27 oktober 2014 om 14:20
iBOOD

De nieuwe site staat live en draait volledig om jou, als trouwe iBOOD'er!

De nieuwe site staat live en draait volledig om jou, als trouwe iBOODér! We zijn daarom heel benieuwd wat jouw eerste indruk is.

Klik hier voor onze eerste reactie op jullie feedback

Klik hier voor veelgestelde vragen

Lees verder voor meer projectdetails want het was een flinke klus!


Lancering

Sinds de oprichting van iBOOD in 2005 is de nieuwe site de grootste IT aanpassing en investering ooit. Niet alleen de voorkant (front-end) is aangepast, ook de achterkant (back-end) is volledig onder handen genomen.

Dat ging niet vanzelf, het ontwikkelteam is voor dit project verviervoudigd en de hele organisatie heeft userstories leren schrijven :-). Voor wie niet weet wat een userstory is, hierin wordt een functionaliteit tot in het kleinste detail beschreven zodat het klaar is om ontwikkeld te worden.

Het project kent veel bloed, zweet en tranen, heeft alle betrokkenen twee jaar uit de kroeg gehouden en ook veel van jullie geduld gevraagd. We zijn blij en trots om jullie het resultaat te mogen presenteren!


Waarom een nieuwe site?

Afgezien dat de site een re-design kon gebruiken werd het ook tijd om hele praktische problemen op te lossen. Er was bijvoorbeeld geen mogelijkheid om meerdere deals in 1 keer af te rekenen, er was geen keuzemogelijkheid voor kleur, maat of type (herinner je de timeslots nog waarin producten met maatkeuzes voorbijkomen?)en het forum was niet mobiel toegankelijk.

Kortom, het hele platform was aan vernieuwing toe. Intern zeiden we altijd: "er staat een wolkenkrabber op de fundering die oorspronkelijk is neergezet voor een huis. Hier kunnen we niet verder mee. Tijd voor een groot en grondig project. Yummy!".


De ontwikkeling van iBOOD

iBOOD groeit hard, tijdens de lancering in 2005 hadden we slechts één dagdeal.

Een aantal jaren later werden de 'die hard' techdeals versterkt met aparte categorieën voor Health & Beauty- en Home & Living producten. Op verzoek van jullie werd iBOOD voor een breder publiek toegankelijk.


Flash sales

Dit jaar zag je geregeld een Flash sale voorbij komen; een sales-event in het teken van een merk of thema welke max. 5 dagen duurt. Zoals je kunt zien op de nieuwe site worden Flash sales nu een structureel onderdeel van iBOOD.

We horen jullie nu denken: 'wordt iBOOD nu gewoon een webshop? ' Ab-so-luut niet! Flash sales zijn geïntroduceerd omdat iBOOD heel veel goede deals niet kon plaatsen door de beperkte plaatsingsruimte op de site. Hierdoor moesten we jullie noodgedwongen topdeals onthouden! Daar is nu gelukkig een einde aangekomen. Net zoals bij een dagdeal heeft een Flash sale een eigen forumtopic en hebben ze een zeer beperkte 'houdbaarheid'. Laat ons dus weten wat je van de Flash sales vindt, we zijn erg benieuwd!


Mobiel

iBOOD heeft een responsive design. Dat wil zeggen dat de site zich automatisch aanpast aan de schermresolutie waar je de site mee bezoekt. Wel zo handig!


Is alles nu perfect?

Nee, vooral in de beginfase zullen er verbeterpunten zijn en vragen we jullie hulp. Laat ons weten als er iets misgaat, wat er beter kan in de koopervaring etc.
De site staat nu in een (open) bèta versie live en is intern uitgebreid getest en stabiel bevonden. We gaan er vanuit dat dit ook zo in de echte wereld is maar je weet het nooit!


Technisch

De nieuwe site is een schaalbaar platform met een asynchrone scheiding tussen voor- en achterkant. Aan de voorkant de site zoals jullie die kunnen zien, geschikt om ook de hoge load van de HUNT aan te kunnen. Aan de achterkant maken we gebruik van een ERP pakket voor de financiële en logistieke afhandeling. Een service bus (ESB) helpt de messaging te stroomlijnen tussen de voor- en achterkant. Deze architectuur is opgezet met state-of-the-art technieken en gebaseerd op verschillende ontwikkeltalen waaronder PHP, Java en Python.


Veelgestelde vragen

We zijn bèta live, dus nog niet alles werkt even goed. Hieronder vind je de meest gestelde vragen, en de statusupdates erbij.

 


Feedback

Wat doen jullie met alle feedback? Laatst bijgewerkt: 26/11, 17:22 uur Massaal gaven jullie gehoor aan onze oproep om feedback te geven op de site. Dank jullie wel hiervoor! Zie hier onze eerste reactie.

