27 oktober 2014 om 14:20
iBOOD

De nieuwe site staat live en draait volledig om jou, als trouwe iBOOD'er!

De nieuwe site staat live en draait volledig om jou, als trouwe iBOODér! We zijn daarom heel benieuwd wat jouw eerste indruk is.

Klik hier voor onze eerste reactie op jullie feedback

Klik hier voor veelgestelde vragen

Lees verder voor meer projectdetails want het was een flinke klus!


Lancering

Sinds de oprichting van iBOOD in 2005 is de nieuwe site de grootste IT aanpassing en investering ooit. Niet alleen de voorkant (front-end) is aangepast, ook de achterkant (back-end) is volledig onder handen genomen.

Dat ging niet vanzelf, het ontwikkelteam is voor dit project verviervoudigd en de hele organisatie heeft userstories leren schrijven :-). Voor wie niet weet wat een userstory is, hierin wordt een functionaliteit tot in het kleinste detail beschreven zodat het klaar is om ontwikkeld te worden.

Het project kent veel bloed, zweet en tranen, heeft alle betrokkenen twee jaar uit de kroeg gehouden en ook veel van jullie geduld gevraagd. We zijn blij en trots om jullie het resultaat te mogen presenteren!


Waarom een nieuwe site?

Afgezien dat de site een re-design kon gebruiken werd het ook tijd om hele praktische problemen op te lossen. Er was bijvoorbeeld geen mogelijkheid om meerdere deals in 1 keer af te rekenen, er was geen keuzemogelijkheid voor kleur, maat of type (herinner je de timeslots nog waarin producten met maatkeuzes voorbijkomen?)en het forum was niet mobiel toegankelijk.

Kortom, het hele platform was aan vernieuwing toe. Intern zeiden we altijd: "er staat een wolkenkrabber op de fundering die oorspronkelijk is neergezet voor een huis. Hier kunnen we niet verder mee. Tijd voor een groot en grondig project. Yummy!".


De ontwikkeling van iBOOD

iBOOD groeit hard, tijdens de lancering in 2005 hadden we slechts één dagdeal.

Een aantal jaren later werden de 'die hard' techdeals versterkt met aparte categorieën voor Health & Beauty- en Home & Living producten. Op verzoek van jullie werd iBOOD voor een breder publiek toegankelijk.


Flash sales

Dit jaar zag je geregeld een Flash sale voorbij komen; een sales-event in het teken van een merk of thema welke max. 5 dagen duurt. Zoals je kunt zien op de nieuwe site worden Flash sales nu een structureel onderdeel van iBOOD.

We horen jullie nu denken: 'wordt iBOOD nu gewoon een webshop? ' Ab-so-luut niet! Flash sales zijn geïntroduceerd omdat iBOOD heel veel goede deals niet kon plaatsen door de beperkte plaatsingsruimte op de site. Hierdoor moesten we jullie noodgedwongen topdeals onthouden! Daar is nu gelukkig een einde aangekomen. Net zoals bij een dagdeal heeft een Flash sale een eigen forumtopic en hebben ze een zeer beperkte 'houdbaarheid'. Laat ons dus weten wat je van de Flash sales vindt, we zijn erg benieuwd!


Mobiel

iBOOD heeft een responsive design. Dat wil zeggen dat de site zich automatisch aanpast aan de schermresolutie waar je de site mee bezoekt. Wel zo handig!


Is alles nu perfect?

Nee, vooral in de beginfase zullen er verbeterpunten zijn en vragen we jullie hulp. Laat ons weten als er iets misgaat, wat er beter kan in de koopervaring etc.
De site staat nu in een (open) bèta versie live en is intern uitgebreid getest en stabiel bevonden. We gaan er vanuit dat dit ook zo in de echte wereld is maar je weet het nooit!


Technisch

De nieuwe site is een schaalbaar platform met een asynchrone scheiding tussen voor- en achterkant. Aan de voorkant de site zoals jullie die kunnen zien, geschikt om ook de hoge load van de HUNT aan te kunnen. Aan de achterkant maken we gebruik van een ERP pakket voor de financiële en logistieke afhandeling. Een service bus (ESB) helpt de messaging te stroomlijnen tussen de voor- en achterkant. Deze architectuur is opgezet met state-of-the-art technieken en gebaseerd op verschillende ontwikkeltalen waaronder PHP, Java en Python.


