27 oktober 2014 om 14:20
iBOOD

De nieuwe site staat live en draait volledig om jou, als trouwe iBOOD'er!

De nieuwe site staat live en draait volledig om jou, als trouwe iBOODér! We zijn daarom heel benieuwd wat jouw eerste indruk is.

Klik hier voor onze eerste reactie op jullie feedback

Klik hier voor veelgestelde vragen

Lees verder voor meer projectdetails want het was een flinke klus!


Lancering

Sinds de oprichting van iBOOD in 2005 is de nieuwe site de grootste IT aanpassing en investering ooit. Niet alleen de voorkant (front-end) is aangepast, ook de achterkant (back-end) is volledig onder handen genomen.

Dat ging niet vanzelf, het ontwikkelteam is voor dit project verviervoudigd en de hele organisatie heeft userstories leren schrijven :-). Voor wie niet weet wat een userstory is, hierin wordt een functionaliteit tot in het kleinste detail beschreven zodat het klaar is om ontwikkeld te worden.

Het project kent veel bloed, zweet en tranen, heeft alle betrokkenen twee jaar uit de kroeg gehouden en ook veel van jullie geduld gevraagd. We zijn blij en trots om jullie het resultaat te mogen presenteren!


Waarom een nieuwe site?

Afgezien dat de site een re-design kon gebruiken werd het ook tijd om hele praktische problemen op te lossen. Er was bijvoorbeeld geen mogelijkheid om meerdere deals in 1 keer af te rekenen, er was geen keuzemogelijkheid voor kleur, maat of type (herinner je de timeslots nog waarin producten met maatkeuzes voorbijkomen?)en het forum was niet mobiel toegankelijk.

Kortom, het hele platform was aan vernieuwing toe. Intern zeiden we altijd: "er staat een wolkenkrabber op de fundering die oorspronkelijk is neergezet voor een huis. Hier kunnen we niet verder mee. Tijd voor een groot en grondig project. Yummy!".


De ontwikkeling van iBOOD

iBOOD groeit hard, tijdens de lancering in 2005 hadden we slechts één dagdeal.

Een aantal jaren later werden de 'die hard' techdeals versterkt met aparte categorieën voor Health & Beauty- en Home & Living producten. Op verzoek van jullie werd iBOOD voor een breder publiek toegankelijk.


Flash sales

Dit jaar zag je geregeld een Flash sale voorbij komen; een sales-event in het teken van een merk of thema welke max. 5 dagen duurt. Zoals je kunt zien op de nieuwe site worden Flash sales nu een structureel onderdeel van iBOOD.

We horen jullie nu denken: 'wordt iBOOD nu gewoon een webshop? ' Ab-so-luut niet! Flash sales zijn geïntroduceerd omdat iBOOD heel veel goede deals niet kon plaatsen door de beperkte plaatsingsruimte op de site. Hierdoor moesten we jullie noodgedwongen topdeals onthouden! Daar is nu gelukkig een einde aangekomen. Net zoals bij een dagdeal heeft een Flash sale een eigen forumtopic en hebben ze een zeer beperkte 'houdbaarheid'. Laat ons dus weten wat je van de Flash sales vindt, we zijn erg benieuwd!


Mobiel

iBOOD heeft een responsive design. Dat wil zeggen dat de site zich automatisch aanpast aan de schermresolutie waar je de site mee bezoekt. Wel zo handig!


Is alles nu perfect?

Nee, vooral in de beginfase zullen er verbeterpunten zijn en vragen we jullie hulp. Laat ons weten als er iets misgaat, wat er beter kan in de koopervaring etc.
De site staat nu in een (open) bèta versie live en is intern uitgebreid getest en stabiel bevonden. We gaan er vanuit dat dit ook zo in de echte wereld is maar je weet het nooit!


Technisch

De nieuwe site is een schaalbaar platform met een asynchrone scheiding tussen voor- en achterkant. Aan de voorkant de site zoals jullie die kunnen zien, geschikt om ook de hoge load van de HUNT aan te kunnen. Aan de achterkant maken we gebruik van een ERP pakket voor de financiële en logistieke afhandeling. Een service bus (ESB) helpt de messaging te stroomlijnen tussen de voor- en achterkant. Deze architectuur is opgezet met state-of-the-art technieken en gebaseerd op verschillende ontwikkeltalen waaronder PHP, Java en Python.


Veelgestelde vragen

We zijn bèta live, dus nog niet alles werkt even goed. Hieronder vind je de meest gestelde vragen, en de statusupdates erbij.