 


Betalen

Ik kan niet betalen? Laatst bijgewerkt: 29/10, 18:42 uur We hadden problemen met de koppeling met Ogone, onze payment provider. Je kunt op de volgende manieren weer betalen: iDEAL, Bancontact/MrCash, PayPal, Sofortbanking (DirectEbanking) en PayU (alleen in Polen).

 

Bestellen

Jullie leveren niet België? Laatst bijgewerkt: 29/10, 14:46 uur Kijk of je op de juiste website zit: de Nederlandse site of de Belgische site. Wil je bestellen, dan moet je op de site zitten van het land waarin je je bestelling afgeleverd wilt hebben. Je kunt het land ook aanpassen door onderaan de site op de vlag van je land te klikken.

 


Nieuwsbrief

Ik heb geen nieuwsbrief ontvangen? Laatst bijgewerkt: 31/10, 16:55 uur Vanaf 29/10 versturen we de nieuwsbrief weer op het normale tijdstip. Voor de mensen die hem alsnog niet ontvangen: we hebben de oplossing. Dinsdag 4/11 zou je hem weer moeten ontvangen.

 


Het Forum

De producttopics werken niet Laatst bijgewerkt: 29/10, 10:48 uur Inmiddels werken ze weer!


Jouw mening!

Wat vind je van het design? Vind je hem prettig in het gebruik? Kun je de info vinden die je nodig hebt? Wat kan (nog) beter? Wat mis je? Kam gerust de hele site uit, hoe meer feedback we krijgen, hoe beter. ;-)


Houd rekening met het volgende

Zodat we jouw feedback zo efficiënt en snel mogelijk kunnen verwerken: 1. Wees zo duidelijk mogelijk Wat bedoel je precies? Om welke pagina gaat het? Welke stappen zet je? Oftewel: hoe kunnen we jouw feedback reproduceren en het probleem zien? 2. Houd de feedback opbouwend Klagen is prima (en soms ook nodig) maar laat ons vooral weten welke oplossing we kunnen voordragen. Site bugs gevonden? Meld deze apart per mail op beta@ibood.com. Bugs worden dan met voorrang behandeld.


Voorbeeld

Een fictief voorbeeld van feedback: Probleemomschrijving: Als ik de 'meer informatie'-pagina van een product bezoek heb ik geen mogelijkheid om meerdere productfoto's in het groot te bekijken. Als ik aan de rechterkant van het scherm op de kleine product thumbnails klik gebeurt er niks. Reproductiepad: 1. Ga naar de meer informatie pagina van de Health Beauty dagdeal. 2. Klik op de kleine thumbnails (meerdere productfoto's in het klein) aan de rechterkant van het scherm. 3. Zie dat andere foto's niet ingeladen worden. Evt. aanvullende informatie voorbeelden: - Ik gebruik Windows 8 met een Firefox browser, versie 31.0. - Ik ben niet ingelogd met mijn iBOOD account - Bij de meer informatie pagina van flash producten heb ik dit probleem niet


Goed om te weten

Over een maand verzamelen we alle feedback en geven we één grote reactie. In de tussentijd beginnen we alvast met het doorvoeren van de eerste verbeteringen. :-)


Feedback wedstrijd

iBOOD kiest onder alle users die feedback hebben gegeven een geluksvogel uit. Deze wint een iBOOD box!

Let's get it on!


Release notes

Laatst bijgewerkt: 3/11, 17:12 uur • Fix for social media icons on forum • Fixed basket icon on forum • Newsletter fix • Fixed Responsiveness forum with large URLs in postings • Fixed language issue in RSS feed in DE/PL/UK/IE where Dutch words were shown • PayPal payment method live • Forgot Password mail fix • Sofortbanking (DirectEbanking) payment method live

 

27 oktober 2014 om 14:42
strobistar Gebruiker

Proficiat iBood met jullie nieuwe website! Nieuw wil zeggen, beetje aanpassen, beetje leren, beetje uitproberen, en af en toe een bugje eruitstrijken :-)

Persoonlijk vind ik de startpagina beetje “verwarrend” en “druk”: bovenin vindt men de verschillende “kategorieën” terug (iBood, Home&Living, Health&Beauty, Extra) – die mooi openfloepen, eronder een 2de menu (met het forum en help), maar als je dan iets naar benedenscrollt rechts kijkt, staat daar: “Meer IBOOD”, met kortere benamingen voor diezelfde kategorieën. En om het compleet te maken staat het onderaan nog een keertje ;-) Bovenin en onderin was misschien voldoende geweest? Als tip hier zou ik de mouse-hooverovers aanraden de aanbieding te laten openfloepen (eg. dat HOME “home” is, ziet de gebruiker al, maar als ie erover hoovert en “Kenwood mixer” krijgt, is dat toch al iets spannenders?).

Wat wél helpt in de drukke layout is de duidelijkheid van alles wat klikbaar is (eg. de oranje knoppen) – die springen er heel goed uit!