Veelgestelde vragen

We zijn bèta live, dus nog niet alles werkt even goed. Hieronder vind je de meest gestelde vragen, en de statusupdates erbij.

 


Feedback

Wat doen jullie met alle feedback? Laatst bijgewerkt: 26/11, 17:22 uur Massaal gaven jullie gehoor aan onze oproep om feedback te geven op de site. Dank jullie wel hiervoor! Zie hier onze eerste reactie.

 


Betalen

Ik kan niet betalen? Laatst bijgewerkt: 29/10, 18:42 uur We hadden problemen met de koppeling met Ogone, onze payment provider. Je kunt op de volgende manieren weer betalen: iDEAL, Bancontact/MrCash, PayPal, Sofortbanking (DirectEbanking) en PayU (alleen in Polen).

 

Bestellen

Jullie leveren niet België? Laatst bijgewerkt: 29/10, 14:46 uur Kijk of je op de juiste website zit: de Nederlandse site of de Belgische site. Wil je bestellen, dan moet je op de site zitten van het land waarin je je bestelling afgeleverd wilt hebben. Je kunt het land ook aanpassen door onderaan de site op de vlag van je land te klikken.

 


Nieuwsbrief

Ik heb geen nieuwsbrief ontvangen? Laatst bijgewerkt: 31/10, 16:55 uur Vanaf 29/10 versturen we de nieuwsbrief weer op het normale tijdstip. Voor de mensen die hem alsnog niet ontvangen: we hebben de oplossing. Dinsdag 4/11 zou je hem weer moeten ontvangen.

 


Het Forum

De producttopics werken niet Laatst bijgewerkt: 29/10, 10:48 uur Inmiddels werken ze weer!


Jouw mening!

Wat vind je van het design? Vind je hem prettig in het gebruik? Kun je de info vinden die je nodig hebt? Wat kan (nog) beter? Wat mis je? Kam gerust de hele site uit, hoe meer feedback we krijgen, hoe beter. ;-)


Houd rekening met het volgende

Zodat we jouw feedback zo efficiënt en snel mogelijk kunnen verwerken: 1. Wees zo duidelijk mogelijk Wat bedoel je precies? Om welke pagina gaat het? Welke stappen zet je? Oftewel: hoe kunnen we jouw feedback reproduceren en het probleem zien? 2. Houd de feedback opbouwend Klagen is prima (en soms ook nodig) maar laat ons vooral weten welke oplossing we kunnen voordragen. Site bugs gevonden? Meld deze apart per mail op beta@ibood.com. Bugs worden dan met voorrang behandeld.


Voorbeeld

Een fictief voorbeeld van feedback: Probleemomschrijving: Als ik de 'meer informatie'-pagina van een product bezoek heb ik geen mogelijkheid om meerdere productfoto's in het groot te bekijken. Als ik aan de rechterkant van het scherm op de kleine product thumbnails klik gebeurt er niks. Reproductiepad: 1. Ga naar de meer informatie pagina van de Health Beauty dagdeal. 2. Klik op de kleine thumbnails (meerdere productfoto's in het klein) aan de rechterkant van het scherm. 3. Zie dat andere foto's niet ingeladen worden. Evt. aanvullende informatie voorbeelden: - Ik gebruik Windows 8 met een Firefox browser, versie 31.0. - Ik ben niet ingelogd met mijn iBOOD account - Bij de meer informatie pagina van flash producten heb ik dit probleem niet


Goed om te weten

Over een maand verzamelen we alle feedback en geven we één grote reactie. In de tussentijd beginnen we alvast met het doorvoeren van de eerste verbeteringen. :-)


Feedback wedstrijd

iBOOD kiest onder alle users die feedback hebben gegeven een geluksvogel uit. Deze wint een iBOOD box!

Let's get it on!


Release notes

Laatst bijgewerkt: 3/11, 17:12 uur • Fix for social media icons on forum • Fixed basket icon on forum • Newsletter fix • Fixed Responsiveness forum with large URLs in postings • Fixed language issue in RSS feed in DE/PL/UK/IE where Dutch words were shown • PayPal payment method live • Forgot Password mail fix • Sofortbanking (DirectEbanking) payment method live

 

19 december 2014 om 16:01
mrdummy Gebruiker

Nou, ik heb even gewacht met feedback als oude iBood gebruiker.

