27 oktober 2014 om 14:20
iBOOD

De nieuwe site staat live en draait volledig om jou, als trouwe iBOOD'er!

De nieuwe site staat live en draait volledig om jou, als trouwe iBOODér! We zijn daarom heel benieuwd wat jouw eerste indruk is.

Klik hier voor onze eerste reactie op jullie feedback

Klik hier voor veelgestelde vragen

Lees verder voor meer projectdetails want het was een flinke klus!


Lancering

Sinds de oprichting van iBOOD in 2005 is de nieuwe site de grootste IT aanpassing en investering ooit. Niet alleen de voorkant (front-end) is aangepast, ook de achterkant (back-end) is volledig onder handen genomen.

Dat ging niet vanzelf, het ontwikkelteam is voor dit project verviervoudigd en de hele organisatie heeft userstories leren schrijven :-). Voor wie niet weet wat een userstory is, hierin wordt een functionaliteit tot in het kleinste detail beschreven zodat het klaar is om ontwikkeld te worden.

Het project kent veel bloed, zweet en tranen, heeft alle betrokkenen twee jaar uit de kroeg gehouden en ook veel van jullie geduld gevraagd. We zijn blij en trots om jullie het resultaat te mogen presenteren!


Waarom een nieuwe site?

Afgezien dat de site een re-design kon gebruiken werd het ook tijd om hele praktische problemen op te lossen. Er was bijvoorbeeld geen mogelijkheid om meerdere deals in 1 keer af te rekenen, er was geen keuzemogelijkheid voor kleur, maat of type (herinner je de timeslots nog waarin producten met maatkeuzes voorbijkomen?)en het forum was niet mobiel toegankelijk.

Kortom, het hele platform was aan vernieuwing toe. Intern zeiden we altijd: "er staat een wolkenkrabber op de fundering die oorspronkelijk is neergezet voor een huis. Hier kunnen we niet verder mee. Tijd voor een groot en grondig project. Yummy!".


De ontwikkeling van iBOOD

iBOOD groeit hard, tijdens de lancering in 2005 hadden we slechts één dagdeal.

Een aantal jaren later werden de 'die hard' techdeals versterkt met aparte categorieën voor Health & Beauty- en Home & Living producten. Op verzoek van jullie werd iBOOD voor een breder publiek toegankelijk.


Flash sales

Dit jaar zag je geregeld een Flash sale voorbij komen; een sales-event in het teken van een merk of thema welke max. 5 dagen duurt. Zoals je kunt zien op de nieuwe site worden Flash sales nu een structureel onderdeel van iBOOD.

We horen jullie nu denken: 'wordt iBOOD nu gewoon een webshop? ' Ab-so-luut niet! Flash sales zijn geïntroduceerd omdat iBOOD heel veel goede deals niet kon plaatsen door de beperkte plaatsingsruimte op de site. Hierdoor moesten we jullie noodgedwongen topdeals onthouden! Daar is nu gelukkig een einde aangekomen. Net zoals bij een dagdeal heeft een Flash sale een eigen forumtopic en hebben ze een zeer beperkte 'houdbaarheid'. Laat ons dus weten wat je van de Flash sales vindt, we zijn erg benieuwd!


Mobiel

iBOOD heeft een responsive design. Dat wil zeggen dat de site zich automatisch aanpast aan de schermresolutie waar je de site mee bezoekt. Wel zo handig!


Is alles nu perfect?

Nee, vooral in de beginfase zullen er verbeterpunten zijn en vragen we jullie hulp. Laat ons weten als er iets misgaat, wat er beter kan in de koopervaring etc.
De site staat nu in een (open) bèta versie live en is intern uitgebreid getest en stabiel bevonden. We gaan er vanuit dat dit ook zo in de echte wereld is maar je weet het nooit!


Technisch

De nieuwe site is een schaalbaar platform met een asynchrone scheiding tussen voor- en achterkant. Aan de voorkant de site zoals jullie die kunnen zien, geschikt om ook de hoge load van de HUNT aan te kunnen. Aan de achterkant maken we gebruik van een ERP pakket voor de financiële en logistieke afhandeling. Een service bus (ESB) helpt de messaging te stroomlijnen tussen de voor- en achterkant. Deze architectuur is opgezet met state-of-the-art technieken en gebaseerd op verschillende ontwikkeltalen waaronder PHP, Java en Python.