 


Feedback

Wat doen jullie met alle feedback? Laatst bijgewerkt: 26/11, 17:22 uur Massaal gaven jullie gehoor aan onze oproep om feedback te geven op de site. Dank jullie wel hiervoor! Zie hier onze eerste reactie.

 


Betalen

Ik kan niet betalen? Laatst bijgewerkt: 29/10, 18:42 uur We hadden problemen met de koppeling met Ogone, onze payment provider. Je kunt op de volgende manieren weer betalen: iDEAL, Bancontact/MrCash, PayPal, Sofortbanking (DirectEbanking) en PayU (alleen in Polen).

 

Bestellen

Jullie leveren niet België? Laatst bijgewerkt: 29/10, 14:46 uur Kijk of je op de juiste website zit: de Nederlandse site of de Belgische site. Wil je bestellen, dan moet je op de site zitten van het land waarin je je bestelling afgeleverd wilt hebben. Je kunt het land ook aanpassen door onderaan de site op de vlag van je land te klikken.

 


Nieuwsbrief

Ik heb geen nieuwsbrief ontvangen? Laatst bijgewerkt: 31/10, 16:55 uur Vanaf 29/10 versturen we de nieuwsbrief weer op het normale tijdstip. Voor de mensen die hem alsnog niet ontvangen: we hebben de oplossing. Dinsdag 4/11 zou je hem weer moeten ontvangen.

 


Het Forum

De producttopics werken niet Laatst bijgewerkt: 29/10, 10:48 uur Inmiddels werken ze weer!


Jouw mening!

Wat vind je van het design? Vind je hem prettig in het gebruik? Kun je de info vinden die je nodig hebt? Wat kan (nog) beter? Wat mis je? Kam gerust de hele site uit, hoe meer feedback we krijgen, hoe beter. ;-)


Houd rekening met het volgende

Zodat we jouw feedback zo efficiënt en snel mogelijk kunnen verwerken: 1. Wees zo duidelijk mogelijk Wat bedoel je precies? Om welke pagina gaat het? Welke stappen zet je? Oftewel: hoe kunnen we jouw feedback reproduceren en het probleem zien? 2. Houd de feedback opbouwend Klagen is prima (en soms ook nodig) maar laat ons vooral weten welke oplossing we kunnen voordragen. Site bugs gevonden? Meld deze apart per mail op beta@ibood.com. Bugs worden dan met voorrang behandeld.


Voorbeeld

Een fictief voorbeeld van feedback: Probleemomschrijving: Als ik de 'meer informatie'-pagina van een product bezoek heb ik geen mogelijkheid om meerdere productfoto's in het groot te bekijken. Als ik aan de rechterkant van het scherm op de kleine product thumbnails klik gebeurt er niks. Reproductiepad: 1. Ga naar de meer informatie pagina van de Health Beauty dagdeal. 2. Klik op de kleine thumbnails (meerdere productfoto's in het klein) aan de rechterkant van het scherm. 3. Zie dat andere foto's niet ingeladen worden. Evt. aanvullende informatie voorbeelden: - Ik gebruik Windows 8 met een Firefox browser, versie 31.0. - Ik ben niet ingelogd met mijn iBOOD account - Bij de meer informatie pagina van flash producten heb ik dit probleem niet


Goed om te weten

Over een maand verzamelen we alle feedback en geven we één grote reactie. In de tussentijd beginnen we alvast met het doorvoeren van de eerste verbeteringen. :-)


Feedback wedstrijd

iBOOD kiest onder alle users die feedback hebben gegeven een geluksvogel uit. Deze wint een iBOOD box!

Let's get it on!


Release notes

Laatst bijgewerkt: 3/11, 17:12 uur • Fix for social media icons on forum • Fixed basket icon on forum • Newsletter fix • Fixed Responsiveness forum with large URLs in postings • Fixed language issue in RSS feed in DE/PL/UK/IE where Dutch words were shown • PayPal payment method live • Forgot Password mail fix • Sofortbanking (DirectEbanking) payment method live

 

28 oktober 2014 om 00:43
Kinder Gebruiker

✓ Wat vind je van het design?

Mooi, maar druk

✓ Vind je hem prettig in het gebruik?

Het voelt sneller aan dan de oude.

✓ Kun je de info vinden die je nodig hebt?

Ja, maar minder snel en het is nogal druk. Vroeger rustiger en fijner.

✓ Wat kan (nog) beter?Prominenter iBOODs in beeld.

✓ Wat mis je?

Een goede korting om de nieuwe site te vieren.

28 oktober 2014 om 00:43
Kinder Gebruiker

En reactie bewerken… dat mis ik nog steeds.