Eerste indruk: het wordt wel drukker. Veel meer producten in beeld gezet. Natuurlijk is nieuwe website beter voorbereid op nieuwe zaken zoals:
- samenvoegen diverse keuzes en toch 1 verzendkosten betalen
- Grotere foto’s, fotogalerij mogelijkheid
- Meer ruimte voor flashsales
- Forum is wat beter ingedeeld.

Maar de layout heeft wel veel dubbele dingen, Het is nogal overbodig. Je hebt boven 4 afdelingen neergezet, dat is goed. Maar om nou nog 2 keer 4 afdelingen neer te zetten maak je wel beetje website “dom” of wij zijn “dom”. Ik weet niet of 4 knoppen onderaan wel nuttig is, maar het is acceptabel. Alleen 4 extra knoppen in het midden, naast Flash Sale venster, dat vind ik écht overbodig. Deze 4 knoppen in het midden moeten beslist weg. Er is genoeg herhaling aanwezig aan bovenkant én onderkant. Waarom 3x zeggen als 2x ook prima doet? Zijn we écht zo doof of leesblind? (Eigenlijk 4x herhaling, want de blauwe balk geheel onderaan heeft ook al 4 links – 4x herhalen is echt veel!)

Bovendien heb je mouseover al geregeld aan de bovenkant menu, zodat je ziet welke producten en flash sales er zijn. Helaas is de mouseover venster niet goed afgestemd op de tablet gebruik. Want tablet kent geen mouseover. Het voert meteen uit bij aantappen. Dat moet even iets anders. Ik stel voor alleen de knoppen bovenaan op click + mouseover af te stemmen zodat het ook goed verloopt op de tablet. De vensters verschijnen en blijven dan staan op de tablet.

Als compensatie om vensters alsnog weg te halen kun je in de hoek, kan onderaan, een kleine [X] plaatsen. Maar buiten de venster klikken of op de bovenste menu knop klikken zal de venster ook weer sluiten. Dat is ook goede methode. Zo heb je wat opgelost voor de tablet gebruik. Want nu kunnen we niets vooraf zien omdat het gelijk al springt naar de pagina.

Onderaan heb je community gedeelte neergezet. Vreemd genoeg is deze 67% breed gemaakt zodat er altijd witte plek rechts te zien is. Beter gewoon volle breedte maken.

Dan heb je 2 balken geheel onderaan gezet. Beetje vreemd, want je hebt 4 links ‘Algemene voorwaarden’, ‘Privacy’, ‘Cookie b..’ en ‘Nieuwsbrief …’ niet gewoon opgenomen in de blauwe balk. Waarom landenkeuze onderaan is gezet weet ik niet, op de meeste sites zijn de landenkeuze bovenaan gezet. Zeker als buitenlander per ongeluk op NL deel is gekomen, kan ie alsnog op juiste land klikken bovenaan. Nu moet hij helemaal onderaan kijken. Ik heb klein gevoel dat witte balk onderaan haast niet opvalt en dus eigenlijk overbodig is, alles kan in de blauwe deel.

Ik vind het mooi dat website beter is voorbereid op makkelijker bestellen diverse producten en zo samenstellen. Bijvoorbeeld Polaroid brillen, zoveel keuze, en toch kan het als 1 pakket verstuurd worden met verschillende brillen in. Dat is een pluspunt. Maar als ik de klachten zo zie, heb ik een vrees dat iBood zichzelf te moeilijk maakt met de nieuwe website. Meer keuzes betekent namelijk véél meer handwerk, want elke bestelling is bijna anders. 1 voor 1 checken en inpakken dus.

Vergelijk maar met simpele oude iBood, weinig keuzes, maar weinig werk voor nodig. Gewoon inpakken en wegsturen. Veel sneller en dus worden veel bestellingen op tijd bezorgd. Nu is beetje meer uit de hand gelopen en daarom kijk ik scherp naar jouw, iBood, of je wel wat hebt aangepakt in de distributie centrum. Met duizenden bestellingen in 1 dag, elke dag opnieuw weer, dat is onzettend veel werk. Hier kan je lelijk struikelen. Website kan alles, maar de handwerk kun je moeilijk automatiseren. Je hebt veel medewerkers voor nodig om alles snel af te handelen. En zoiets extra’s: dat wordt duurder! Al dat werk moet ook betaald worden. Pas daarom op als je product neerzet waar wel 8 keuzes mogelijk zijn. 8 verschillende kleuren sokken bijvoorbeeld. Ja, pas maar goed op. Hier moet zeker verbeterd worden als je bestellingen op tijd wil afleveren.

