27 oktober 2014 om 14:20
iBOOD

De nieuwe site staat live en draait volledig om jou, als trouwe iBOOD'er!

De nieuwe site staat live en draait volledig om jou, als trouwe iBOODér! We zijn daarom heel benieuwd wat jouw eerste indruk is.

Klik hier voor onze eerste reactie op jullie feedback

Klik hier voor veelgestelde vragen

Lees verder voor meer projectdetails want het was een flinke klus!


Lancering

Sinds de oprichting van iBOOD in 2005 is de nieuwe site de grootste IT aanpassing en investering ooit. Niet alleen de voorkant (front-end) is aangepast, ook de achterkant (back-end) is volledig onder handen genomen.

Dat ging niet vanzelf, het ontwikkelteam is voor dit project verviervoudigd en de hele organisatie heeft userstories leren schrijven :-). Voor wie niet weet wat een userstory is, hierin wordt een functionaliteit tot in het kleinste detail beschreven zodat het klaar is om ontwikkeld te worden.

Het project kent veel bloed, zweet en tranen, heeft alle betrokkenen twee jaar uit de kroeg gehouden en ook veel van jullie geduld gevraagd. We zijn blij en trots om jullie het resultaat te mogen presenteren!


Waarom een nieuwe site?

Afgezien dat de site een re-design kon gebruiken werd het ook tijd om hele praktische problemen op te lossen. Er was bijvoorbeeld geen mogelijkheid om meerdere deals in 1 keer af te rekenen, er was geen keuzemogelijkheid voor kleur, maat of type (herinner je de timeslots nog waarin producten met maatkeuzes voorbijkomen?)en het forum was niet mobiel toegankelijk.

Kortom, het hele platform was aan vernieuwing toe. Intern zeiden we altijd: "er staat een wolkenkrabber op de fundering die oorspronkelijk is neergezet voor een huis. Hier kunnen we niet verder mee. Tijd voor een groot en grondig project. Yummy!".


De ontwikkeling van iBOOD

iBOOD groeit hard, tijdens de lancering in 2005 hadden we slechts één dagdeal.

Een aantal jaren later werden de 'die hard' techdeals versterkt met aparte categorieën voor Health & Beauty- en Home & Living producten. Op verzoek van jullie werd iBOOD voor een breder publiek toegankelijk.


Flash sales

Dit jaar zag je geregeld een Flash sale voorbij komen; een sales-event in het teken van een merk of thema welke max. 5 dagen duurt. Zoals je kunt zien op de nieuwe site worden Flash sales nu een structureel onderdeel van iBOOD.

We horen jullie nu denken: 'wordt iBOOD nu gewoon een webshop? ' Ab-so-luut niet! Flash sales zijn geïntroduceerd omdat iBOOD heel veel goede deals niet kon plaatsen door de beperkte plaatsingsruimte op de site. Hierdoor moesten we jullie noodgedwongen topdeals onthouden! Daar is nu gelukkig een einde aangekomen. Net zoals bij een dagdeal heeft een Flash sale een eigen forumtopic en hebben ze een zeer beperkte 'houdbaarheid'. Laat ons dus weten wat je van de Flash sales vindt, we zijn erg benieuwd!


Mobiel

iBOOD heeft een responsive design. Dat wil zeggen dat de site zich automatisch aanpast aan de schermresolutie waar je de site mee bezoekt. Wel zo handig!


Is alles nu perfect?

Nee, vooral in de beginfase zullen er verbeterpunten zijn en vragen we jullie hulp. Laat ons weten als er iets misgaat, wat er beter kan in de koopervaring etc.
De site staat nu in een (open) bèta versie live en is intern uitgebreid getest en stabiel bevonden. We gaan er vanuit dat dit ook zo in de echte wereld is maar je weet het nooit!


Technisch

De nieuwe site is een schaalbaar platform met een asynchrone scheiding tussen voor- en achterkant. Aan de voorkant de site zoals jullie die kunnen zien, geschikt om ook de hoge load van de HUNT aan te kunnen. Aan de achterkant maken we gebruik van een ERP pakket voor de financiële en logistieke afhandeling. Een service bus (ESB) helpt de messaging te stroomlijnen tussen de voor- en achterkant. Deze architectuur is opgezet met state-of-the-art technieken en gebaseerd op verschillende ontwikkeltalen waaronder PHP, Java en Python.


Veelgestelde vragen

We zijn bèta live, dus nog niet alles werkt even goed. Hieronder vind je de meest gestelde vragen, en de statusupdates erbij.

 


Feedback

Wat doen jullie met alle feedback? Laatst bijgewerkt: 26/11, 17:22 uur Massaal gaven jullie gehoor aan onze oproep om feedback te geven op de site. Dank jullie wel hiervoor! Zie hier onze eerste reactie.

 


Betalen

Ik kan niet betalen? Laatst bijgewerkt: 29/10, 18:42 uur We hadden problemen met de koppeling met Ogone, onze payment provider. Je kunt op de volgende manieren weer betalen: iDEAL, Bancontact/MrCash, PayPal, Sofortbanking (DirectEbanking) en PayU (alleen in Polen).

 

Bestellen

Jullie leveren niet België? Laatst bijgewerkt: 29/10, 14:46 uur Kijk of je op de juiste website zit: de Nederlandse site of de Belgische site. Wil je bestellen, dan moet je op de site zitten van het land waarin je je bestelling afgeleverd wilt hebben. Je kunt het land ook aanpassen door onderaan de site op de vlag van je land te klikken.