Tof zijn de flash-sales, maar daar mis ik iets belangrijks! Bij de muurbeugels op de startpaginahad ik iets van: heb ik niet nodig. Dan ging ik bij home&living kijken, Grohe kraan, maar de bijhorende foto leek mij niet tof. Tot ik de oranje knop zie: “bekijk de deals“. Jep, meervoud, dus ik klik, 8 kranen in deze flashsales! Inclusief een modelletje dat mij interesseert! Jammer dat ik doorklikken moest om dit te ontdekken. Als tip zou ik in de flash-sale “aankondiging” (op startpagina of per kategorie die openfloept bovenin) minstens aanduiden hoeveel (sub) modellen er aangeboden worden, die “73% korting” is leuk, maar weten wàt, is beterder. Kwestie van de hongerige klant wat meer uit te hongeren ;-)

Ik blijf in ieder geval terugkomen, al is het soms maar voor het off-topic gezwans ;-)

Doe zo voort, team iBood!

 

30 oktober 2014 om 11:53
DeLeenheerBart Gebruiker

Beste Ibood,

Ik ben het eens hier!

Leuke site, alleen giga druk. Je verliest de essentie.

Maak de pagina met de aanbieding rustiger.

Het voordeel is dat je ‘rustig’ van thuis/mobiel op de aanbieding kan ingaan.

Echter door de drukke pagina krijg ik een beklemmend gevoel met de kans dat ik zou afzien van de aanbieding.

Ik ken Ibood al veel langer, maar vooral nieuwe klanten lijkt met dit af te schrikken.

Maar verder lekker modern :)

 

2 november 2014 om 15:02
padje1982 Gebruiker

De nieuwe site is te druk en te onoverzichtelijk. Eerlijk gezegd om knettergek van te worden. Het geef mij meer een GROUPON gevoel.

Daarnaast iBood heeft nu ook niet echt hele bijzondere aanbiedingen de laatste tijd, lange levertijden, scheelt allemaal niks als je een beetje goed zoekt.

27 oktober 2014 om 15:28
janger12 Gebruiker

Hoi iBOOD-team!

Allereerst natuurlijk hartelijk gefeliciteerd met jullie nieuwe website! Het lange en harde werken wordt nu beloond! Nou ja, het werk is natuurlijk nog niet helemaal voorbij, want er komt vast nog genoeg commentaar binnen van jullie vaste gebruikers. Via deze weg wil ik alvast mijn eerste indrukken en commentaar met jullie delen.

Ik heb het al in meer commentaren gelezen en ook ik vind dat de frontpage wat rommelig oogt. Dat komt volgens mij door de vele knoppen en vakken. De highlights naast het product vind ik een goed idee en staan daar wat mij betreft ook prima. De link naar het forum daaronder vind ik wat minder opvallend, maar ik denk dat dat een kwestie is van wennen. Zo heel onlogisch is het niet. De knop ‘Ik neem er een’ vind ik wel te groot; deze springt nu te veel in het hoog en ik vind het niet zo mooi dat deze overlapt met de afbeelding van de deal. Het zou volgens mij beter zijn om de knop een breedte te geven die ongeveer gelijk is aan het tekstje ‘Nu! [prijs van de deal]‘.

Ik vind de blauwe balk bovenaan het scherm goed uitgewerkt. Het is praktisch om meteen de deal van de dag en flash sales te zien door met je muis te bewegen over ‘Home & Living’, ‘Health & Beauty’ en ‘Extra’. Of ik het ook op die manier ga gebruiken, weet ik nog niet, maar door alleen maar naar ibood.nl te gaan kan ik wel zonder te klikken een overzicht krijgen van alle deals die vandaag bij iBOOD zijn te vinden!

Daaronder staat de balk met het iBOOD-logo, evenals Forum, Over iBOOD etc. Ook dit draagt voor mij bij aan de rommeligheid: weer wat linkjes en logo’s erbij. De links naar forum, over iBOOD etc. kunnen wat bij betreft het best worden samengevoegd in de onderste blauwe strook, waar toch al alle gegevens van iBOOD staan. Waar het logo van iBOOD dan terug moet komen, weet ik nog niet. Misschien kan het in de bovenste blauwe balk worden verwerkt?

De flashsales staan wat mij betreft op de goede plek onder de deal van de dag. Daarnaast het weergeven van ‘Meer iBOOD’ vind ik ook wel logisch: alle overige deals van iBOOD staan nu op 1 plek bij elkaar. Ook is het fijn dat de huidige aanbiedingen in de vorm van een afbeelding daar verschijnen.

De twee volgende secties maken het er voor mij echter weer een stuk rommeliger op. De sectie iBOOD forum voegt voor mij niks toe; het Facebook-stukje laat bij mij heel veel foto’tjes zien en ook de video vind ik (op dit moment?) niet echt relevant. De sectie ‘Meer iBOOD’ volgt bovendien nog een keer onder de forum-sectie en kan wat mij betreft weg, informatie dubbel op de frontpage is niet goed. Waarschijnlijk staat deze daar omdat hij onderaan alle iBOOD pagina’s terugkomt, maar hier moet iets anders op te verzinnen zijn denk ik.