De productinformatie weergave is oke, weinig aan te merken.

Dan de forums. Je hebt helaas wel alle groepen apart gezet zodat navigatie tussen forum groepen. Springen tussen forums gaat nu over de lange weg, altijd eerst via de productgroep en dan pas ben je daar. Ik zou de community deel maar toevoegen onderaan, als extra knopje “Naar Community” bovenaan in de venster. Dat scheelt de navigatie stappen. Lekker snel overspringen, dat is prettig voor sommige mensen om even te lezen in elke product topic of zelfs oude topics van vorige producten (ook als je eerder hebt gekocht) moet ook makkelijker lopen. Nu moet je veel meer klikken doen voordat je er eindelijk bent.

Ik zou de “Product Expert” veld bovenaan in elke topic beter omranden en van lichtere kleur voorzien. Meld altijd duidelijk in welke taal er gesproken moet worden! Nu is alles wit en dus dat krijgt bijna geen aandacht. Ik moet wat meer kijken of er belangrijke zaken staan. Veel tekst maakt alles drukker.

Ook speciale berichten van de moderator of belangrijke medelingen, moeten wel van eigen kleur voorzien worden om beter op te vallen. Dit methode is al eens toegepast op sommige forums, maak daarom handig gebruik van! Geef moderator of beheer eigen kleur velden. Het valt beter op en ik zie dat ook meteen wat er gaande is. Door alles wit te laten valt dat weinig op en dus loopt onze aandacht mis. Of we verwachten gewoon niks.

Ik blijf bij de mening van de sommige mensen: de website kan iets minder drukker. Iets minder herhaling (4 knoppen in het midden is echt overbodig), en Flash Sales kan wat breder gemaakt worden. En je hebt twee keer “Over iBood” op de website, boven en onder. Maar onderaan is niet klikbaar. Is het ook wel echt “Over iBood”? Is het niet meer “Rond iBood”? De contactformulier blijkt ook slechter bereikbaar te zijn. Onder “Pers” is er geen link naar contactformulier in de tekst. Dat is onderaan.
Email is ook niet klikbaar (ook niet in FAQ) en dat is raar. Dus bereikbaarheid van contactformulier is slecht geworden (die is ook niet klikbaar in FAQ!!!!). De contactformulier is pas wel te zien via Mijn iBood, en daar is link ook aanwezig, maar we zijn al in contactformulier. Kortom, de bedoeling rond de contactformulier is op hoofdpagina onduidelijk (is onder Leveranciers gezet) en voor ons niet direct te klikken via Contact of gewoon onderaan. Dit moet allemaal veel duidelijker worden.

De vertraagde bestellingen moeten beter in de gaten gehouden worden. Hier kan wel geautomatiseerd worden. Je krijgt dan signaal dat de verwachte leverdatum over de datum is en kun je dan gelijk natrekken wat de mogelijke volgende datum is. Stel dat in en iedereen met die bestelling krijgt gelijk bericht automatisch toegestuurd in de mailbox. Scheelt stuk minder ellende. Ook we willen wel graag reden zien waarom het zo lang duurt. Zeker rond sint en kerst, de gevoelige datums, willen mensen écht op tijd binnen hebben.

Ik snap alleen niet dat jullie bestellingen systeem één onderdeel missen: bericht sturen dat de pakket onderweg is. Ik krijg onverwacht pakket met brillen, en ik zie nergens melding vooraf. Ook in Mijn iBood staat het niet eens. Alleen maar “bevestigd” en geen track&trace code aanwezig. Dit is wel zo bij oude iBood systeem. Vergeten soms?

De klachtenafhandeling, ik weet dat jullie proberen aan verbeteren. Maar nu gaan de klanten uit paniek op diverse product topics posten. Omdat contactformulier slecht te vinden is op de voorpagina. En je hebt geen speciale knop voor “klacht indienen” bij de product, alleen vraag stellen. Dat komt niet goed duidelijk over. De vervuiling moet voorkomen worden, en dat kan door bijvoorbeeld aparte forumdeel te maken, of nog beter – een goede klachten behandeling systeem opzetten – zie onderaan.