 


Nieuwsbrief

Ik heb geen nieuwsbrief ontvangen? Laatst bijgewerkt: 31/10, 16:55 uur Vanaf 29/10 versturen we de nieuwsbrief weer op het normale tijdstip. Voor de mensen die hem alsnog niet ontvangen: we hebben de oplossing. Dinsdag 4/11 zou je hem weer moeten ontvangen.

 


Het Forum

De producttopics werken niet Laatst bijgewerkt: 29/10, 10:48 uur Inmiddels werken ze weer!


Jouw mening!

Wat vind je van het design? Vind je hem prettig in het gebruik? Kun je de info vinden die je nodig hebt? Wat kan (nog) beter? Wat mis je? Kam gerust de hele site uit, hoe meer feedback we krijgen, hoe beter. ;-)


Houd rekening met het volgende

Zodat we jouw feedback zo efficiënt en snel mogelijk kunnen verwerken: 1. Wees zo duidelijk mogelijk Wat bedoel je precies? Om welke pagina gaat het? Welke stappen zet je? Oftewel: hoe kunnen we jouw feedback reproduceren en het probleem zien? 2. Houd de feedback opbouwend Klagen is prima (en soms ook nodig) maar laat ons vooral weten welke oplossing we kunnen voordragen. Site bugs gevonden? Meld deze apart per mail op beta@ibood.com. Bugs worden dan met voorrang behandeld.


Voorbeeld

Een fictief voorbeeld van feedback: Probleemomschrijving: Als ik de 'meer informatie'-pagina van een product bezoek heb ik geen mogelijkheid om meerdere productfoto's in het groot te bekijken. Als ik aan de rechterkant van het scherm op de kleine product thumbnails klik gebeurt er niks. Reproductiepad: 1. Ga naar de meer informatie pagina van de Health Beauty dagdeal. 2. Klik op de kleine thumbnails (meerdere productfoto's in het klein) aan de rechterkant van het scherm. 3. Zie dat andere foto's niet ingeladen worden. Evt. aanvullende informatie voorbeelden: - Ik gebruik Windows 8 met een Firefox browser, versie 31.0. - Ik ben niet ingelogd met mijn iBOOD account - Bij de meer informatie pagina van flash producten heb ik dit probleem niet


Goed om te weten

Over een maand verzamelen we alle feedback en geven we één grote reactie. In de tussentijd beginnen we alvast met het doorvoeren van de eerste verbeteringen. :-)


Feedback wedstrijd

iBOOD kiest onder alle users die feedback hebben gegeven een geluksvogel uit. Deze wint een iBOOD box!

Let's get it on!


Release notes

Laatst bijgewerkt: 3/11, 17:12 uur • Fix for social media icons on forum • Fixed basket icon on forum • Newsletter fix • Fixed Responsiveness forum with large URLs in postings • Fixed language issue in RSS feed in DE/PL/UK/IE where Dutch words were shown • PayPal payment method live • Forgot Password mail fix • Sofortbanking (DirectEbanking) payment method live

 

11 november 2014 om 13:37
Kortland Gebruiker

Vandaag pas voor het eerst gezien maar ik sluit me graag aan bij andere reacties.

Te druk
Te vol
Te veel

Oude site was prima.
En overzichtelijk, alles netjes te vinden.

Ook kan ik de oude site niet vinden (bij een Beta is de oude versie ook nog beschikbaar).

En dat “meer Ibood” snap ik niet. Daar heb je die tabs bovenaan toch al voor bovenin?

Mobiel is de site wel duidelijker maar ook nog te vol.

12 november 2014 om 02:21
peetpp Gebruiker

Ben blij met de nieuwe functionaliteit, over de lay out is al genoeg gezegd maar sinds de lancering lijkt er van alles mis te lopen bij iBood

- bestellingen worden niet verstuurd of veel te laat

- geen mailbericht wanneer bestellingen worden verstuurd zodat je niet weet wanneer de koerier langs komt, heel vervelend

- geen automatische bevestiging na annulering van een bestelling

Had een vorige bestelling geannuleerd en nog geen uur later stond de koerier voor de deur bij de buurman, erg vervelend, heb het toen maar blauw blauw gelaten. Nu heb ik ook mijn laatste openstaande bestelling geannuleerd en heb het voorlopig wel gehad met iBood. Ben al jarenlang klant, meer dan 100 bestellingen en dan een nieuwe website waar meer dan 2 jaar aan is gewerkt en alles draait in het honderd. Triest.

12 november 2014 om 08:46
GRUMBLER Gebruiker

Hoe kom ik op de oude site en niet op de beta?

Ik wil namelijk een ‘oude’ factuur uitprinten ivm een verzekeringskwestie maar ik kan in tegenstelling tot op de oude site geen enkele factuur meer uitprinten.

Is dit bewust of een bug?

12 november 2014 om 09:17
Moderator Vincent Moderator

Hi, je kunt de oude factuur opvragen bij de klantenservice. Voor de duidelijkheid kun je het beste je ordernummer erbij vermelden. Op dit moment is het nog niet mogelijk om oude facturen te downloaden.