Veelgestelde vragen

We zijn bèta live, dus nog niet alles werkt even goed. Hieronder vind je de meest gestelde vragen, en de statusupdates erbij.

 


Feedback

Wat doen jullie met alle feedback? Laatst bijgewerkt: 26/11, 17:22 uur Massaal gaven jullie gehoor aan onze oproep om feedback te geven op de site. Dank jullie wel hiervoor! Zie hier onze eerste reactie.

 


Betalen

Ik kan niet betalen? Laatst bijgewerkt: 29/10, 18:42 uur We hadden problemen met de koppeling met Ogone, onze payment provider. Je kunt op de volgende manieren weer betalen: iDEAL, Bancontact/MrCash, PayPal, Sofortbanking (DirectEbanking) en PayU (alleen in Polen).

 

Bestellen

Jullie leveren niet België? Laatst bijgewerkt: 29/10, 14:46 uur Kijk of je op de juiste website zit: de Nederlandse site of de Belgische site. Wil je bestellen, dan moet je op de site zitten van het land waarin je je bestelling afgeleverd wilt hebben. Je kunt het land ook aanpassen door onderaan de site op de vlag van je land te klikken.

 


Nieuwsbrief

Ik heb geen nieuwsbrief ontvangen? Laatst bijgewerkt: 31/10, 16:55 uur Vanaf 29/10 versturen we de nieuwsbrief weer op het normale tijdstip. Voor de mensen die hem alsnog niet ontvangen: we hebben de oplossing. Dinsdag 4/11 zou je hem weer moeten ontvangen.

 


Het Forum

De producttopics werken niet Laatst bijgewerkt: 29/10, 10:48 uur Inmiddels werken ze weer!


Jouw mening!

Wat vind je van het design? Vind je hem prettig in het gebruik? Kun je de info vinden die je nodig hebt? Wat kan (nog) beter? Wat mis je? Kam gerust de hele site uit, hoe meer feedback we krijgen, hoe beter. ;-)


Houd rekening met het volgende

Zodat we jouw feedback zo efficiënt en snel mogelijk kunnen verwerken: 1. Wees zo duidelijk mogelijk Wat bedoel je precies? Om welke pagina gaat het? Welke stappen zet je? Oftewel: hoe kunnen we jouw feedback reproduceren en het probleem zien? 2. Houd de feedback opbouwend Klagen is prima (en soms ook nodig) maar laat ons vooral weten welke oplossing we kunnen voordragen. Site bugs gevonden? Meld deze apart per mail op beta@ibood.com. Bugs worden dan met voorrang behandeld.


Voorbeeld

Een fictief voorbeeld van feedback: Probleemomschrijving: Als ik de 'meer informatie'-pagina van een product bezoek heb ik geen mogelijkheid om meerdere productfoto's in het groot te bekijken. Als ik aan de rechterkant van het scherm op de kleine product thumbnails klik gebeurt er niks. Reproductiepad: 1. Ga naar de meer informatie pagina van de Health Beauty dagdeal. 2. Klik op de kleine thumbnails (meerdere productfoto's in het klein) aan de rechterkant van het scherm. 3. Zie dat andere foto's niet ingeladen worden. Evt. aanvullende informatie voorbeelden: - Ik gebruik Windows 8 met een Firefox browser, versie 31.0. - Ik ben niet ingelogd met mijn iBOOD account - Bij de meer informatie pagina van flash producten heb ik dit probleem niet


Goed om te weten

Over een maand verzamelen we alle feedback en geven we één grote reactie. In de tussentijd beginnen we alvast met het doorvoeren van de eerste verbeteringen. :-)


Feedback wedstrijd

iBOOD kiest onder alle users die feedback hebben gegeven een geluksvogel uit. Deze wint een iBOOD box!

Let's get it on!