28 oktober 2014 om 00:46
Kinder Gebruiker

Ow en bij meer iBood’s wordt het product getoond terwijl je al op desbetreffend productpagina sta. Ik dacht vandaag even dat twee hifi sets werden aangeboden.

In ieder geval zonder van de ruimte

29 oktober 2014 om 19:32
Chieltje50 Gebruiker

We zullen met z’n allen aan de mooie nieuwe site moeten wennen!

Ik vind hem functioneel en prima overzichtelijk.

daarnaast is het nieuw,minder vertrouwd en heel anders.

Maar,…….. Wanneer je supermarkt de boel omgooit zoek je je ook een rotje, en na korte tijd voel je je ook daar weer thuis.

Zo zal het ons ook allemaal vergaan bij ons vertrouwde i-bood!

Al met al top dat jullie het aandurven om zo’n grote verandering door te voeren.

mij bevalt het in elk geval prima!

31 oktober 2014 om 00:45
adriaan2010 Gebruiker

Als je het vergelijkt met een supermarkt die de boel omgooit dan zie ik het zo dat je na de verbouwing je bent beland in een rommelhoek waar je niet weet wat je er mee kan doen.

28 oktober 2014 om 01:05
MaVaNi Gebruiker

Ik vind ‘m heel erg druk en onoverzichtelijk.

28 oktober 2014 om 01:09
gsxibood Gebruiker

Ik sluit me wat aan bij een paar van eerder gemaakte reacties: voor mij iets te druk, te onoverzichtelijk. IBOOD is te ver van zijn koers afgeweken. Het begon eigenlijk al enkele jaren terug toen IBOOD besliste om er ook subcategorieën bij te maken zoals “Health …” en “Home …” Waar is de goeien “ouwen” tijd waar er één aanbieding stond, punt uit. Maar goed, vermoedelijk zal het wel beter zo zijn, er zijn gediplomeerde marketing-guys om hierover een mening te hebben.

We zullen zien of IBOOD nog zijn label van “website van het jaar” kan behouden.

Vorige nacht geen update van nieuwe producten op klokslag 0:00 uur. Maar dan lag het aan de opstart van de nieuwe site. Nu evenwel weer geen update. Mogen we voortaan niet meer uitgaan van een opfrissing om middernacht?

En euh… met mijn eerlijke mening mag ik fluiten naar een boxke zeker? ;-)

28 oktober 2014 om 01:09
wormpke Gebruiker

Beste iBood Team,

Allereerst een dikke proficiat met de vernieuwing! De vorig jaren gingen jullie er telkens op vooruit (ook ondanks kritiek van vele gebruikers) dus ik verwachtte dit jaar niets minder. En er zijn zeker verbeteringen aangebacht, maar helaas zijn er toch ook wat aandachtspunten die misschien anders kunnen. Een overzicht:

Wanneer je op de website komt, springt de hoofdaanbieding meteen in het oog. Dat is natuurlijk positief. Hierdoor weet je onmiddellijk waar je moet kijken. Ook de highlights van dit product zijn beknopt maar duidelijk weergegeven langs het object dus zijn in één opslag terug te vinden. Dat er vlak daaronder doorverwezen wordt naar het forum specifiek voor dat product is ook erg handig. Die knop vond ik bij de vorige versie wat te klein. Het zou misschien nog iets handiger zijn als er doorverwezen zou worden door ergens in dit tekstvlak te klikken in plaats van enkel op de 2 knoppen eronder (die trouwens exact hetzelfde doen namelijk doorverwijzen naar het productforum).

Nog een zeer positief punt vond ik de blauwe balk bovenaan. Erg handig dat je door een eenvoudige beweging met de muis over de woorden ‘Home & Living’ en dergelijk een vergrote weergave krijgt van de andere aanbiedingen, zonder dat je erop moet klikken. Een minpuntje daarbij vond ik wel de ‘Flash Sales’ aan de zijkant ervan. Ik begrijp dat deze producten te maken hebben met deze categorie, maar het zorgt ervoor dat de pop-up wel erg groot wordt en volgens mij iets teveel plaats in neemt.

Het inlog/winkelmand-vakje is goed leesbaar tegen de blauwe achtergrond en is perfect qua afmetingen. Het is duidelijk leesbaar en neemt toch niet veel plaats in. Iets wat wel een prominente plaats in neemt is het vak met Flash Sales. Ik begrijp hieruit dat jullie nog meer producten willen aanbieden tegen zeer scherpe prijzen? Dit is uiteraard alleen maar beter voor ons als consument, maar het is misschien overzichtelijker om er een zijbalk van te maken waarop verder kan geklikt worden. Zo zou bijvoorbeeld de ‘Meer iBood’-balk in de lengte onder de hoofdaanbieding kunnen komen. Het kadertje met ‘Nieuw: Flash Sales’ is ook nogal opvallend en eigenlijk komt het wat te laat omdat de gebruikers eerst al een balk met ‘Flashsales’ tegenkomen en pas daarna de uitleg. Misschien is het handiger om deze uitleg te laten verschijnen (beknopt) wanneer mensen voor het eerst op de Flashsales klikken?