12 november 2014 om 09:05
TaranQ Gebruiker

Tja iBood heeft duidelijk zijn beste tijd gehad, jammer dat ze zichzelf nu de strop omdoen. Maar ach er zijn voldoende nieuwe interessante alternatieven :)

12 november 2014 om 09:24
peetpp Gebruiker

idd, iBood was destijds een innovator en lange tijd de grote roerganger maar heeft duidelijk de boot gemist door een nieuwe site te lanceren die ondanks meer dan 2 jaar voorbereiding volledig de mist in gaat. Heb het dan niet zozeer over de lay out maar bij de bestellingen zelf waar van alles en nog wat lijkt mis te lopen. En tja, tegenwoordig zijn er valabele alternatieve genoeg, het is niet anders.

12 november 2014 om 16:01
FridgeNL Gebruiker

Ik heb volledig begrip voor het feit dat iBood moet groeien en dat de site daarvoor op de schop moest kan ik ook goed mee leven, maar waarom live zetten in klaarblijkelijk een alpha status? Zoveel zaken die nog niet kloppen, zowel front als backend! Dit kan toch nooit de bedoeling zijn geweest?

De statussen van bestelde artikelen blijft ook onveranderd, je moet nu maar gokken wanneer iets is verstuurd. Wil je iets annuleren dan is dat hele proces ook niet meer zo helder, afwachten tot het wordt aangeboden zodat je het retour kunt sturen is schijnbaar de enige optie, verder zijn de andere randzaken zoals klantencontact zwaar onder de maat, op service vragen komt geen enkele reactie meer, op Twitter reageert men wel maar daar krijg je het advies om af te wachten.

Jammer dat dit nu alweer een tijdje voortduurt en er geen zichtbare verbetering plaatsvindt. Zo ben je binnen de kortste keren je eigen succesformule de nek aan het omdraaien.

13 november 2014 om 08:53
temp_1000 Gebruiker

Klantencontact is de deur uitgedaan.  Ik zit al vanaf de eerste dat van de wijziging te wachten op antwoord zodat ik weer kan inloggen in m’n eigen account.  De derde mail is 3 dagen geleden weer de deur uitgegaan, nog steeds zonder antwoord…

13 november 2014 om 09:49
peetpp Gebruiker

inloggen kan nu enkele met je email adres …

 

13 november 2014 om 09:36
Argarath Gebruiker

Hoe de site eruit ziet boeit me niet zoveel. Ook sites van grotere bedrijven zijn weleens dramatisch om te navigeren. Wat ik veel erger vind is dat, zoals boven ook al beschreven, de behandeling en afhandeling van bestelling een enorme puinhoop is.

30 oktober een telescoop gekocht via de flash-sale. 6 november verwachte verzenddatum. 9 november maar eens gemaild waarom ik nog niks gehoord had (voorheen kreeg je bericht als je bestelling later werd verzonden), 12 november een reactie dat het rondom bestellingen allemaal niet zo goed loopt. Dat ze zo snel mogelijk gaan verzenden, maar wel zonder Track ‘n Trace (??? Waarom?) en dat ik maar even moet afwachten…

Echt waardeloos. Ik heb altijd met veel plezier en tevredenheid mijn bestellingen bij Ibood gedaan, maar dit is een hele flinke deuk in het vertrouwen.

13 november 2014 om 09:48
peetpp Gebruiker

Helemaal mee eens, ook een bestelling van 30 oktober, wegens de problemen enkele dagen geleden geannuleerd en gisteren avond een brief ontvangen dat mijn bestelling zal verzonden worden deze week of volgende week maar zonder track en trace, waardeloos dus. Kan het pakket wel weigeren maar enkel als ik thuis ben, anders levert de koerier bij een buur en ik kan toch moeilijk bij zo’n 20 buren rondgaan en vragen dat ze mijn pakket weigeren, hopeloos dus.

En tja, zou telefonisch contact moeten opnemen maar de helpdesk is bereikbaar tussen 10 en 17 uur, niet echt klantvriendelijk en ik vrees dat ik er niet door geraak en zoja het een maat voor niets zal worden en een dure telefoonrekening vanuit België.

Vrees echt voor de toekomst van iBood, spijtig maar met zo’n geklungel.

14 november 2014 om 13:19
eeweew Gebruiker

Als ze dit nu binnen een week hebben opgelost dat zullen ze nog wel te redden zijn, en dat hoop ik ook. Want als ze nu failliet gaan zijn we allemaal ons geld kwijt.

Ik zit hier met een bestelling van 28 oktober (die ik niet wil annuleren omdat het een goede deal is), en het enige wat ik inmiddels weet is dat hij niet verzonden is.

Er is hier nog iets anders opmerkelijks aan de hand, als al deze producten inderdaad bij iBood in het magazijn aangekomen zijn maar door een technisch probleem niet verzonden kunnen worden, dan gaat men ondertussen toch wel opslagproblemen krijgen. De grote vraag is dus of dit wel een technisch probleem is…

13 november 2014 om 22:34
H63 Gebruiker

Mijn emailadres is gewijzigd maar helaas is dit niet te veranderen in Mijn IBOOD. Diverse keren geprobeerd maar krijg geen activeringsmail in mijn nieuwe emailadres.

Hoe gaan we dit oplossen ?

 

Edited by: Renate
Beste, ik ga je intern doorzeten. De klantenservice zal dan contact met je opnemen.

14 november 2014 om 13:06
H63 Gebruiker

Hi Renate,

Dank voor je hulp. Het is alleen wel zo dat mijn oude email adres (@xs4all.nl) niet meer werkt.