Ik weet dat bij grote online gaming providers klachten behandeling systeem hebben vanwege tienduizenden spelers. Als email sturen en emails lezen onoverzichtelijk is bij jullie, met duizenden bezorgde of boze gebruikers, dan moet je maar andere systeem nemen om klachten beter te kunnen verwerken. Elke klant krijgt ook eigen klachten overzicht te zien in hun Mijn iBood, de reacties van de moderator netjes onderaan en zo kan men de zaak beter volgen. Dat heb je niet met email, daar verlies je de overzicht mee. Daarbij kun je ook verschillende eigen flags bij elke klacht neerzetten zoals “spoed”, “geld terug”, “defect”, “onjuiste bestelling” en zo de zaak doorgeven aan de juiste afdeling. De andere afdeling ziet dan alle klachten op een rij en kan dan beter reageren. Dat is niet mogelijk met email. Zo’n klachten afhandeling systeem kun je dus goed gebruiken.

De klanten krijgen dit keer geen contactformulier voor, maar een klachtensysteem voor hun neus via Mijn iBood. Voor andere zaken buiten producten kan wel gewoon via de contactformulier, bijvoorbeeld voor de leveranciers.

De laatste attentiepunt: hoe werkt iBood hunt op een nieuwe website? Ik heb nog niet gezien, maar ik weet wel 1 ding: iBood hunt kan géén producten gebruiken waar je meerdere keuzes hebt (diverse kleuren sokken, diverse brillen, diverse maten) omdat hier sneller moet lopen. Net als klassieke oude iBood Hunt. Je kan dus alleen 1 soort bril neerzetten bijvoorbeeld. Het moet altijd één keuze worden.

Ga je ook alles samenvoegen om verzendkosten te besparen bij iBood Hunt? De nieuwe website kan dat wel doen, maar hier kan dus ook niet. Dus elke product wordt apart betaald met eigen verzendkosten. Daar ga ik van uit. En ik hoop dat drukke website de performance van iBood Hunt niet teveel ondermijnt. Zeker met ibood box, dat gaat hard knallen, maar met een rijk gevulde website? Dat gaat mis. De server zal hier sneller overbelast worden. Denk maar vooruit. Eigenlijk moet het wel eerlijker lopen en niet dat “power users” kans krijgen om die te kunnen pakken. Hier bedoel ik dus mensen met glasvezel en lekker snelle computer. Via mobiel en 3G heb je heel andere verhaal mee en ze kunnen moeilijk winnen door veel grotere laad vertragingen. Ze zijn dus kansloos.

20 januari 2015 om 00:26
Binnenmars Gebruiker

Mooi lang verhaal hoor, echter Hunt bestaat niet meer dat is nu:

Flash Sales: Opruimuitverkoop

En dat is maar beter ook, weg met die zooi, niet meer de hele dag wachten tot iets voorbij komt en vooral geen geneuzel over de doos. En als je kijkt zie je dat de meeste artikelen uitverkocht zijn, het werkt dus. De doos gaat voorbij aan jou nose. Helaas pindakaas.
23 december 2014 om 10:39
korpo024 Gebruiker

Ik ben al jaren een echte ibood fan en heb ook al veel producten via deze site gekocht. Maar sinds de lancering van de nieuwe website, lijkt het ibood niet te lukken om producten op tijd te leveren en bieden zij ook veel teveel tegelijk aan. Het mooie was juist de simpelheid van de website. Nu is de website, naar mijn mening, veel te onoverzichtelijk en er staan teveel producten op.

Ik snap dat ook ibood moet innoveren, maar dat ze nu op elke andere aanbiedingensite lijken, lijkt mij niet de bedoeling. In eerdere post las ik dat de site doet denken aan Groupon, en daar kan ik mij wel in vinden. Overigens is dat ook een vreselijke site met een goed concept.

Vanaf 2009 stem ik elk jaar voor ibood als beste website, maar zal dat komend jaar helaas niet doen. Ik vind het wel erg sterk dat men een forum is begonnen, waar iedereen zijn mening kan geven over de nieuwe site! Moedig….maar doe er alsjeblieft wat mee….anders dan vertrekken de gebruikers naar andere aanbiedingensites….niets is zo vluchtig als Internet….zie Hyves….wie?