Een klein puntje: de horizontale lijnen die je bijvoorbeeld ziet op de pagina ‘Over iBOOD’ en in de specificaties op de productpagina vind ik niet zo mooi. Daar moet denk ik wel wat mooiers van te maken zijn :) (misschien een dunne blauwe balk in het iBOOD-blauw? Nu lijkt het alsof iemand een <hr> commando heeft gegeven zonder die lijn een beetje mooier te maken.)

De tekstjes in de Help kunnen wel wat alinea’s gebruiken. Bijvoorbeeld de vraag ‘3. Wat is de hunt?’ bij ‘Over iBOOD’ in de help is een hele lap tekst en dat leest niet gemakkelijk.

Tot slot wil ik graag nog iets algemeens kwijt waar ik me al langer aan stoor bij iBOOD. Het valt me op dat er regelmatig fouten staan in de omschrijvingen van de producten. Dan heb ik het over zowel taalfouten in de omschrijvingen die door iBOOD zelf worden gemaakt als over missende of foute specificaties. Ik snap dat er best eens iets kan missen of fout kan gaan, maar de laatste tijd lijkt het alsof er veel tekstjes (te) gehaast worden geschreven en ik vind dat niet professioneel ogen. Bijvoorbeeld in de omschrijving van de Chromebook 11 (die op 25 oktober iBOOD Extra was) missen veel hoofdletters en staan er taalfouten in (Poweroint bijvoorbeeld in plaats van Powerpoint). Dus als suggestie: laat de tekstjes door meer mensen lezen (of laat ze in ieder geval grondiger controleren op taal) en zorg voor een extra specificatie-check!

Heel veel succes met jullie nieuwe website en ik weet zeker dat de aanpassingen die de komende tijd ongetwijfeld gaan volgen iBOOD nog beter gaan maken! Het lijkt misschien alsof ik veel negatieve punten heb, maar zie het vooral als opbouwende kritiek om iBOOD mijn favoriete dealwebsite te laten blijven :)

Vriendelijke groeten,

Jan

27 oktober 2014 om 20:37
janger12 Gebruiker

Bedankt :)

27 oktober 2014 om 17:50
_JT Gebruiker

[img]http://postimg.org/image/syr6×7e1v/[/img]

 

En ik mis nog steeds de edit functie op het forum ;)

29 oktober 2014 om 19:01
peetpp Gebruiker

die edit functie was er in de beginperiode wel zeker maar werd na enkele jaren eruit gehaald omdat er nogal wat misbruik werd van gemaakt, vind het ook wel vervelend dat je een tikfout ofzo niet kunt aanpassen maar zo erg is dat nu ook weer niet.

29 oktober 2014 om 19:24
Cobis Gebruiker

Hebben jullie overwogen de optie te gebruiken die veel fora kennen, namelijk dat je slechts een korte tijd kunt editen na de originele post gemaakt te hebben? Dus bijvoorbeeld 15 minuten als maximum, zodat tikfouten wel gecorrigeerd kunnen worden maar misbruik vrijwel volledig wordt voorkomen?

31 oktober 2014 om 02:29
peetpp Gebruiker

is idd een prima voorstel, heb je tijd zat om die tik- en andere storende fouten te corrigeren +++++

27 oktober 2014 om 17:50
Derek83 Gebruiker

Als je gaat naar: Health & Beauty en dan klikt op forum, zie je dit sub-forum niet (inside ibood).

27 oktober 2014 om 17:55
Derek83 Gebruiker

Het is mogelijk externe plaatjes toe te voegen, daarmee kun je in theorie linken naar bijv een php script. Dit script zou dan kunnen doen of het een plaatje is (door als header een image type terug te sturen en daadwerkelijk een image terug te geven). Hierdoor zou iemand op het forum dus kunnen linken naar een php script wat er uit ziet als een plaatje, maar wat gegevens van gebruikers opslaat (IP adres bijv).

27 oktober 2014 om 18:38
ahjdebrouwer Gebruiker

Ik vind dat er veel te veel informatie op je af komt. De site zou meer rust moeten uitstralen.

Wat mij juist zo beviel aan de oude ibood, was dat alles op 1 scherm paste, dat je niet naar beneden hoeft te scrollen. Dat geeft overzicht.

Onderin “Meer iBOOD + de aanbiedingen” vindt ik bijdragen aan de onrust, deze kun je boven ook vinden.
Bovenin “iBOOD beta, Forum bespreek deals en Over ibood en Help, vindt ik teveel kopjes. Alleen het “Forum bespreek deals” vind ik wel handig, de rest zou onderin mogen (in het blauwe deel).