Klantenservice kan mij bereiken via mijn nieuwe emailadres: henzenh@ziggo.nl

 

14 november 2014 om 16:14
telleman Gebruiker

Ik heb precies hetzelfde probleem.  Heb de klantenservice al gemaild en een melding via het formulier op de site gedaan, maar nul komma nul reactie…

13 november 2014 om 23:24
Demaki Gebruiker

Mensen vinden verandering in de regel niet prettig maar een volwassen product (website) vervangen door een bètaversie is wel een beetje vragen om negatieve kritiek.

Zeker omdat er blijkbaar nog aanzienlijke problemen zijn met de backend (vertraging bij het uitleveren van orders en het ontbreken van track&trace functionaliteit).

Ik zou het gehele systeem toch wat langer met een beperkte groep gebruikers hebben getest alvorens het  grote publiek er op los te laten. Maar goed, ik hoop dat de problemen snel opgelost zijn en jullie er ook een hoop van leren :)

De aanbiedingen zijn nog steeds fijn, dus zet m op!

 

14 november 2014 om 04:18
gekkedave Gebruiker

Na het ruim 5 jaar opvolgen, plaatsen van in totaal 76 bestellingen, meedoen en volgen van alle hunts (via allerlei forums en chats) en mensen rondom mij doorverwijzen naar iBOOD, wil ik hier toch ook even reageren…

Ik heb inmiddels de nieuwe iBOOD grondig geïnspecteerd en behoorlijk onder de knie. Ik heb ook veel reacties gelezen, sommigen zijn overroepen, andere kan ik me bepaald wel in vinden. Volgens mij moet het nu een jaar of twee geleden zijn dat er voor het eerst sprake was van een nieuwe iBOOD website versie. Dat was tijdens een hunt op het forum hier. Deze was in opbouw en zou ‘binnenkort’ geïntroduceerd worden. Elke opvolgende hunt kwam bovenstaand weer ter sprake. Nu goed twee jaar later komt hij dan online en sorry iBOOD maar het is echt niet goed.

iBOOD was voor mij overzichtelijk en gebruikersvriendelijk. Daarmee zijn ze ook ooit in het nieuws geweest als eerste dagaanbieding verkoop website. Vanuit dat oogpunt ben ik ook beginnen volgen. Elke avond klaarzitten rond 23.55u en de tijd zien wegtikken, hopend op wat zou komen. Gelukkig is dat aspect er nog steeds. Alleen is het overzicht weg en de gebruiksvriendelijkheid. Vele opties werken niet of maar half:

- Het NL/BE probleem bestaat nog steeds. Is dat nu zo moeilijk om deze websites van elkaar te scheiden? Ik, als Belg, start altijd van op iBOOD.be, maar zit vroeg of laat altijd ergens op nl-nl.forum.ibood.com en kan niet meer posten. Ik ben bij mijn weten nooit op de Engelse of Duitse site terecht gekomen. Exacte verwijzingen kan ik hier niet maken. Het gebeurd zowel met Firefox 33.1 als Internet Explorer 11.

- De facturen zijn niet te downloaden. Bovendien is er dagenlang een probleem geweest met de mailingservice vanuit de klantenservice. Een probleempje achter de schermen, dat kan, maar alles wat voor de schermen zit zou toch optimaal moeten zijn. Dat dit in de toekomst zal worden opgelost, kan daar ook een tijd op gezet worden of moeten we net als bij de lancering van de nieuwe website weer 2 jaar geduld hebben?

- Mogelijk niet echt iets te maken met de website zelf, maar de social media opvolgers mogen met wat meer aandacht daar de iBOOD.be Facebook pagina kijken. Heel wat vragen worden daar niet beantwoordt. Waarom niet?

- De frontpage is echt rommelig en trekt totaal niet aan voor mij, ook niet na enkele dagen op te kijken. Kan me niet voorstellen dat nieuwe potentiële klanten het oorspronkelijk iBOOD gevoel hier in gaan terugvinden zoals ik dat afgelopen jaren heb gedaan. In tegendeel, de laatste week kijk ik minder uit naar middernacht… Kortom: dit moet echt beter kunnen!

Wat ik wel goed vind:

- De FAQ is een stuk overzichtelijker, maar ook hier is nog veel werk. De beantwoorde vragen duiden veel meer op de oude website lay-out.

- Het forum ziet er mooier uit. Mogelijk is daar nog verbetering mogelijk? Ik denk hierbij aan +/- beoordelingen. Die zouden ook handig kunnen zijn bij het tip-forum. Zo moet niet iedereen posten dat hij het ook wil hebben en hebben inkopers een duidelijker overzicht wat veel gevraagde artikelen zijn. Ook zouden via de dagaanbieding reacties sneller onzichtbaar gemaakt kunnen worden wanneer mods of admins even niet aanwezig zijn.

- Eindelijk is Paypal weer terug!!

Neutrale vraagjes van mijn kant uit:

- Heeft dat iBOOD Tip-forum echt zoveel zin? Ik zie nl. bijna nooit producten voorbij komen die via het tip forum aangevraagd zijn… Vroeger gebeurde dat vaker, ook met een aangepast label. De laatste jaren vraag ik me af of dit niet eerder een plek is om naar te verwijzen door de forumleiding om zo verzoekjes uit dagaanbieding besprekingen te weren.