23 december 2014 om 11:37
krugerrand Gebruiker

Het is allemaal nieuw en er is veel bij gekomen dus dat vergt ook meer ruimte.Misschien inderdaad wel wat teveel herhalingen.Als ze deze zouden verminderen is het al wat minder druk.Gewoon enkele rechtstreekse links zodat je meteen uit komt waar je moet zijn.Het forum op zich vind ik zelf wel overzichtelijk genoeg.Over de problemen die er sinds de lancering zijn geweest las ik het volgende in een ander topic

Dat het momenteel zo slecht loopt allemaal is een hele ongelukkige samenloop van omstandigheden.
4 dingen die een ongelofelijke impact hebben (gehad) op iBood.
De site werd gelanceerd en de informatie systemen hielden ermee op.
De koppeling tussen bestellingen bij iBood en de verzendingen (in Waalwijk) hield er mee op in Waalwijk.
Doordat de koppeling wegviel, duurde het verwerken van de bestellingen langer en liepen men tegen een achterstand op.
Daarbij dan ook nog eens de Sinterklaasdrukte, en het feest was compleet.

De informatievoorziening begint weer te lopen, er gaan nu mailtjes uit, we proberen dit ook te doen op de dag van de verwachte verzenddatum.
We lopen de achterstand met verzendingen in.
Nu werken we (en dit ziet men al een beetje) aan het koppelen van systemen zodat er weer Track en Trace codes worden verstrekt.
Het lijkt misschien wel alsof er achter de schermen niets gebeurt, maar het is voor de mensen bij iBood afzien en dagen tot 21:00 zijn niet vreemd.

 

Dus alles lijkt nu weer stilaan in zijn plooi te komen.Jammer dat er door deze vervelende zaak geen hunt kon plaats vinden .Het zou nog meer chaos geven en dus slim van ibood om dat niet te doen.Hopelijk zijn we nu goed vertrokken en langs deze weg wens ik iedereen nog prettige feestdagen .Zeker aan alle iboodmedewerkers die extra hard hebben moeten werken en heel wat kritiek hebben moeten slikken.Happy 2015.

23 december 2014 om 17:19
Patrik & Karin Gebruiker

Beste,

dit misschien niet de juiste plaats om mijn vraag beantwoord te krijgen, maar toch misschien wel de meest afdoende.

ik heb vorige maand een laptop besteld, zou geleverd worden op 15 december. Het is nu 23 december, tot op heden nog niets gehoord, wel betaald,  daar gaat mijn kerstcadeau, mijn zoon zal geluķkig zijn.

Graag langs deze weg een antwoord!

Een ontvreden klant,

mvg

Patrik

Edited by: Arthur iBOOD
Dag Patrik, excuses voor de vertraging. Als het goed is, heb je je laptop inmiddels binnen.

20 januari 2015 om 00:31
Binnenmars Gebruiker

Als het goed is had iedereen z’n artikelen op tijd binnen.

Whats your point Arthur?

30 december 2014 om 18:02
pietdm Gebruiker

Beste,

Ik sluit me aan bij de vorige post.

Ik heb eveneens een bestelling (tijdig) geannuleerd, maar die is toch geleverd. Ik heb dit via een mail gemeld, maar krijg geen reactie. Ik heb een bericht nagelaten op twitter, waar ik (net zoals velen) het antwoord krijg dat het momenteel wat druk is bij jullie.

Ik kan daar op zich wel inkomen, maar ik vind het niet normaal dat er na 3 weken niets wordt ondernomen. Dit kan toch niet…!? Zeker niet voor een firma die beloofd binnen 24 u te reageren…

Ik vrees nog des te meer het ergste als ik alle reacties zie op twitter, dit forum, en enkele internetfora. Gaat het niet goed met iBood? Staan jullie op het rand van een faillissement?

Hoe dit alles nu verloopt kan voor mij echt niet door de beugel. Vandaar mijn vraag tot duidelijkheid: wat is er aan de hand, hoe zal alles opgelost worden, hoe krijg(en) ik (we) mijn (ons) geld terug…?

Of moeten we echt verdere juridische stappen zetten?

 

Vriendelijke groet,

Piet De Meester.

 

8 januari 2015 om 15:40
Moderator Arthur iBOOD Moderator

Dag Piet, wat speelt is dat door de komst van de nieuwe site diverse deals vertraging hebben opgelopen. Door problemen met onze infovoorziening, kunnen we jullie op dit moment ook niet goed op de hoogte houden. We doen ons best om alles zo snel mogelijk op het oude niveau te krijgen, maar helaas heeft dit tijd nodig. Excuses voor het ongemak.