Het deel “iBOOD Forum”, met een video en facebook en we zijn (beta) live! vind ik niet nodig en bijdragen aan de onrust. Facebook hoeft ook niet zo prominent in beeld een klein “Fje” is meer dan genoeg.

“Ik neem er een!” knop vind ik erg groot.

Ik vind het kopje highlights ook niet echt nodig, deze mag pas zichtbaar zijn als er interesse is in het product. Te veel informatie geeft alleen maar onrust.

Het knopje aanmelden zit niet precies op de juiste plek en wat mij betreft ook te groot, het oranje vak mag veel kleiner.

Het lettertype van de gehele site mag van mij kleiner.

 

Ik ben niet echt tevreden over hoe het er nu uit ziet, maar ik heb nu ook honger en raak er een beetje geïrriteerd van :D

29 oktober 2014 om 06:45
Zork14 Gebruiker

Dan moet je een ander moment kiezen om een review te schrijven. Helpt en is veel waardevoller ;-)!

29 oktober 2014 om 08:28
ronaldbons Gebruiker

Ik voel me ook wel eens niet prettig als ik zit te surfen. Een van de dingen die me aan de oude iBood site beviel was, dat ik het leuk vond om de meningen te lezen op de manier hoe het gepresenteerd werd. Omdat ik me er goed bij voelde ik me prettiger. Nu versterkt het schreeuwerige van de site juist dat ik me niet prettig voel, waardoor ik de iBood site uiteindelijk gaat mijden. Spanning in het leven is niet altijd te vermijden.

Dus daardoor vind ik het hele waardevolle informatie.

 

30 oktober 2014 om 08:30
toondebrouwer Gebruiker

Het ligt denk ik ook aan het scherm wat ik thuis heb. 27 inch met een hoge resolutie. Hier op het werk ziet de site er overzichtelijker uit, maar wennen.

31 oktober 2014 om 02:31
peetpp Gebruiker

kan kloppen, was op reis met de lancering van de nieuwe site en wist niet waar ik moest kijken op mijn 10 inch tablet, erg chaotisch, overigens was dat tablet hier op iBood gekocht ….

27 oktober 2014 om 18:38
donMalvolio Gebruiker

M’n eerste indruk? Fris! Echt, letterlijk een mooi wit blad om opnieuw mee te starten. Het is helder en vrolijk :)

Alleen was het op de oude site leuk om in één oogopslag (zij het wel wat klein) alle aanbiedingen te kunnen zien. Op jullie nieuwe site hebben jullie dat ook, alleen staat het helemaal onderaan de (home)pagina: net boven die blauwe balk met de contactinfo en vacatures en dergelijke info. Daarboven zie ik dus een vette blauwe tekst ‘Meer iBOOD’ en ernaast 4 duidelijke kaders  met telkens een afbeelding van de ‘iBOOD’, de ‘Home’, de ‘Health’ en de ‘Extra’ aanbieding. Die 4 kadertjes zou ik gewoon helemaal bovenaan plaatsen op jullie homepage, of misschien zelfs gewoon op élke pagina. Dat is handig.

Verder nog 1 opmerking. Ik bekijk jullie site via een standaard desktopcomputer (thuis via Firefox op m’n Mac, op het werk via Chrome op een Windows-pc) en zie het verschil niet goed tussen de witte achtergrondkleur en de licht beige (?) achtergrondkleur. Dat maakt mij eerlijk gezegd niet zoveel uit. Maar nu hebben jullie per aanbieding (iBOOD, Home, Health, Extra) ook een of meerdere ‘Flash sales’. En ik vind dat je moeilijk het verschil ziet tussen de eerste aanbieding (bijvoorbeeld de ONKYO-netwerkreceiver) en wat daar net onder staat (de Vogel muurbeugel). Heel stom, maar ik mis daar een ‘lijntje’ tussen of zo. Gewoon iets dat het onderscheid meer maakt dan het verschil tussen de witte & licht beige achtergrond. Of maak er gewoon donkerbeige van ;)

Het zou in elk geval de frisheid van de nieuwe site niet aantasten hoor!

Verder: mooi gedaan! De uitleg bij de verschillende producten staat er trouwens ook mooier gestructureerd bij. In vergelijking met de soms erg saaie bullet list van de oude site.

Succes nog & kom maar op met die leuke aanbiedingen!