- Website van het jaar: Is het niet een beetje beschamend om een iBOOD box van 1000 euro aan te bieden als mensen maar gaan stemmen? Ik begrijp echt niet dat jullie zoiets in dit stadium ‘durven’ te vragen. Het gaat hier niet over de oude website, het gaat over de nieuwe. Die oude zullen we niet meer terug zien. Ik zag dit al eerder mensen beweren en sta er ook achter; dat is gewoon omkoperij! Mijn stem hebben jullie (mede dankzij die Facebook actie) zeker niet!

Dus al met al; iBOOD, nog veel werk aan de internetwinkel!! Ik hoop dat jullie er (snel) wat van maken…

14 november 2014 om 14:28
peetpp Gebruiker

niet gek die Dave, sluit ik mij bij aan en dan heeft Dave blijkbaar nog geen bestelling gedaan via de nieuwe website … Kafka zou fier zijn op iBood ….

14 november 2014 om 14:46
peetpp Gebruiker

De eerste keer dat er over de nieuwe website gesproken werd was volgens mij bij de hunt in september 2012, dus ruim 2 jaar geleden en ik kan eigenlijk maar één reden verzinnen waarom iBood een zo’n brakke website lanceert en dat is om de tegenvallende verkoopcijfers terug te laten stijgen maar ik vrees dat ze zo nog sneller zullen dalen.

Spijtig, heb me jaren best geamuseerd, dikwijls iets nutteloos gekocht maar ook wel vele nuttige en voordelige koopjes gedaan en op het forum was het best leerrijk en bij de hunt ook plezant om het op zijn ‘Belz’ te zeggen.

14 november 2014 om 19:05
gekkedave Gebruiker

Gekend! Ik heb ook erg veel totaal nutteloze zaken gekocht. Sommigen waren ook snel kapot (denk aan USB aquarium of snoepgrijpmachine). Heb bij die zaken niet eens de moeite genomen om van garantie een punt te maken. Net omdat het beetje onderdeel van de hunt was en het me op dat moment best veel fun bezorgde. Mogelijk nog meer dan de aankoop zelf.

Wat betreft de lancering van zo’n brakke website. Dat kan ik echt niet begrijpen, zelfs als die website in stilte in ontwikkeling was is twee jaar echt wel zeer ruim om eventuele bugs te filteren.

Ik heb inderdaad nog geen bestellingen gedaan op de nieuwe website en waarom niet? Wel omdat het gewoon niet goed aanvoelt… De oortjes van de iBOOD extra zou ik wel kunnen gebruiken vandaag. Die paar euro’s kan ik ook nog wel missen. Maar ik koop ze niet!

14 november 2014 om 19:26
peetpp Gebruiker

heb ooit ook zo’n usb aquarium gekocht bij een hunt , dacht 4 ineens, kostte dacht ik 1.95 euro per stuk + verzendingskosten, heb er enkele weggegeven maar heb hier ergens nog eentje of twee liggen, ongebruikt

14 november 2014 om 20:22
gekkedave Gebruiker

Ik vraag me trouwens ook af wat die forum lay-out moet voorstellen:

Met alle respect voor de moderators die hun best doen zo positief mogelijk over het forum te blijven, door te zeggen dat er nog een onderhoud aan komt. Maar dan hoort iets als dit gewoon niet online te staan. Je kan hier niet spreken over bugs of kinderziektens, dit zijn gewoon fouten. Fouten die er twee weken geleden al waren, simpel op te lossen zijn, maar niet opgelost worden. Het kan toch niet dat daar overheen wordt gekeken!?!? Als de moderators hier echt zonder vergoeding werken is de werkomgeving wel erg ondergewaardeerd. Voor zo’n dynamisch team moet dat beter kunnen…

Kan ook niet ontkennen dat ik iBOOD niet meer volg hoor. Heb intussen ook gezien dat er door iBOOD een enquête de wereld werd in gezonden. Ik adviseer iedereen deze zoveel mogelijk en eerlijk in te vullen:
https://www.research.net/r/?sm=2V2B%2bETJgmBkUbcCggOS%2fZYtybrIZ7ZU0LagnZMo7E0%3d

16 november 2014 om 17:06
Account3 Gebruiker

Ik vind de nieuwe site qua design prima, maar elke keer wanneer ik mij inlog op Firefox werkt mijn account niet meer. 
Dit account heb ik net aangemaakt in google Chrome, maar wanneer ik mij één keer aanmeld met Firefox doet deze het ook niet meer. 
Bad Credentials is dan de melding die ik krijg.

Andere accounts van mij die niet meer werken zijn: FGras, GrasF, Mecaone en Mecaonee.
Na één keer proberen te inloggen met de firefox webbrowser werken deze accounts niet meer, zowel in chrome als firefox.

Zo verlies je een groot aantal klanten.
Groeten.

16 november 2014 om 17:07
Djorre Gebruiker

Hallo … kennen jullie het concept testen?????

Wat voor een IT department hebben julllie? Het is nu al een paar weken blijkbaar dat er problemen zijn met de leveringen …. blijkbaar een connectie die niet werkt zoals men dacht. Dat moest toch al duidelijk zijn bij het testen van de site?

Stop gewoon met dingen aan te bieden tot wanneer jullie site in orde is … dit grenst aan oplichting

Compenseer ook maar eens de mensen die mogen wachten op de leveringen die niet komen, niet iedereen zit hele dagen thuis, sommigen onder ons moeten verlof nemen om mooi te wachten op een levering die niet komt.