8 januari 2015 om 17:40
crazy_r Gebruiker

M.a.w. De site, waar de meeste al niet over te spreken zijn, zorgt alleen maar voor ellende. Persoonlijk heb ik al een heel hoop aanbiedingen laten lopen.

 

Had vandaag ook wat verwacht te ontvangen. Scheelt ik had ook al verwacht niets te ontvangen. Die verwachting had ibood al gecreëerd.

 

Verwachtings management technisch werkt ibood momenteel precies zoals je verwacht. En dat is niet posifief bedoelt.

9 januari 2015 om 11:23
johtem Gebruiker

Dat er hier een daar een kleine bug in je nieuwe systeem zit, oké. Maar dat duurt toch geen 2,5 maand om het op te lossen????

Bij welk hoofdstuk zitten jullie nu in het boek ‘Webwinkel voor Dummies’ ?

20 januari 2015 om 00:38
Binnenmars Gebruiker

Je hebt 4 artikelen per dag, dat is 4 topics  in het forum, hoe moeilijk is het om daar levertijden informatie, dat is waar iedereen om vraagt bij te houden, i.p.v honderden e-mails richting klantenservice niet te beantwoorden. Tenzij Arthur, Dees de inpakker en verzender dezelfde persoon zijn moet jullie management een flinke schop onder de kont krijgen.

23 januari 2015 om 16:39
internat Gebruiker

ik weet niet waar ik het kwijt moet maar een hele tijd terug heb ik 2 usb sticks besteld werden niet geleverd werden andere inmiddels wel gekregen na lange tijd

maar er zou wat geregeld worden ivm de te hoge verzendkosten hier heb ik dus nooit meer iets over gehoord

is dit netjes het gaat maar over een paar euro maar het is het principe

30 december 2014 om 20:34
johtem Gebruiker

Sinds ik 3 weken geleden een aankoop deed volg ik dit forum met verhoogde belangstelling. En echt, ik blijf me dagelijks verbazen hoe het er allemaal aan toegaat hier. Mensen worden al wekenlang aan het lijntje gehouden over verzenddata, doorgezette meldingen naar C.S., antwoorden van moderators die uitblijven, terugbetalingen, etc.

Allemaal te wijten aan het nieuwe systeem krijgen we te horen. In een van de topics vandaag meldt moderator Arthur dat het mis is gegaan met aanbiedingen vóór de 18e december. En daar wordt een groot deel nu in de 2e week van januari verwacht, zegt men. Ik vraag me dan af wat er met al die bestellingen is gebeurd? Zijn die soms nooit aangevraagd bij de leveranciers? Wat is er nu moeilijk om de volgende ochtend de aantallen uit je systeem te halen en deze door te geven naar een leverancier. Deze bestellingen zouden dan toch al lang binnen kunnen zijn in Waalwijk? Het lijkt wel of alle orders wekenlang stil hebben gestaan. Waarom zouden leveringen anders constant maar verschoven worden?

Constant krijgt men te horen dat het zo druk is bij C.S. maar dat ze driftig bezig zijn alle achterstanden weg te werken. Service aanvragen worden beantwoord zegt men, maar trager dan normaal. Ik heb volgens mij nog NERGENS kunnen lezen dat iemand een antwoord heeft gehad op mail, service aanvraag of annulering. Behalve als men een half uur in de wacht heeft gestaan na te bellen. Alle overige meldingen lijken gewoon compleet te worden genegeerd. Waar is men dan zo druk mee bezig? En welke teams werken er dan in dubbele diensten? Want de producten zijn er nog nauwelijks.

En als mensen dan eindelijk bestellingen binnenkrijgen is het vaak nog verkeerd, incompleet of gewoon kapot. Zie de klucht bij het Pro User voorruitverwarmer topic.

Verder ook regelmatig foutieve product omschrijvingen en foto’s bij de aanbiedingen waardoor mensen op het verkeerde been worden gezet. De moderators melden dan doodleuk dat je de bestelling kan annuleren. Lekker vooruitzicht als je ziet dat mensen echt wekenlang op terugbetaling zitten te wachten.

Dat er momenteel iets totaal niet goed zit bij Ibood moge duidelijk zijn. Ik hoop echt dat voor iedereen die iets besteld of geannuleerd heeft alles nog goed komt.