Malvolio

27 oktober 2014 om 18:46
krugerrand Gebruiker

Allereerst proficiat met jullie nieuwe website.Na jaren lang zwoegen is het dan eindelijk zover.Zoals met zoveel is alle begin moeilijk en het zal ook wennen worden voor iedereen die de oude ibood gewoon was.Mijn eerste indruk is dat het allemaal wel netjes uit ziet maar zoals meerdere aanhaalden ziet het er nogal druk uit.Maar ook dat went.Het inloggen gebeurt nu wel op een andere manier.Dus niet meer inloggen met je gebruikersnaam maar met je emailadres.Zelf vond ik gebruikersnaam wel handiger.Maar ook dit went.Mijn oude bestellingen staan nu in een archief viel me ook op.Handig om te weten betreffende garantie etc..De winkelwagen heeft zeker zijn voordelen bijzonder met name de verzendkosten.Of dit al goed werkt weet ik nog niet dus eerst ff wachten op mooie aanbiedingen.Flash sales zijn nu voor iedereen beschikbaar neem ik aan?Voor mij is al heel veel duidelijk geworden deze dag en krijgen jullie een 9 op 10.grts en nog veel succes

27 oktober 2014 om 19:03
Tdjee Gebruiker

Al zoveel hierboven beschreven en wil niet in herhaling vallen, maar wat ik bemerk is dat ondanks te zijn ingelogd, de mijn ibood link niet werkt.

De webpagina https://my.ibood.com/nl/nl/ is niet beschikbaar

Voor de rest verfrissend, scherp. Net als de aanbiedingen.

28 oktober 2014 om 14:14
VDKERCJM Gebruiker

Nog raarder is dat ik ondanks in te loggen (Als Belgische koper) een boodschap krijg dat het artikel alleen naar Nederland kan verzonden worden.

Ook het inloggen is nu blijkbaar anders: email + paswoord

Mijn Ibood is plots verdwenen.

Er is wel nog veel werk aan om het vooral minder “druk” te maken!

27 oktober 2014 om 19:24
JulianG Gebruiker

iBOOD,

Gefeliciteerd met jullie nieuwe website. Hier mijn mening:

Positief : Ik zie meer producten aangeboden.

Verbeterpunten: De website oogt nu beetje rommelig en heel druk. De kracht van de oude site was dat het heel overzichtelijk en niet druk was(beetje het effect waarom vroeger mensen Google als zoeksite prefereerde boven andere). Mijn tip is dan ook hou het simpel.

Verder zijn dingen dubbel, waardoor het ook druk word. Zo heb je boven aan de tabbladen voor de diverse deals, in het midden staat meer iBOOD en de diverse deals, en onder aan weer. Beetje overbodig naar mijn mening.

 

Ik vind het goed dat jullie iets nieuwe willen proberen(laat zien dat jullie vooruitstrevend zijn). Denk ook dat voor mij, en waarschijnlijk veel andere gewoon ook even wennen is.

Toch raad ik het aan om het simpel te houden, dat was naar mijn mening de kracht van iBOOD (tevens ook de  kracht van werelds grootste bedrijven zoals o.a. Google en Apple).

 

Ik hoop dat jullie hier iets aan hebben.

27 oktober 2014 om 19:25
JulianG Gebruiker

Nog vergeten te melden, maybi een “delen’ knop voor facebook, of een knop waarbij je vrienden kan taggen voor een deal. Dit zou wel handig zijn.

27 oktober 2014 om 20:01
janger12 Gebruiker

Volgens mij is deze er al? Op de frontpage onder de “Ik neem er een!” knop (kleine grijze knopjes).

27 oktober 2014 om 19:45
gdschmitz Gebruiker

Momenteel werkt mijn iBood niet. Vanmiddag kon ik wel inloggen, maar waren al mijn bestellingen weg.

27 oktober 2014 om 20:33
Lovejoy Gebruiker

Een paar opmerkingen.

De frontpagelayout mist structuur en is wat rommelig. Men spreekt over adaptive design maar waarom wordt de breedte van mijn monitor dan niet adequaat gebruikt? De witruimte links en rechts neemt ongeveer evenveel ruimte in als de centrale kolom met informatie. De helft van mijn scherm real estate wordt niet benut. Daarom moet ik naar beneden scrollen om informatie te zien die bij een efficiëntere layout zonder scrollen te zien zou zijn.

Er wordt ook hier de vreselijke zeer ruim opgezette vormgeving gebruikt met heel veel witruimte tussen zo ongeveer alles en met dus een zeer lage informatiedichtheid die schijnbaar in de mode is bij webdesigners maar waar ik helemaal niet blij van word. De stijl komt ook op mij over als een tabletlayout. Er zal vast meer en meer op tablets gesurfd worden maar ik geef toch echt de voorkeur aan een volwaardige 24 inch 16:10 monitor en daar oogt dit gewoon niet prettig op.

De grotere plaatjes van de drie andere aanbiedingen rechts bij de oude stijl met de mouse-over tekstinformatie vertelde me net iets sneller en dus efficiënter de basisinformatie over de producten. De kleinere plaatjes rechtsonder geven een minder goede indruk van de andere producten, ze staan ook te laag en ze geven geen mouse-over teksten meer met een korte productomschrijving. Je moet nu over de blauwe balk bovenaan gaan met je muis en alle andere categorieën af gaan om de plaatjes op een redelijke grootte te zien wat meer tijd kost en dus niet beter is. De efficiency van de site is me te veel omlaag gegaan. Het kost meer tijd om de informatie op te halen die ik hebben wil. Dat is een fout die meer gemaakt wordt. Jullie zijn niet de enige site die ik bezoek ibood en ik wil vlot de informatie van jullie site halen die ik wil hebben. Als een nieuwe site me meer tijd kost vind ik het per definitie geen verbetering maar een verslechtering.