Ik heb de service van ibood de laatste maanden serieus zien achteruitgaan, 3 maand om je geld te krijgen van iets dat je moet opzenden?????????

3x een ticket moeten aanmaken om toch nog een antwoord te krijgen … na een paar weken melding dat je een nieuw ticket moet aanmaken om toch antwoord te krijgen …. Is dit een éénmanszaak geworden??????

16 november 2014 om 21:20
Moderator Vincent Moderator

Goedenavond Djorre,

Uit je reactie begrijp ik dat je een specifiek probleem hebt, klopt dat? Inmiddels is het distributiecentrum aan het werk om alle bestellingen te verzenden. Mocht je nog een probleem hebben waar ik je bij kan helpen, hoor ik het graag!

17 november 2014 om 11:14
Djorre Gebruiker

Test toelating

17 november 2014 om 11:26
Djorre Gebruiker

sorry hiervoor maar blijkbaar had ik deze morgen zelf geen rechten meer om op de topic te antwoorden.

Terug on topic :

Goeiemorgen Vincent,

Er zijn meerdere problemen. hieronder heb ik deze beschreven, laten we het beschouwen als werkpunten en niet enkel om mijn frustraties te uiten.

1) als we een bestelling plaatsen dan verwachten we ook dat de verzending waarvoor we betalen ook gaat verlopen zoals afgesproken en zoniet dat jullie ons op de hoogte brengen zoals opgenomen in jullie algemene voorwaarden. Bij de bestelling van de NAS nam ik mooi een dagje verlof om thuis op de bestelling te wachten zoals afgesproken …. voor niks dus. Geen mailtje van jullie, geen duidelijke uitleg. We zijn nu een paar dagen verder en nog steeds geen zicht op de levering. Ik vind persoonlijk dat indien de levering niet doorgaat zoals afgesproken dat de leveringskosten dan ook maar moeten teruggestort worden. De distributie moet maar opdraaien voor de kosten. Wij moeten ook niet wachten met onze betaling… het bedrag is van onze rekening na de druk op de knop.

2) klantenservice … is ook niet wat het was. Je maakt een ticket aan, na een paar weken krijg je de melding dat je een nieuw ticket moet aanmaken mocht je oud ticket nog niet behandeld zijn… Meen je dit nu??? Ik heb zo eens 3 keer een ticket moeten aanmaken om mijn oorspronkelijke vraag te laten oplossen. Een antwoord op een mailtje of ticket neem zowaar 5 dagen in beslag???

3) terugbetalingen van retourkosten; hiervoor heb ik 2 tickets moeten aanmaken en heb ik 2 maand  (ja leest het goed 2 maand) moeten wachten op terugbetaling van mijn verzendkosten, ik had evenwel de bewijsjes en al het nodige goed en tijdig doorgegeven.. Perfecte service niet?

4) Stel dat er toch een probleem is met jullie service bv levering die niet loopt zoals het moet. Soms is het zo dat gebruikers dan wijzen op een site waar je het product ook kan verkrijgen, maar deze links worden dan verwijdert. Neem jullie verantwoordelijkheid en laat dan de linken staan zodat we ook geholpen zijn.

17 november 2014 om 19:10
pzijlstra Gebruiker

Heb al eerder een reactie gegeven en zat te kijken of er inmiddels al en inhoudelijke reactie van iBood was, na aanleiding van de vele kritiek. Zie dat dit niet is gebeurd en lees ook net pas dat jullie een hele maand de tijd nemen om alle reacties te bundelen en met één grote reactie naar buiten komen. Dat moet overigens wel een heel grote reactie worden dan… Maar goed, na zoveel kritiek mag je naar mijn weten wel eerder van je beste kant laten zien. Zeker gezien de hoeveelheid klanten met een aardige bestelhistorie.

Ik vind het inmiddels nogal hypocriet om te denken, we wachten nog even, wellicht wennen ze er wel aan….

Je gaat ook allerlei scenario’s bedenken waarom iBood tijdens de “wedstrijd van het jaar” stemming een compleet nieuwe site online gooit… Heeft de nieuwe aandeelhouder, metro group (mediamarkt) het nu dan echt voor het zeggen en heeft iBood zijn echte identiteit dan toch verloren?

R.I.P iBood (ja da’s cynisch bedoeld ;) )

 

17 november 2014 om 19:13
pzijlstra Gebruiker

27 oktober is de nieuwe site online gegaan en op 27 november is de uitslag van “website van het jaar”….. Komen jullie echt op dat moment met een reactie?

17 november 2014 om 21:08
Demaki Gebruiker

De productafbeeldingen in Mijn iBood doen het niet meer.

Het subdomein img.ibood.com gebruikt een ander certificaat als my.ibood.com. Het certificaat dat door img.ibood.com gebruikt wordt is vandaag verlopen.

Vandaar dat de afbeeldingen niet meer zichtbaar zijn. Da’s in ieder geval makkelijk te fixen :)

17 november 2014 om 21:35
Blacksnak Gebruiker

Ik krijg al meer dan 14 dagen geen mail meer met de aanbiedingen van de dag.  Hierover heb ik reeds 2 x een melding gemaakt op het forum. 
Is het op z’n minst mogelijk om even een reactie te geven of dit een gekend probleem is waaraan gewerkt wordt of dat dit zich enkel bij mij voordoet?