Release notes

Laatst bijgewerkt: 3/11, 17:12 uur • Fix for social media icons on forum • Fixed basket icon on forum • Newsletter fix • Fixed Responsiveness forum with large URLs in postings • Fixed language issue in RSS feed in DE/PL/UK/IE where Dutch words were shown • PayPal payment method live • Forgot Password mail fix • Sofortbanking (DirectEbanking) payment method live

 

4 november 2014 om 09:16
cdenauw Gebruiker

Zaterdag 1 november heb ik de laatste keer de nieuwsbrief ontvangen, sindsdien niets meer. Ik hoop dat er aan dit geklungel vrij snel een einde komt en dat de website op korte termijn opnieuw wat gebruiksvriendelijker en opnieuw minder chaotisch wordt, zo niet denk ik er sterk aan mij volledig uit te schrijven. Dat jullie dit onmiddellijk openzetten voor het grote publiek, begrijp ik echt niet. Laat dit eerst testen door een beperkte groep, luister naar hun feedback, doe de nodige aanpassingen en zet de nieuwe website pas dan publiek. Nu wordt dit amateuristische gedoe iedereen door de strot geramd met een hoop frustraties tot gevolg. EPIC FAIL!!

4 november 2014 om 10:23
Moderator Renate Moderator

Beste, de nieuwsbrief is de eerste 2 dagen niet verstuurd, daarna echter wel. Je zou in mijn iBOOD even je opnieuw kunnen abonneren op de nieuwsbrief. Wellicht dat je dan vannacht weer een brief ontvangt in je mailbox.

4 november 2014 om 11:15
cdenauw Gebruiker

Waarom heb ik deze dan van vorige week woensdag tot en met zaterdag 1 november wel ontvangen en daarna niks meer?

4 november 2014 om 12:31
bntm Gebruiker

Toffe nieuwe site. Vind het echt een verbetering. Vandaag gelijk de thule rugzak gekocht in de flash sale.

Mijn steun hebben jullie

4 november 2014 om 14:23
marcodeheer Gebruiker

Nou we hebben als trouwe iboodfan even de site een poos uitgeprobeerd maar ik kan niet wennen.

Wat was er mis met layout van oude site?

 

Nieuwe site is te druk en onoverzichtelijk.

Wel beter is dat je nu maat/kleur kunt kiezen.

Middenweg tussen oude en nieuwe site was beter geweest.

Had al bij oude site gestemd voor site van het jaar. Bij nieuwe site had ik dit waarschijnlijk niet gedaan.

4 november 2014 om 14:56
TaranQ Gebruiker

In moet helaas constateren dat het vreselijk onvriendelijke uiterlijk van de nieuwe website ertoe geleid heeft dat ik ibood de afgelopen dagen heb overgeslagen, en welke deal ik daarmee mis boeit me eigenlijk niet zoveel meer. Jammer, gemiste kans iBood!

4 november 2014 om 17:44
amsterdamfugu Gebruiker

Beste iBood,

De nieuwe website is druk en onoverzichtelijk. Wat ik juist zo sterk vond aan jullie hebben jullie kapot gemaakt. Merk dat ik sinds de vernieuwing minder naar de aanbiedingen kijk. Hoop dat jullie snel terug veranderen of tenminste de layout dusdanig aanpassen dat het weer een rustige site is waar in 1 oogopslag duidelijk is.

Groet,

4 november 2014 om 22:07
lavro Gebruiker

Wat ik zeer storend vind is dat ik niet kan vergroten of verkleinen. Dit maakt het erg lastig om te lezen.

5 november 2014 om 12:56
matterne Gebruiker

waarom hoor ik niks van/over de bestelling van voor de Beta Site. Er is geen status update en levering worden niet meer uitgevoerd!

5 november 2014 om 14:40
Moderator Arthur iBOOD Moderator

Vervelend Matterne, heb je al een melding gemaakt via Mijn iBOOD?

5 november 2014 om 19:43
matterne Gebruiker

al meerdere malen maar daar wordt niet op gereageerd. Krijg uitsluitend een een auto ‘reply’ “‘verzoek ontvangen “maar geen antwoord op de vraag. Met elke dag niet het aantal achterstallige bestellingen toe. We overwegen zelfs juridische stappen als ook de geannuleerde bestelling niet op tijd binnen komen want ook daar word niet op gereageerd.

Blijkbaar is er een ernstige te kort koming ontstaan sinds   de Beta de lucht in is gegaan.

We vragen ons af of we de enige zijn of dat meerdere klanten dit zelfde euvel ondervindt want dan is er struktureel is loos

6 november 2014 om 00:37
bramvnl Gebruiker

het is net als de meeste grote bedrijven contact gaat nooit zo als je wil

6 november 2014 om 07:28
AnkeVD Gebruiker

Ik vind de site een stuk rommeliger, onoverzichtelijk en te druk. Het systeem is wel duidelijk, de ibood in de 4 categorieën en ga je daarin kan je ook telkens bijhorende flashsales zien, maar ik vind dat niet handig op die manier. maak een tab deals van de dag en tab flashsales. Hup allemaal onder elkaar niet te veel visuals, nog niet te veel info, maar ook wel met duidelijke blokken, nu staat alles zowat in een witte wolk te hangen.