Ook de facebook-sectie zou iets kleiner kunnen. Zo kan je toch nog zien welke vrienden iBood leuk vinden op facebook, hoeveel likes iBood al heeft en of ik het zelf leuk vind, en toch neemt het niet zoveel plaats in. De video er langs vind ik persoonlijk overbodig en zou ik nooit op een startpagina zetten.

Over het forum niets dan lof. De topic zijn zeer overzichtelijk ingedeeld en men kan zijn/haar weg eenvoudig vinden naar de juiste topic. Goed gevonden ook om de topics bovenaan te laten staan terwijl er door de verschillende onderdelen kan gegaan worden.

Ik ben er zeker van dat jullie rekening gaan houden met de meest voorkomende commentaren en de nodige aanpassingen zullen doen zodat iBood ook website van het jaar 2015 kan worden! Uiteraard komt er op elke vernieuwing een stroom reacties op gang die alles afbreken, maar een beetje vernieuwing kan nooit kwaad.

Succes alvast!

Groetjes,

Maarten

 

 

 

 

28 oktober 2014 om 09:42
WillemHoekstra Gebruiker

Geef mij eens de link van de IBOOD site waar jij op zit te kijken, al dit positieve wat jij schrijft kan ik me niet in vinden, maar wellicht heb jij een andere versie van de site..

 

Of wil je zo graag die box hebben dat je alleen maar lof hebt……

29 oktober 2014 om 00:44
robin_m Gebruiker

Voor ‘lof’ kan hij beter naar de groenteboer. .

Het lijkt wel een stukje geschreven door een over eiverige stagiair die niet bekend is met hoe het was.

Ibood stond in mijn ogen voor KISS: Keep It Simple Stupid.

Onderscheidend vermogen weg

Onduidelijk

Omslachtig

Te druk

Te veel

Te commercieel

 

Wat is er over van: Internet’s Best Online Offer Daily waar jullie naam voor staat? De beste online dagaanbieding is ‘een’ aanbieding niet 10 verschillende… anders zoek ik wel op een warenhuis site.

Wat muj betreft erg jammer hie het nu is. Helemaal als ik me bedenk dat er hele knappe koppen eindeloosvergaderd hebben over deze opzet.

 

 

28 oktober 2014 om 01:20
Vroooom Gebruiker

Ilse was destijd DE zoekmachine, waar zijn ze aan kapot gegaan, reclame, en veel teveel onnodige info op de site. Wat is de kracht van Google, lekker leeg en overzichtelijk.

Ibood was overzichtelijk, ik schrok me wild toen ik dit zag, dit gaat klanten kosten.

Ibood, steek meer effort in stabiliteit tijdens een hunt, after sales, beter verkoop model op het gebied van maten, kleuren ed, zonder de tijdvakken waarin iets beschikbaar is.

Blijf qua looks bij de basis, we zijn een gewoonte volk. Als wij naar de site gaan verwachten we dat we meteen kunnen zien wat er in de aanbieding is en verwachten we geen Makro folder.

 

28 oktober 2014 om 01:24
eurobyn Gebruiker

geef mij maar de goede oude ibood email.

site is te omslachtig

28 oktober 2014 om 06:46
yooooh Gebruiker

Beste Ibood,
Ik reageer zelden en dat komt eigenlijk omdat zonder prietpraat een reactie niet echt nodig was.
Helder, duidelijk, snel. Als vijf jaar de reden voor site van het jaar.
Aanbiedingen die mij aanstonden en ik nodig had of kon gebruiken bestelde ik en zeuren om producten deden anderen al. 

Jullie hebben lef maar het gaat nu de verkeerde kant op.
Het originele concept van Ibood is met deze site verdwenen. Deze site is het niet en als dit jullie toekomst wordt, ben ik ook verdwenen.

28 oktober 2014 om 07:01
sbbrind Gebruiker

De site is veels te schreeuwerig, zeker zo ’s ochtends vroeg als ik  even de nieuwe aanbieding wil bekijken. De  Aanbiedingen zijn ook al niet al te best meer de laatste tijd. Als dit zo blijft kom ik niet meer.