19 november 2014 om 11:26
temp_1000 Gebruiker

Reactie geven doen ze niet meer.  Die hebben ze waarschijnlijk de deur uit gedaan.  Ik wacht al bijna 4 weken op een oplossing van mijn probleem, maar die wordt ook gewoon genegeerd, heb zelfs helemaal geen antwoord meer gekregen op mijn laatste vraag (gestuurd op 10 november).

Dus klagen heeft geen zin.  Ibood wil mij niet meer als klant, dus zijn ze in ieder geval 1 klant kwijt door deze (onnodige) wijzigingen.

18 november 2014 om 07:40
leonardd Gebruiker

Ok, na een paar weken is mijn mening nog steeds hetzelfde, dit is niet echt een fijne site geworden. Ik denk dat een aantal dingen al gezegd zijn maar ik zet ze nog even op een rijtje:

1) Echt bovenaan rechts (of links) naast het grote blok (wat dus kleiner moet) het blokje Meer iBOOD plaatsen zodat je niet naar beneden hoeft te scrollen

2) Geef de programmeurs even opdracht om eerst alle produkt informatie te laten laden en dan pas de knop Ik Neem Er Een, please!

3) Wat hebben jullie met het formaat gedaan? Pas als ik het formaat op 80% zet is het een beetje fijn leesbaar (Browser=Opera)

4) De flashsales mogen weg. Of geef dan een overzicht van alle flashsales op de pagina (daar is ruimte voor als je de overbodige tweede keer “Meer iBood” onderaan weghaalt.

5) Video’s als Video Uit de community kijk ik niet, video kijken kost veel meer tijd dan een stukje tekst lezen.

Ergo, behalve de mogelijkheid om verschillende maten te kunnen bestellen ben ik niet enthousiast. Ibood deed het al helemaal goed op mijn tablet ook, dus deze verandering was daarvoor ook niet nodig.

Groet Leonard

20 november 2014 om 22:32
DPPA Gebruiker

Kan me helemaal in punt 1 & 2 vinden. Zeker voor mobile toestellen is dit belangrijk.

19 november 2014 om 09:55
songbo Gebruiker

Ik sluit me bij de rommelig en druk aan. Ik snap vernieuwing waarschijnlijk voor support voor betere smartphone/tablet interactie maar de oude webpagina zat zo goed in elkaar dat het eigenlijk alleen maar slechter kon. Alle informatie stond op 1 pagina en nou moet ik door de pagina heenscrollen. Verder de lettertype vind ik persoonlijk niet duidelijk.

21 november 2014 om 23:05
vissere Gebruiker

Ik heb even gewacht met reageren omdat het misschien een zaak van wennen zou zijn. Dat is het dus niet. Het is een draak van een website geworden! Basale functies van de oude website zoals track and trace en zoom functie zitten niet op de nieuwe website. Ook is de enige inhoudelijk feedback van Ibood over de aanpassingen aan de website van 3 november en is het daarna akelig stil geworden. Sinds januari 2010 bestel ik regelmatig bij Ibood, maar zie de laatste maanden de service, tijdige leveringen en het op de hoogte houden van de klanten, achteruit hollen. Heel erg jammer. Soms is te groot worden echt geen voordeel.

23 november 2014 om 23:17
internat Gebruiker

het is idd geen wennen het is rommelig bij elke aanbieding een flash waarom niet een pagina met flash voorheen waren er niet zo veel aanbiedingen maar wel duidelijk

maar goed het is je eigen keuze om het allemaal te gaan zoeken het ergste vindt ik de late verzending bijna geen enkele verzenddatum wordt gehaald en dan ook geen enkel bericht af wel heel laat en met zo veel producten kan het alleen maar erger worden

verzendkosten die te hoog zijn die aangepast zouden worden en ook dan hoor je niks o jawel graag wat langer geduld hebben maar het is alleen maar geduld hebben en ik ben een zeer regelmatige klant vanaf 2008 die altijd heel positief is geweest over ibood alleen een klein minpuntje had ik ik heb in al die tijd met alle hunts niet 1 keer een box kunnen scoren het is bijna een obsessie voor me geworden

dus IBOOD graag verbetering en laat je klanten niet in hun vet gaar smoren de meeste verdienen beter

22 november 2014 om 13:57
rienbos Gebruiker

De website is even wennen maar ik vind het niet verkeerd. Wel is het een beetje rommelig en dan met name het forum. Wat me echter wel opvalt is dat de service achteruit is gegaan. Een jaar geleden werd alles op tijd verstuurd en zoniet dan kreeg je een mailtje. Nu hoor je niets en kan je wachten tot je wat bezorgd krijgt. Heel slecht. Ik hoop dat ik mijn Grohe kraan snel bezorgd krijg en daarna is het over het bestellen bij Ibood. Misschien weer tot ik zie dat de berichten beter worden.

26 november 2014 om 12:56
psbb Gebruiker

Dan hier ook nog maar een keer. Maar er zijn al reacties vanaf het begin en er wordt weinig mee gedaan.

Ik vind de site nu veel te druk en veel te overzichtelijk. Ik wil met een snelle oogopslag kunnen zien wat de aanbiedingen zijn. Nu is het veel te druk en veel te rommelig en te “agressief”. Het is te veel. Doet goedkoop aan en komt op mij over als een keukenverkoper die je pas de zaak uit laat gaan met een gekochte keuken.

26 november 2014 om 13:11
linwood Gebruiker

Ik kan een heel lang verhaal op gaan hangen waarom en hoe en wat maar dat heeft geen nut aangezien iedereen dat al heeft gedaan.  Jullie moeten echt eens overwegen een betere website-designer in dienst te gaan nemen. Deze website kan gewoon de prullenbak in.