Ik moet wel zeggen dat op de mobiele versie op mijn gsm ik de lay out wel beter vind.

6 november 2014 om 09:04
ethm Gebruiker

6 november 2014 om 09:08
ethm Gebruiker

Op de mobiel ben ik zeer tevreden met de layout. De computer is erg druk.

Mijn suggestie is om minder ‘balken’ op de pagina te hebben, zoals het screenshot hierboven. De flashsale mag kleiner en de video van Ibood kan  beter bijvoorbeeld onderaan een link staan ‘Over iBood video’.

‘Website van het jaar stemmen’ kan bijvoorbeeld bovenaan het scherm waar nu jullie vorige prijzen staan (onderaan de pagina kan je al zien wat jullie hebben gewonnen).

Verder ben ik zeker tevreden dat je nu alle in 1 winkelwagen kan doen en dat je een maat eindelijk kan kiezen. Begrijp ik goed dat je nu ook met PayPal kan betalen? :)

6 november 2014 om 09:10
ethm Gebruiker

P.s. Naast het iBood logo staat ‘Bespreek de deal’ dan lijkt mij dat je rechts naast het product de link naar ‘praat mee’ weg kan laten, aangezien dit nu dubbel wordt vermeld. Ik zie liever de highlights venster groter.

 

9 november 2014 om 09:41
ebiegel Gebruiker

Dit is nog lang niet alles

Er staat nog bijv 2 keer ibood op deze pagina die beiden iets anders laten zien, dus de bovenste regel met Over Ibood en Faq helemaal naar onder.

9 november 2014 om 09:45
ebiegel Gebruiker

En het vakje Community Praat mee staat hier rechts, maar als je op een artikel doorklikt staat hij links. Verwarrend. Hou het voorspelbaar.

En je hoeft niet alles te beschrijven. Bijna alle menu opties worden van een toelichtende tekst voorzien. Bijvoorbeeld Praat mee> wordt voorzien van een hele regel “Lees wat Ibood…”. Die toelichtingen kun je allemaal slopen. Hebben totaal geen toegevoegde waarde. Het verbaast me nog dat er geen toelichting staat bij Ik neem er 1.

 

 

 

6 november 2014 om 12:44
TeundeS Gebruiker

Hoi iBood,

Eerder ook al eens berichtje er op gezet met mijn commentaar. Maar voor de nieuwe manier van producten in een winkelwagen stoppen en samen bestellen (dus maar 1 keer verzendkosten is ideaal). Het enige wat ik nogal jammer vind is dat wanneer iets een andere dag er op komt maar dezelfde afleverdatum het niet meer mogelijk is om die bestellingen samen te voegen. Terwijl ik dan dus 2 pakketjes tegelijk ga ontvangen (met 2x de verzendkosten). Ik snap dat dit voor de programmeurs nog best een flinke klus is om samen te voegen maar dat zou wel ideaal zijn!

6 november 2014 om 13:04
TeundeS Gebruiker

Een bewerk-knop zou ook een leuke toevoeging zijn. Dit zou ook nog een mooie toevoeging aan het bestellen zijn:

https://www.youtube.com/watch?v=5e9iH2QdC94

6 november 2014 om 14:03
escort77 Gebruiker

Eigenlijk heb je elke dag 4 iBood-aanbiedingen en tenminste 4 Flash-deals.

Ik zou graag een pagina zien waar je al die aanbiedingen in één oogopslag kunt zien.

7 november 2014 om 09:15
Voltrix Gebruiker

Dag Ibood team,

Elke dag bekijk ik de website opzoek naar leuke aanbiedingen, wie vindt dat nou niet leuk? Minder betalen voor het zelfde. 
De afgelopen jaren heb ik mij altijd wel vermaakt op de site, af en toe wanneer er iets leuks voorbij kwam vliegen kocht ik wat. 

Maar over de nieuwe site. 
Schande, de simpele aanbiedingswebsite is veranderd naar een mislukte webwinkel? (mijn opinie)  
Ik stem -100, iBood is geen iBood meer, zo onoverzichtelijk, het is net een doolhof, ik snap natuurlijk wel dat jullie de verkoop willen stimuleren d.m.v. meer producten aan te bieden.  