28 oktober 2014 om 07:09
HJH Gebruiker

Eerste indruk is prima. Een hele verbetering.  Tabs werken niet goed op de iPad, of is het de opzet dat wanneer je de tab van een  van de 4 andere ibood aanbieding kiest eerst ff laat zien wat er is en bij de tweede klik pas naar die aanbieding gaat. Niet zo handig. Verder krijg ik na het lanceren van de nieuwe site geen email meer met de aanbieding. En ik ben denk ik niet de enige gezien de reacties hier op. Zijn julie een gedeelte van het klantenbestand kwijt geraakt? Lijkt niet zo netjes.

Verder, Ibood gefeliciteerd.

28 oktober 2014 om 07:11
mac-rick Gebruiker

Geef mij de oude site maar overzichtelijk en snel kijken of er een leuke aanbieding is. Dit is te druk en onoverzichtelijk ik denk dat ik afhaak en wat anders met aanbiedingen ga zoeken. Voor mij is het juist leuk om elke dag te kijken soort adventskalender. Niet iets waar ik goed moet focussen en wat staat er nou precies en vandaag de zelfde aanbiedingen als gisteren en dat is erg jammer.

28 oktober 2014 om 07:13
HJH Gebruiker

P.s.  Dat ook ok de zoom functie van de artikel afbeelding verdwenen is vind ik jammer.

Je kan nu het artikel niet zo goed meer bekijken.

29 oktober 2014 om 13:10
Brecht_vs Gebruiker

Ik zou een zoom-functie ook wel handig vinden

28 oktober 2014 om 07:18
RKR2012 Gebruiker

Oke verwarrend. Wist niet dat de site geupdate ging worden.

Kreeg geen email meer dus ging even kijken.

Dacht dat ik fout zat. Site is erg druk geworden. Kan dit, na even rond kijken, begrijpen door alle verschillende aanbiedingen. Eerst nam ik mezelf nog in de maling door te verwachten dat alles ook echte aanbiedingen waren doordat er zo weinig waren en ze zo kort zijn. Nu ik zoveel aanbiedingen zie verliest het een beetje zijn geloofwaardigheid..

Naja succes!

28 oktober 2014 om 07:47
giesbers Gebruiker

✓ Wat vind je van het design?

Veel en veel te druk. Als je het product kiest wordt het wat beter en dan is het leuk dat er extra foto’s aan de rechterzijde staan. Basis pagina is net een ordinair drukke schreeuw folder.

✓ Vind je hem prettig in het gebruik?

nee. Inzoomen op product gaat niet meer. Ik vind die drukte zeer storend. Dit gaat op de telefoon helemaal een ramp worden… Minder overzicht door te veel mogelijkheden

✓ Kun je de info vinden die je nodig hebt?

je bent al snel aan het dolen, het recht toe recht aan aan is weg… keep it simpel!

✓ Wat kan (nog) beter?

Rust is de pages en het oude functionele minimaal behouden. Zaken die een keer nuttig zijn om te zien moeten niet in het beginscherm maar een in menu. Die flash sales zijn ook warrig en rommelig daar moet wat anders voor de bedacht worden ze zijn nu zeer prominent aanwezig en anders, ze blijven langer in de verkoop en passen niet bij het basis concept…

✓ Wat mis je?

rust.

28 oktober 2014 om 07:53
w.moolenaar Gebruiker

Ik lees dat er een hoop mensen jullie complimenteren met de nieuwe website en dat ze (gematigd) positief zijn.  Helaas kan ik me daar niet bij aansluiten.  Wat een bende! Zo onoverzichtelijk, druk, en rommelig. In elk geval niet iets wat ik dagelijks wil bezoeken.  Mijn tip… gauw de oude site terugzetten.

Evengoed, succes met de site en tabee want ik ga hier niet meer bestellen. It was fun while it lasted.

28 oktober 2014 om 08:10
strobistar Gebruiker

Dag Mariusjr, itsme en ik missen jou “ergens” ;-)

28 oktober 2014 om 08:13
Demaki Gebruiker

Zal ook mijn mening even geven.

De nieuwe website is inderdaad nogal druk. Daar kan ik op zich wel mee uit de voeten.

Gisterochtend werkte het forum nog niet, maar dat is dus al verholpen. Snel gefixt!

Wel jammer is dat ik sinds de nieuwe website geen mail meer krijg met de nieuwe aanbiedingen. Verder kon ik op de oude site inloggen met mijn username en wachtwoord. Nu moet dat met e-mail en wachtwoord. Dan moet je dus weer even zoeken op welk e-mailadres.