26 november 2014 om 17:20
Moderator Arthur iBOOD Moderator

Dag allemaal,

Bedankt voor al jullie reacties! Zoals beloofd hierbij onze reactie.

Namens Team iBOOD,

Arthur.

26 november 2014 om 18:24
Schlauhaenchen Gebruiker

De site is een grote puinhoop geworden om voor de 6e maal de award voor beste website van het jaar in de wacht te slepen zal zoals iBood nu is hun neus voorbijgaan.

Communleen icatie is slecht. Artikel terug gerstuurd en maar hopen dat het geld word gerestitueerd.

GEEN RMA formulier alleen een ticket nummer ontvangen.eer wat teruggestuurd .

kopie e-mail van bestelling.bijgesloten , kopie factuur ingesloten .

IBood neem een goede web designer in dienst en deze moet maar in een andere branche gaan werken.

26 november 2014 om 18:27
Schlauhaenchen Gebruiker

aanvulling :

voor de eerste maal wat aan iBood geretouneerd hopen dat dat dit correct word afgehandeld

26 november 2014 om 18:50
plopsa1962 Gebruiker

Wat een verschrikkelijke logge organisatie is ibood.

Het zit vol met fouten en doet niet wat ze beloven.

Ik koop voorlopig niets meer hier.

5 dagen of meer wachten voor een e-mail reaktie dat kan toch echt niet.

Als je je bestelling geannuleerd hebt dan sturen ze hem 2 weken later dood leuk op.

Wat heb ik aan zo iets.

26 november 2014 om 22:18
Dompelpomp78 Gebruiker

Wat is het een baggerwebsite geworden.

Het enige wat er naar mijn idee aan de oude site aangepast hoefde te worden was dat je de hele dag de door jouw gewenste maat kunt bestellen(als het om kleding gaat). Voor de rest was het wat mij betreft oké. Tegenwoordig is er een hype gaande om alles onoverzichtelijk en warrig te maken(als de site er maar fancy/snel uitziet!). De site is een wangedrocht geworden.

Mijn motto is: verandering niet altijd vooruitgang! En dat is hier zeker het geval.

Ibood doe er wat aan!!

28 november 2014 om 02:53
itsafruityworld Gebruiker

Mij stoorde het vooral dat de flash sales zo prominent waren. Dus maar een eigen CSS in elkaar gestoken en op userstyles gezet :)

 

28 november 2014 om 02:56
itsafruityworld Gebruiker

Even ter toelichting: dit is gewoon een test met toevallig de 4 huidige flash sales naast elkaar als mock-up, op de live site is het natuurlijk enkel de flash sales de daar beschikbaar is, maar in een kleinere versie.

28 november 2014 om 10:04
Binnenmars Gebruiker

Ik heb de iBood box nog niet ontvangen, denkt u dat ik deze nog voor sinterklaas danwel de kerstdagen tegemoet kan zien, of adviseert u mij i.v.m. de opgelopen vertraging maar weer zelf cadeautjes te gaan kopen?

7 december 2014 om 08:18
cdenauw Gebruiker

Toch tof dat er snel een antwoord en oplossing komt op al onze vragen en voor all onze problemen. Ik vraag mij af wanneer we eens concrete info gaan krijgen in plaats van de standaard antwoorden ‘we hebben het druk’ of ‘we zijn er mee bezig’.

13 december 2014 om 09:50
miel222 Gebruiker

Sinds deze vernieuwing op jullie website zie ik soms door het bos de bomen niet meer.
Zeer drukke website en ik heb ook de indruk dat het uiterlijke van de website de kwaliteit van de dienstverlening niet ten goede komt.
Er komen geen voorafgaande mails meer of de leveringsmail komt dagen nadat het product reeds is toegekomen.
Een bestelling die al een tijdlang moest zijn toegekomen is er nog niet. Op mails om uitleg wordt niet meer gereageerd (zie order SO47879).
Ik ben een zeer trouwe klant van Ibood maar als dit zo verder gaat slaan jullie je eigen ruiten in met verlies van klanten tot gevolg.

 

16 december 2014 om 12:58
Djorre Gebruiker

Prachtig staaltje van service van Ibood.
Je annuleert een bestelling, toch gaat men een halve week later leveren.
Niemand thuis dus pakket aan de deur achtergelaten.
Tenslotte via UPS teruggezonden naar ibood met bevestiging dat de levering is ontvangen.
Een week later moet ik dan nog maar es naar jullie gedemotiveerde helpdesk bellen in Nederland.
Daar zeggen ze dat ze nog niets ontvangen hebben en dat ik pas mijn geld terugkrijg als ze bevestiging hebben.
Hallo …. ik weet dat jullie het ontvangen hebben, ik heb bevestiging gekregen van UPS.
Ik ben geen kredietmaatschappij, geeft verdikke mijn geld terug.

Kan er iemand zeggen waar ik kan klacht indienen tegen dit bedrijf? Dit is nu al meer dan een maand bezig dit spelletje.
Het mag eens stoppen.

18 december 2014 om 01:17
Binnenmars Gebruiker

Tja de paniek slaat nu toch wel toe, sinterkaas is niet gehaald en kerst komt nu wel heel dichtbij.

Dit topic is gesloten en daarom is het is niet meer mogelijk om te reageren.