Wat dacht je van het oude concept met daarin 5 kop titels 
Ibood : 3 tot 4 nieuwe Dag deals
Home : 3 tot 4 nieuwe Dag deals
Health : 3 tot 4 nieuwe Dag deals
Extra  : 3 tot 4 nieuwe Dag deals
Flash Sales: Al het andere waar een beperkt voorraad van is / overige items
* Overgebleven items gaan zeker door naar de hunt of worden er Ibood pakketjes van samengesteld?

Al deze toeters en bellen werken voor mij erg nadelig en ik denk voor de meeste, eerder linkte ik de website door naar oudere familie leden, wat overzichtelijk, simpel en netjes kreeg ik als antwoord. Tegenwoordig is het precies het tegenovergestelde hiervan. 

Groeten,

9 november 2014 om 11:19
dutchx Gebruiker

Eens, Ibood doe er snel wat aan. Het is vreselijk nu. Zo erg dat ik de moeite neem om hier te gaan vertellen dat de site een onoverzichtelijke puinzooi is. En dat voor iemand die niet snel ontevreden is.

Iemand zei al eerder het is net Groupon.  Heel leuk al die aanbiedingen, maar zo onoverzichtelijk dat ik geen zin heb om te scrollen, te kijken en te lezen. In de beginfase kocht ik wel eens iets bij groupon, maar tegenwoordig nooit meer. Focus op het product. Denk aan Apple vs Microsoft:

http://vimeo.com/65449742

Dat is het gevoel dat ik nu krijg in tegenstelling tot de oude website layout.

7 november 2014 om 15:29
stinoo Gebruiker

Ik ben heel erg benieuwd wat er nu gaat gebeuren met de website.. De afgelopen dagen krijg ik regelmatig de ´Sorry we zijn bezig met de site updaten´ melding.
Inmiddels 16 pagina´s aan reacties met voornamelijk trouwe iBOOD klanten die het design rommelig en vervelend vinden, waaronder ikzelf ook. Ik heb al een aantal keren hier spullen besteld, maar ik weiger nu gewoon aanbiedingen te kopen totdat de website een rigoureuze update krijgt. Het is zo ongelofelijk Bagger om te navigeren over de site momenteel dat ik de site eigenlijk niet meer wil bezoeken. Ik vind het moedig dat iBOOD een heel nieuw design heeft uitgerold, maar jullie hadden echt veel beter onderzoek moeten doen naar eventuele feedback van klanten. Ik kan me overigens niet voorstellen dat de iBOOD werknemers zelf graag navigeren over de site, het is gewoon één grote rommel en ophoping van knoppen geworden.

Doe er wat aan voordat de schade te groot is..

7 november 2014 om 17:33
peetpp Gebruiker

aan de nieuwe website is wel ruim 2 jaar gewerkt, de klok terugdraaien zal niet gaan maar ben het er mee eens dat vooral de lay out wat minder druk kan, is veel te onoverzichtig al begin ik er wel een beetje aan te wennen maar vooral het systeem van die Flash Sales maakt de website onnodig gecompliceerd.

7 november 2014 om 20:39
stinoo Gebruiker

Daar heb je helemaal gelijk in, er is natuurlijk ongelofelijk veel werk gaan zitten in het maken, testen en lanceren van de nieuwe website. Het is ook niet reëel om de hele bende weer terug te draaien en elke website lancering gaat gepaard met nieuwe leerervaringen.

Er moet alleen wel, wat mij betreft, snel wat gedaan worden aan de overbodig drukke lay-out en het gecompliceerd bereiken van de flashdeals zoals je zegt!

7 november 2014 om 17:16
pastapotje Gebruiker

De nieuwe website is VEEL te druk. Onoverzichtelijk geworden. De oude set-up was veel duidelijker en toegankelijker, juist waarvoor ik elk jaar stem voor website van het jaar.

7 november 2014 om 23:29
cdenauw Gebruiker

Denken jullie nu echt dat iBood ook maar een klein beetje zal rekening houden met de mening van de klanten? In plaats van deze onoverzichtelijke beta-versie onmiddellijk door iedereen zijn strot te rammen, had iBood de nieuwe site beter eerst laten testen door enkele honderden gebruikers en aan de hand van hun feedback, de nodige aanpassingen gedaan. Nu klaagt het overgrote deel van de klanten en veel verandering zal er volgens mij niet komen.