 

2 januari 2015 om 16:46
snowboylatino Gebruiker

Gewoon eens beginnen te leveren is dat misschien niks , prutsers .

4 januari 2015 om 18:01
johtem Gebruiker

Die beruchte 2e week van januari, start die morgen? Dat het grote uitleverfeest gaat beginnen????

11 januari 2015 om 07:26
meterkast Gebruiker

Voor Ibood is de 2e week nog niet begonnen!!! Morgen start week 3 we zullen zien.

11 januari 2015 om 07:28
meterkast Gebruiker

Heb verschillende bestellingen lopen deze zouden na vertragingen van een maand! in week 2 verzonden worden. Week 2 is inmiddels ten einde. Op naar week 3.

13 januari 2015 om 00:19
peetpp Gebruiker

hebben ze erbij gezegd over welk  jaar het ging …

17 januari 2015 om 12:43
pietls Gebruiker

Door alle ellende die ik hier lees, heb ik, sinds de nieuwe site is geopend, nog niets willen bestellen. Ik voel ook steeds minder aandrang dat alsnog te gaan doen. In het verleden was een van de eerste dingen die ik deed ’s ochtends kijken welke aanbieding IBood nu weer had. Niet meer!  Te veel problemen. te veel negatieve signalen!

25 januari 2015 om 09:16
robv2 Gebruiker

Ik sluit me bij de bovenstaande aan. Ik zie hier een scheerapparaat te koop staan, die ik voorheen zonder twijfel bij Ibood zou kopen. 
Ik doe het NIET. Alleen maar omdat ik na twee teleurstellende ervaringen en de problemen die ik  in de fora lees liever naar een webshop ga die zich wel fatsoenlijk gedraagt.
Back to basics Ibood. Single product, goede prijs,goede service.

25 januari 2015 om 23:02
internat Gebruiker

ik post het nog maar een keer

ik weet niet waar ik het kwijt moet maar een hele tijd terug heb ik 2 usb sticks besteld werden niet geleverd werden andere inmiddels wel gekregen na lange tijd

maar er zou wat geregeld worden ivm de te hoge verzendkosten hier heb ik dus nooit meer iets over gehoord

is dit netjes het gaat maar over een paar euro maar het is het principe

30 januari 2015 om 11:23
ErAdiCToR Gebruiker

Al jarenlang klant van iBood, nooit niets te klagen gehad. Maar sinds de introductie van jullie nieuwe website (mischien is het toeval) zijn jullie een slecht bedrijf geworden.

- Belachelijke levertijden, die nog eens belachelijk overschreden worden

- waardeloze communicatie, standaard copy paste antwoorden en reactietijden van lik-me-vestje

 

Ik vind helemaal mooi, hoe jullie publieke berichten hebben uitgezet op facebook in verband met de stroom aan negatieve reacties.

 

Fix die ellende eens joh.

En buiten de organisatorische problemen die de website met zich mee heeft gebracht, is het op functioneel vlak ook een draak van een website.

Geef mij die oude spartaanse maar terug.

9 april 2015 om 03:31
Binnenmars Gebruiker
9 april 2015 om 03:43
Binnenmars Gebruiker
17 april 2015 om 09:29
Krielkip88 Gebruiker

Binnenmars doet hier wel een puntje zetten. Er was een wedstrijd hierom. Is er al een winnaar bekend? Dan kunnen wij die persoon feliciteren. :).

4 juli 2015 om 02:01
Binnenmars Gebruiker

Binnenmars doet hier nog een puntje zetten. Verzenden duur wel eens lang bij iBOOD maar dit slaat alles, kom je beloftes eens na!

Ik draag mrdummy voor, voor de lengte van z’n verhaal. Nou een beetje opschieten graag ander bel ik SBS6 en de vakantieman.

31 augustus 2015 om 16:09
Binnenmars Gebruiker

Tom @ 26 augustus 2015 om 12:47

http://nl-nl.forum.ibood.com/products/4-grote-nl-be-hunt-26-augustus-2015/comment-page-57/#first-comment

Dag binnenmars,

ik denk dat dit een misverstand is.
Ik zal het alvast doorzetten!

Mvg,

Tom

Ik ben benieuwd.

Dit topic is gesloten en daarom is het is niet meer mogelijk om te reageren.