27 oktober 2014 om 20:37
drmoonboy Gebruiker

Ik vind de frontpage veel te druk en daardoor onoverzichtelijk

28 oktober 2014 om 11:51
elchaoto Gebruiker

+1

29 oktober 2014 om 13:09
Brecht_vs Gebruiker

Valt op zich nog wel mee, maar er is inderdaad ruimte voor verbetering

29 oktober 2014 om 19:22
Ro_meo_ Gebruiker

+1

Ik ben nu echt de weg kwijt.. tabbladen, mouseovers etc.

Waarom niet duidelijk alles zichtbaar zonder dat gehele “verstoppertje” spelen ?

 

29 oktober 2014 om 19:26
Cobis Gebruiker

Helemaal eens hiermee, de kracht van IBOOD was dat het geen standaard webshop is maar een beperkte, goed functionerende actiepagina met 1 of een beperkt aantal acties. Nu oogt het als de gemiddelde – volledig onbegrijpelijke – webshop en daar kom ik niet voor. Als dit de nieuwe strategie is ben ik snel weg.

30 oktober 2014 om 09:45
bertenerna Gebruiker

Helemaal mee eens, erg onverzichtelijk

27 oktober 2014 om 20:43
Vandriesschejohan Gebruiker

betalen lukt niet (windows 8, IE explorer). steeds dezelfde error: “Het is erg druk. Je staat in de wachtrij om het bestelproces in te gaan. Een moment geduld a.u.b.”

ik hoop dat ik mijn bestelling nog kan doen vandaag…

voor de rest: frisse nieuwe site, proficiat.

mvg,

JVD

 

28 oktober 2014 om 13:40
Vandriesschejohan Gebruiker

voila, gisteren driemaal proberen te betalen, zonder succes, en nu is de Vogel’s wandsteun t/m 50” uitverkocht ;-((( en nog geen enkele reactie van Ibood… balen!

27 oktober 2014 om 20:47
jooproo Gebruiker

Heey Ibood!

Wat geweldig! Een nieuwe site! Heel handig bovenin de categorieën, maar de flash-sales zijn erg rommelig! Misschien een extra knop naast extra, waar die allemaal staan? En dan weghalen bij de categorieën als die “uitpoppen”. Ook zou ik onder de basissis-site en als je een product hebt aangeklikt de overige producten of simpel naast elkaar opsommen (zoals nu links naast de flash-sale is gedaan, zou ik aanvullen met net zo klein de flash-sales ernaast.

Onder de aanbieding staat “iBood forum”, “YouTube”, en “Facebook”. Maar naar forum kun je niet daar klikken, en YouTube/Facebook komt nogal dwingerig over, van (LIKE ONS! BEKIJK ONZE VIDEOS). Ik snap dat jullie graag meer fans op Facebook en YouTube willen, maar dit schikt mij eerder af!

Over de winkelwagen, jammer dat je direct naar het “afronden” gaat van de bestelling, in plaats van: Plaats in winkelwagen.

Wat betreft toekomstige Hunts…. Is het mogelijk al je “aankopen” in de winkelwagen te doen en zo op verzendkosten te besparen?

Maar verder erg top!

27 oktober 2014 om 22:10
krugerrand Gebruiker

Denk niet dat die winkelwagen van pas gaat komen bij de hunt.Je bent pas zeker van een produkt vanaf het moment je betaald hebt.Dus 2 boxen in je winkelwagen kan je vergeten.P

 

smileys zou ook wel handig zijn om in forum te gebruiken…

27 oktober 2014 om 22:15
krugerrand Gebruiker

Een post like knop op de blauwe balk zou ook nog kunnen.

27 oktober 2014 om 22:15
walr27 Gebruiker

Mijn iBood werkt niet in verschillende Explorers geprobeerd krijg steeds de zelfde fout melding

 

Deze pagina kan niet worden weergegeven

Controleer of het webadres https://my.ibood.com juist is.
Zoek de pagina met een zoekmachine.
Vernieuw de pagina na een paar minuten.

Heb dit allemaal al een paar keer gedaan nog steeds geen resultaat

maar veder een mooie site

 

28 oktober 2014 om 09:57
Moderator Renate Moderator

Beste,

zou je de volgende handelingen even willen uitvoeren.

* Uitloggen op iBOOD.com.
* Coockies en geschiedenis wissen
* Browser sluiten en opnieuw opstarten
* vervolgens inloggen.
het zou dan moeten werken.