10 november 2014 om 10:37
Binnenmars Gebruiker

+1

8 november 2014 om 00:08
bart123spam Gebruiker

Sorry Ibood, maar wat een onoverzichtelijk drukke website.

Jammer, keek elke dag naar een aanbieding, maar het houdt me er nu van weg.

irriteer me gewoon!

sorry

succes iig

8 november 2014 om 00:10
bart123spam Gebruiker

Sorry Ibood, maar wat een onoverzichtelijk drukke website.

Jammer, keek elke dag naar een aanbieding, maar het houdt me er nu van weg.

irriteer me gewoon!

sorry

succes iig

 

nou zeg.. wil een bericht achterlaten en krijg deze melding Dit bericht heb je al een keer geplaatst. Verzin eens iets originelers!

dit is niet waar, lijkt wel of de website niet tegen kritiek kan

8 november 2014 om 02:19
texxx Gebruiker

Ik lees het hier nog, maar het overkomt mij ook, ik vergeet soms gewoon iBood te checken! Na enige dagen gebruik; Walgelijke site, ik erger me steeds meer en meer. Op gsm wil ik het al helemaal niet meer proberen. Heel jammer, ik ga mij de moeite ontzien om uit te zoeken hoe, maar anders zou ik mijn stem voor site van het jaar onmiddellijk intrekken, sorry iBood, dit lijkt er niet op.

8 november 2014 om 09:42
mrkchang Gebruiker

Als trouwe iBood-klant ben ik weinig enthousiast over de beta-site.

Positief: eenmaal ingelogd, blijf ik ingelogd.

Negatief:

Site druk, onoverzichtelijk, info staat dubbel.

Om de flashsales te bekijken, moet je elke categorie induiken en daar de flashsale aanklikken. Het liefst zie ik op de hoofdpagina alle aanbiedingen inclusief flashsales in een oogopslag zichtbaar.

Een GROOT MANCO is dat de pagina’s niet vergrootbaar zijn! (beeld uitrekken niet mogelijk) Althans niet op 2 verschillende tablets (iPad, android). De letters bij de teksten onder Specificatie zijn al kleiner en slechter leesbaar. Vroeger kon je dan inzoomen, maar nu niet meer. Heel jammer en eigenlijk niet acceptabel.

Overall rapportcijfer: 6-

 

8 november 2014 om 12:45
delot2011 Gebruiker

iBood, ik zit met plaatsvervangende schaamte naar de GoLive van jullie vernieuwde website te kijken.

Sorry, maar het wordt steeds zieliger.

Dan heb je in de wirwar van aanbiedingen eindelijk iets gevonden wat een redelijke deal lijkt, je neemt de moeite om ondanks het niet kunnen betalen door te blijven zetten en het nog 30 x te proberen. En als je dan na 2 weken denkt, even kijken om mn bestelling verstuurd is krijg je een mailtje van iBood dat jullie ook geen idee meer hebben of en wanneer je bestelling verstuurd zal worden of dat het misschien wel al verstuurd is.

Wat een trieste bedoening iBood.

Doe eens net of je een commercieel bedrijf bent en verbeter die zooi eens.

Leuk dat die nieuwe website geld gekost heeft maar zet de oude gewoon terug totdat je je klanten kunt beloven dat de nieuwe beter is en beter werkt.

 

Ga je schamen, amateurs.

 

8 november 2014 om 17:50
ultrafris Gebruiker

Herkenbaar, 2 personen geadviseerd om een bestelling te plaatsen. Bij 1 blijkt het achteraf om een niet NL product te gaan (dit was op voorhand niet aangegeven) en bij de ander is het uitgesteld maar ook hier zo’n een mailtje… Dit is dus zeker niet klantvriendelijk. Wat dat betreft is het wel een opeenstapeling van teleurstellingen de laatste tijd, dat was vroeger veel beter!

8 november 2014 om 14:05
kmunters Gebruiker

Ik kan me alleen maar aansluiten met de overheersende kritiek hier in deze topic.