Enne, wel jammer dat er vandaag geen nieuwe aanbiedingen zijn…

 

28 oktober 2014 om 08:23
Moderator Dees Moderator

Hallo Demaki,

Dat je gisteren en vandaag geen mail kreeg kan kloppen.
Morgen komen er nieuwe aanbiedingen en dus ook weer mailings zoals je gewend bent!
Groetjes,

Dees

28 oktober 2014 om 08:51
ICTB.be Gebruiker

Hallo moderator,

We zijn van ibood directe en correcte info gewend.

Waarom moet ik sinds vannacht eerst denken dat ‘t zomeruur nog niet is veranderd, dan om 6 uur nog es zien dat er niets gebeurd is en de deal van gisteren er nog op staat en dan rond achten pas van jullie horen dat er vandaag GEEN NIEUWE DEAL komt???

Vergeten jullie dat de KLANTEN het belangrijkst zijn?

ps: Ik ben niet tegen vernieuwing… maar waarom niet even aankondigen, zoals de hunt bijvoorbeeld of ons allen betrekken in de beta-site, alvorens “live” te gaan?

Een paar spijtige zaken toch wel…

28 oktober 2014 om 08:15
virno Gebruiker

Poging nr 4 om te kunnen posten.. hopelijk gaat het nu wel lukken!

28 oktober 2014 om 08:16
virno Gebruiker

28 oktober 2014 om 08:17
Triumphs Gebruiker

Ik weet niet of ik jullie moet feliciteren hier mee.

De site vind ik onoverzichtelijk echt slecht.

En belangrijk voor mij ik kan op mijn iPad niet meer in zoemen, alles blijft klein.

Dus doe daar wat aan, en aub ga terug naar de vorige layout, dit is echt slecht

28 oktober 2014 om 08:34
w.moolenaar Gebruiker

Een collega meldt net dat hij jullie gisteren ge-emailed heeft en dat hij z’n stem op jullie “website van het jaar” terug wil.  Ik vind dat hij wel een valide punt heeft. Midden tijdens het stemmen je site ineens omgooien, dat kan toch niet?  Op deze nieuwe rommel heeft hij niet gestemd.  Als jullie beslissen door te gaan met deze site zouden jullie eigenlijk niet meer mee mogen doen met de verkiezing “website van het jaar”.  Hij heeft het ook bij de organisatie van “site van het jaar” gemeld en ik overweeg om daar ook een protest in te dienen mbt ibood. Voor mij is het in elk geval flop van het jaar.

1 november 2014 om 13:16
supermarktpc Gebruiker

heel goed punt. Op de website van “website van het jaar” is er niets over te vinden, maar het spreekt voor zich dat een website die gaat voor “website van het jaar” niet tijdens  de selectie mag een transformatie ondergaan. Het gaat hierbij toch niet in de eerste plaats om de e-commerce van IBOOD maar om de website zélf?

28 oktober 2014 om 08:34
anglo20 Gebruiker

Ik vind het schitterend dat de wijziging werd doorgevoerd.  Zo kunnen jullie nog meer en op een betere manier verschillende producten (bvb. verschillende maten bij kledij) aanbieden.

Desalniettemin heb ik twee opmerkingen: enerzijds ben ik op zoek naar een overzicht van alle flash sales maar ik kan dit momenteel nergens vinden.  Het zou gemakkelijk zijn mocht je vanuit de homepage een overzicht kunnen opvragen van de verschillende rubrieken die die dag/periode in de flash sales zitten.  Nu dien je namelijk naar elke rubriek te gaan (ibood, home, health en extra) om alle flash deals te kunnen bekijken.  Eventueel kan dit kort samengevat op de homepage getoond worden (bvb. met titel ‘meer flash sales’).  Anderzijds is de homepage een pak drukker (lees: onoverzichtelijker) geworden.  Waar je vroeger in 1 second kon zien wat de 3/4 deals van de dag zijn, dien je nu iets langer te zoeken wat de concrete dagdeals zijn.  Op zich is dit niet hinderlijk maar wel minder KISS.  Sommige info staat trouwens dubbel op één en dezelfde pagina.  Dit laatste kan volgens mij eenvoudig aangepast worden.  De homepage zou volgens mij volgende dienen te bevatten:

> ibood van de dag met highlights en forum link (zoals nu)
> meer ibood (zoals nu)
> flashsales (zoals nu)
> meer flashsales (= nieuw, betreft overzicht met flash sales titel per rubriek)

ibood forum zou ik onderaan de pagina laten vallen; dit staat namelijk ook al bovenaan (als link)

28 oktober 2014 om 08:44
linguit Gebruiker

Graag de oude site weer terug!