Inderdaad : less WAS more

Maar toch een tip voor diegenen die nog een simpel overzichtje willen zoals op de oude website …

de 404 (page not found) pagina’s geven wel nog een beknopt overzicht van wat er te koop is :

-> http://www.ibood.com/be/nl/404

Werkt hier op PC mooi met Firefox en Chrome browser (niet met Internet Explorer)

Erg handig … “Was alles maar zo puur gebleven” ;)

 

9 november 2014 om 18:03
stinoo Gebruiker

Handige tip, ik stel de 404 pagina wel in als nieuwe bladwijzer voor iBood! Geeft een veel compacter en prettiger overzicht voor de aanbiedingen. De hoofdpagina vermijd ik als de pest.. Wat een onoverzichtelijk bende. Thanks voor de link :-) Een 404 pagina gebruiken als startpagina.. dat geeft wel aan jou naar ik de website vind.

8 november 2014 om 16:11
mrkchang Gebruiker

Een vraag (weet niet waar ik deze anders kwijt kan):

Waarom staan op het productforum sommige produkten er niet? (Dit gold ook voor de oude site)

Als voorbeeld: de Asus/Google Nexus 7 (2013) van 22 oktober 2014 is niet te vinden.
(let op: ik bedoel dus niet de Asus/Google Nexus 7 (2012) van 26 oktober 2014)

8 november 2014 om 16:20
mrkchang Gebruiker

Mijn constatering mag als een verbeter-tip worden beschouwd:

maak het productforum volledig wat betreft de aangeboden produkten.
Dit forum is handig om nog eens na te lezen op tips en opmerkingen. In het bijzonder als eenzelfde produkt vaker wordt aangeboden.

9 november 2014 om 01:18
RobertS Gebruiker

Als je het forum benaderd vanuit de ‘Extra’ aanbieding vind je de Asus/Google Nexus 7 (2013) van 22 oktober 2014.

9 november 2014 om 01:56
mrkchang Gebruiker

Bedankt voor de tip!

Alleen verwarrend en onhandig dat iBood een gewoon product-forum en een extra product-forum gebruikt.

8 november 2014 om 18:40
Blacksnak Gebruiker

Ik krijg nu al meer dan een week geen mail meer met de dagaanbiedingen, desondanks ik mij al opnieuw heb aangemeld en al 2 keer de vakjes bij m’n accountinstellingen heb aangevinkt.

 

Nog mensen met dit probleem?

13 november 2014 om 21:11
Blacksnak Gebruiker

Blijkbaar is er geen interesse in dit probleem aangezien ik nog steeds geen mails ontvang.  Heb ondertussen de vinkjes maar uitgezet, misschien werkt het omgekeerde denken?

9 november 2014 om 09:47
ebiegel Gebruiker

Met al deze wijzigingen begint het wel op de site van 1 dayfly te lijken.

9 november 2014 om 13:34
YogiB Gebruiker

Alles is al vele malen gezegd maar ik vind dat iedereen zijn mening moet geven als dat nog kan.

Als eerste is de site veel te druk. De oude was perfect. Waarom zo veel verandering in een keer. Overal waar je kijkt wordt er onder de motorkap veel verandert om het beter te maken. Maar het uiterlijk wordt juist versimpeld. Kijk naar Windows/Microsoft en naar Android Lolliepop. Bij Ibood zal ook veel verbeterd zijn onder de motorkap. Het uiterlijk gaat echter meer tien jaar terug in de tijd dan met de tijd mee.

Naar mijn mening was het beter om de layout op details te moderniseren. Hij was namelijk al goed.

Wat jullie ook gaan doen. Ik zou de statistieken goed in de gaten houden. Ik denk dat je gaat zien dat mensen minder bij Ibood terug gaan komen als de site zo blijft.

9 november 2014 om 18:05
stinoo Gebruiker

Ik denk ook dat de statistieken van bijv. Google Analytics zeer zullen tegenvallen. Een hoog bouncepercentage (Mensen die na 1 pagina bekijk direct de site verlaten), meer mensen die afhaken in de aankoopfunnel en ik verwacht dat de onhandigheid van de verschillende flashsales die pér dag aanbieding verschillen te weinig bezocht zullen worden. Uitspraken doen over mogelijke conversieaantallen is lastig, maar ik verwacht toch een marginale verslechtering.

9 november 2014 om 23:56
Pvdvenis Gebruiker

Mooiere vormgeving maar ga aub terug naar een overzichtelijke hoofdpagina. Enige dat ik wil is de aanbiedingen op een rij in 1 oogopslag.