 

Met de oude site onderscheidde iBood zich op een positieve manier van de rest door zijn eenvoud en overzichtelijkheid. Nu is het veel te druk.

28 oktober 2014 om 08:46
MoveYourBody Gebruiker

Best iBood team,

Ik heb weinig toe te voegen aan veel reacties hiervoor, maar geen mening geven is een gemiste kans. Ik kijk elke dag naar iBood en had in 1 oogopslag gezien of er die dag iets voor me bij was. Dit gaat niet meer lukken op deze manier omdat er nu veel te veel te zien is. Ik heb een drukke baan/dag en de site was een verademing voor als je weinig tijd hebt. Dit voordeel is nu weg; De openingspagina is druk en bevat veel te veel tekst waar niemand in eerste instantie in zin in heeft. Beperk je tot de aanbiedingen en laat het er niet te veel zijn. Door de flash sales is er nu een overkill aan aanbiedingen en dit maakt het minder exclusief. Meer keuze en daardoor minder zin om iets te kopen. Dit kan niet de bedoeling zijn. Ik heb de site niet helemaal doorgezaagd omdat ik, net zoals de meeste gebruikers, alleen wil kijken naar aanbiedingen en deze wil kopen of niet. De rest is bijzaak voor de liefhebbers. Goed dat al deze info er is en mogelijkheden er zijn, maar laat ze niet zien op de startpagina. Op deze ‘literaire overval’ zit niemand echt te wachten. Keep it simple…

28 oktober 2014 om 08:48
w.moolenaar Gebruiker

Mensen die gestemd hebben op de oude website van ibood voor website van het jaar… gaarne aan Laura een email sturen met uw klacht.

http://websitevanhetjaar.nl/contact/

Ik heb inmiddels m’n beklag gedaan.  Sorry ibood, jullie zijn lieve mensen, maar dit kan echt niet.

28 oktober 2014 om 08:49
robindemey Gebruiker

Al veel geschreven, maar dan toch nog maar eens: VEEEEEEL te rommelige homepage!! Veel te veel info zonder enig overzicht.

Voorbeeldje: waarom 2 balken bovenaan? Je hebt reeds een link iBOOD, waarom daaronder nog een link met iBOODbeta? En als je op de productpagina staat, dan staat het kruimelpad er nog eens onder met opnieuw een link naar de homepage: dat is 3x onder elkaar… Zet de links met Forum, Over en help in de bovenste balk (bv. rechts).

Elke dag een aanbieding-veld dient niet zichtbaar te zijn als je ingelogd bent.

Het onderste gedeelte iBOOD Forum lijkt me volstrekt nutteloos. Er staat daar nu een video? Wat staat dat te doen onder Forum? Moest het nu nog een overzicht zijn met de recentste topics…

Dan heb je rechts nog eens Meer iBood met nogmaals dezelfde topics als in de bovenbalk. Laat die dan weg in de bovenbalk, zet die 4 foto-links rechts onder elkaar (zoals vroeger => never change a winning team), dat is veel duidelijker en de foto’s zeggen meer dan die (grote) titels bovenaan.

Zie ook het nut niet van die “Advertentie” onderaan over Flash Sales, terwijl er net boven een Flashsale staat. Die linkt dan nog geeneens naar het onderdeel Flash sales op de Beta-pagina!!

Mijn eerste indruk (kruip nu in de huid van een neutrale, 1e bezoeker): deze homepage werd gemaakt door een stagair/jobstudent en die kreeg daar slechts 1 dag voor.

 

Nog een aantal tips:

- Zorg dat de bovenste balk op het scherm blijft als je naar beneden scrolt (vooral handig voor het winkelmandje en dan hoef je die Meer iBood-knoppen onderaan ook niet meer te hebben.
- Zet de link naar het productforum gewoon boven de Ik neem er een-knop en haal die Highlights-blok ook weg en plaats die info desnoods onder de afbeelding of het prijzengedeelte. Zet daar de Meer iBood-fotootjes/links of plaats die bovenaan ipv de tekstlinks. Eigenlijk moet die onderste Meer iBood-balk, gewoon de menu-balk zijn, maar dan zonder de tekst Meer iBood. Dan heb je ook meer plaats om rechts in die balk een link naar het Forum, Over iBood en Help te plaatsen, – Zorg dat de hover met verwachte verzenddatum ook werkt als je over de verzendkost hovert, of plaats die info naast of onder de verzendkosten ipv onder een apart tabblad.
- Zorg dat je in het Forum-blok, ook kunt klikken op de tekst Forum en op het logootje van het forum. Eventueel zelfs op de tekst Lees wat iBOOD’ers…
- Als je op de homepage klikt op de REUZEGROTE knop Ik neem er een! (waarom is die knop zo gigantisch??? – maakt het waarschijnlijk niet efficiënter) komt je op de productpagina terecht???? Als ik zeg, ik neem er een, dan neem ik er een, en verwacht ik dat die in mijn winkelwagentje komt. Als je op de markt tegen de verkoper zegt, ik neem er een, dan begint die ook niet met eerst/opnieuw alle informatie te geven om dan nadien te vragen: En wil je nu nog altijd een?
- Ik zou ook de foto’s links zetten en het prijzenblok rechts. Lijkt me natuurlijker.
- ipv X uur resterend, zou ik er een aftelklokje plaatsen. Dat werkt gegarandeerd veel beter en valt ook meer op (vooral voor nieuwe bezoekers).

28 oktober 2014 om 09:04
kevinmrn Gebruiker

Ik vind het simpelweg jammer, never change a winning team is mss niet de juiste ingesteldheid, en ik vind het rot voor de webdesigner die de uitdaging aan moest gaan. Maar wat ooit een overzichtelijke en intuïtieve site was met dagelijks HET beste dealtje, lijkt nu op 1 van de zovele andere aanbiedingssites. Geen zin om er te veel woorden aan vuil te maken…

28 oktober 2014 om 09:06
dluijten Gebruiker

Geen grote bugs gevonden, wel twee feedback puntjes:

* Als een bestelling nog de status “Verwerken” heeft, mag deze natuurlijk nooit onder “Gearchiveerde bestellingen” staan.
* Het lijkt er nu op dat niet meer om 00:00 een nieuwe deel live gaat (ik zie nu dezelfde deal als gister, Onkyo+Polk set). Klopt dat? Zo ja, dan zou een counter handig zijn, om te zien hoelang de deal nog beschikbaar is.

Succes!

28 oktober 2014 om 09:11
ICTB.be Gebruiker

…en nog een puntje…

Waarom zijn mijn bestellingen van “voor” de vernieuwde site niet meer terug te vinden? Dit is erg onhandig…

Kunnen deze gegevens alsnog toegevoegd worden?

Bedankt alvast!

28 oktober 2014 om 09:15
janger12 Gebruiker

Bij mij staan deze er nog wel. Je kunt er komen via Mijn iBOOD –> Mijn bestellingen –> tabblad ‘Gearchiveerde bestellingen’

28 oktober 2014 om 09:29
ICTB.be Gebruiker

Klop! Dankjewel janger12. Zag ik net pas, maar dat tab-blaadje lijkt ge-”griseerd” zoals wij dat zeggen;-) betekenend dat het niet actief is of er niets achter staat… Vandaar dat ik ‘m waarschijnlijk gemist had… Nogmaals bedankt.

28 oktober 2014 om 09:16
elfietsbel Gebruiker

Zeer nette website update. Ook op de mobiel ziet het er gelikt uit. Qua vormgeving zeker een vooruitgang! De meningen van anderen qua het niet kunnen vinden van de dagelijkse deals kan ik me niet in vinden op 1 puntje na:

Ik zou op de homepagina de “Highlights” & “Forum” koppen verwisselen met de “Meer iBood” kop, zodat alle dagaanbiedingen bijelkaar staan. Ook op de mobiel zou het denk ik beter zijn de overige dagaanbiedingen meteen onder de “iBood van de dag” te zetten. Je wil immers dat consumenten de producten meteen te zien krijgen neem ik aan? Hoewel op de pc er nu een mooi mouseover topmenu bij is gekomen op de mobiel moet je helemaal naar beneden scrollen.

Voor de rest, top!

 

28 oktober 2014 om 09:24
Will4ever Gebruiker

Goed gedaan om de verzendinformatie een apart tabblad te geven.

Dit vermijdt de dagelijkse forum vraag door bezoekers die niet wisten dat je verzenddatum kan zien door boven de verzendkosten te gaan hoveren met je muis.

28 oktober 2014 om 09:25
katerke1972 Gebruiker

Alvast bedankt voor de vernieuwing. Meer mogelijkheden en keuzes.

Vroeger kreeg ik de aanbiedingen s’morgens in mijn mailbox. Met de nieuwe moet ik via de zoekmachiene.

Of ligt het aan mij?

Alvast veel succes en ik denk als eenmaal de kinderziektes eruit zijn dat het weer supper gaat zijn.

Dit topic is gesloten en daarom is het is niet meer mogelijk om te reageren.