10 november 2014 om 02:07
SiGNe Gebruiker

Ik zit nu ook te kijken naar hoe het forum is ingedeeld… wat onoverzichtelijk!

Met die grote koppen heb je enorme witruimtes en ‘t wordt er niet duidelijker op.

10 november 2014 om 02:09
SiGNe Gebruiker

Ik zie trouwens nu ook bij m’n eigen gegevens dat ik nog nooit een bestelling heb geplaatst, maar hoe kom ik dan bijv aan die oplader die ik nu heb?

Paar maanden geleden gekocht, en 2 Quintez lichtslangen? Waar zijn die?

10 november 2014 om 07:26
peetpp Gebruiker

staat gewoon onder ‘mijn bestellingen’>’gearchiveerde bestellingen’

10 november 2014 om 07:27
Moderator Dees Moderator

Hallo SiGNe,

Als je bij mijn iBOOD kijkt, staat daar een tabblad, mijn gearchiveerde bestellingen. 
Klik daar en je ziet je bestelhistorie staan.

Groetjes,
Dees

10 november 2014 om 11:16
krugerrand Gebruiker

Ik begin de nieuwe site al meer gewoon te worden.Het is ook niet evident om iets wat goed was dan ook nog beter te maken.Perfectie bestaat helaas niet maar ik ben er zeker van dat de mensen van Ibood vol met goede bedoelingen zitten en dan ook luisteren naar hun klanten.Klant is altijd koning want zonder klanten ook geen ibood.Overdreven negativiteit is dan zeker niet nodig.Mensen die het hardste klagen zijn de eersten die bij de hunt en het zien van een box op de ik neem er een knop drukken om dan weer tot de conclusie te komen dat ze een error krijgen om dan verder te gaan met hun klaagzang over het niet goed werken van het systeem.Ze zouden beter eerst verder kijken dan hun neus lang is.Kritiek mag er zeker zijn maar afbreken is altijd makkelijker dan opbouwen.Dit vergt gewoon tijd en aanpassing en dan gaat dat zeker goed komen.

10 november 2014 om 11:20
Binnenmars Gebruiker

iBOOD ga a.u.b. waar mogelijk EAN codes gebruiken bij de producten, er gaat geen dag voorbij of er zitten bloopers in de omschrijving en specificatie van de producten.

Het is eigenlijk te gek voord woorden dat dit zo vaak voorkomt, enige kwaliteitscontrole lijkt niet te bestaan, maar goed dat nemen de meeste onder ons voor lief denk ik, je komt uiteindelijk voor de koopjes.

Wat de nieuwe site betreft:  er staat nog steeds Bèta boven, en van producten die ik heb besteld op 27 oktober kreeg ik een e-mail dat die er waarschijnlijk aankomen, we (iBOOD) weten het niet precies, u heeft de producten besteld voordat we Live zijn gegaan.

iBOOD werkt kennelijk met automatiseerders die niet weten wat de termen Beta en Live inhouden.

Ik sluit me ook aan bij diegenen die graag op een pagina alle aanbiedingen zien incl. de flashsales, ik weet niet welke aanbieding de titel iBOOD van de dag verdient, maar ik bestel denk ik nog vaker wat van “Extra” dan  de dagaanbieding, daar ligt nog een hele uitdaging, tegelijker tijd kan ik al de verwachting uitspreken gezien behaalde resultaten in het verleden er niet veel gaat veranderen aan de site.

 

11 november 2014 om 22:20
cdenauw Gebruiker

De laatste tijd is het inderdaad een ramp met de fouten en onduidelijkheden in de productomschrijvingen. Ik heb dit zel ook al meerdere keren aangehaald maar veel verbetering lijkt er niet te komen, integendeel.

11 november 2014 om 00:20
Xaobotnik Gebruiker

Kunnen we in de toekomst onze facturen weer inzien via de site? Vond het wel handig dat ik die niet meer hoefde te bewaren.

Is het trouwens mogelijk om in de toekomst deze per mail toegestuurd te krijgen? Beter voor het milieu en handiger met het bewaren….

11 november 2014 om 13:11
Binnenmars Gebruiker

+1

Ik zie inderdaad dat dat niet meer werkt, dat is wel een groot gemis, de pakbonnen e.d. gooide ik ook altijd weg.

Dit topic is gesloten en daarom is het is niet meer mogelijk om te reageren.