28 oktober 2014 om 12:25
walr27 Gebruiker

Het is opgelost bedankt

 

27 oktober 2014 om 22:20
michealmcdermot Gebruiker

Ziet er erg gelikt uit, creëert hoge verwachtingen!

Heb een beetje rond gekeken en alles lijkt wel duidelijk en goed te werken. Het enige wat me een beetje op valt, is dat als je op een van de hoofdnavigatie buttons aan de bovenkant (Ibood, Home & Living, Health & Beauty en Extra) klikt, er onderaan het drop-down menu komt te staan, “Ga naar Extra”, “Ga naar health and beauty” etc. Dit is een beetje dubbel op lijkt me, zeker omdat je dit menuutje alleen te zien krijgt als je  op Extra, Health & Beauty etc staat met je cursur en ook ziet dat je door kunt klikken…

27 oktober 2014 om 22:21
michealmcdermot Gebruiker

En ik kan mijn eigen post niet editen?

28 oktober 2014 om 09:55
Moderator Renate Moderator

Nee, klanten kunnen hun posten niet editen. In het verleden werd daar nogal misbruik van gemaakt. iBOOD heeft daarom besloten deze functie uit te schakelen. Je kunt altijd een moderator vragen om 2 posten samen te voegen, of om e.a te wijzigen. Dat is geen probleem.

29 oktober 2014 om 19:27
Cobis Gebruiker

Hier ook omdat er een moderator reageert. Hebben jullie niet overwogen de optie in te zetten dat men slechts 15m kan editen? Dan kun je foutjes corrigeren maar is misbruik vrijwel volledig voorkomen.

29 oktober 2014 om 21:14
Moderator Renate Moderator

Beste cobis, het forum zelf moet nog op de schop. We hebben bewust gekozen om het forum nog niet te vervangen en eerst alleen de website te doen. Voordat we het forum vervangen zal er een inventarisatie aan wensen komen binnen de moderators. Ik heb een korte edit periode wel op mijn wensenlijstje staan. Of het ingevoerd kan worden, dat kan ik niet beloven, maar het zal zeer zeker ter spraken komen.

27 oktober 2014 om 22:38
Blauwvinger09 Gebruiker

Ik kan geen (lange) reactie plaatsen. Ben met Safari ingelogd op de ipad.

27 oktober 2014 om 22:45
Blauwvinger09 Gebruiker

Ipad, Safari

Helder van kleur, maar ook druk en onrustig op de hoofdpagina.  Dit komt door de grote diversiteit aan letterzwaartes, groottes en kleuren. Op de productpagina van de Onkyo is dit al veel beter. Zou op de hoofdpagina iets weggelaten kunnen worden? Misschien zou ik het kopje FlashSales op de hoofdpagina vooraf laten gaan door iets meer witruimte, om rust te creëeren.

Elke subpagina (ibood, health, home, extra) heeft zijn eigen flash sales. Dat begrijp ik nu, maar eerst vond ik dat verwarrend, omdat ik de bresser Optik niet terug kon vinden. Handig zou misschien zijn om het woord “Flash sales” aanklikbaar te maken en naar een kort overzicht met alle Flashsales van alle subpagina’s te leiden.

Op forum pagina van de forums is dit forum “Inside iBOOD” niet te vinden. (Nu wel).

27 oktober 2014 om 22:46
Blauwvinger09 Gebruiker

Ipad, Safari

Op de ipad in Safari zie ik hier http://www.ibood.com/nl/nl/product-specs/1/6/onkyo-polk-audio-set.html naast de onkyo aanbieding links een klein zwart klokje met daarachter de tekst “een uur resterend of tot wanneer is uitverkocht”. Maar het is 22:15, had daar de juiste tijd weergegeven moeten worden? Staat er nu niet in ieder geval. Bij de andere subpagina’s staat er “een dag resterend” wat waarschijnlijk beter klopt.

Op de beta-commentaar-uitnodiging pagina http://www.ibood.com/nl/nl/pages/Beta/ staat op dit moment een sepia afbeelding naast “ontwikkeling van ibood” van de Nexus 7 aanbieding van afgelopen weekend. Die aanbieding staat (niet meer) in het productforum.

In tegenstelling tot eerdere meldingen van anderen, zie ik mijn vorige bestellingen wel terug, op my.ibood.com/nl/nl/archive/orders/ wel is het zo dat je even moet weten dat als je op ‘mijn bestellingen’ klikt je even verder moet kijken en naar ‘gearchiveerde bestellingen’ moet gaan. Daarvoor staat onder ‘jouw bestellingen ‘ nu netjes een regeltje over missende bestellingen met een extra link. Helemaal duidelijk, vind ik. Voor anderen zou de tekst “Je hebt nog geen bestellingen geplaatst” beter kunnen zijn “Er zijn geen lopende bestellingen”.

Succes met de site, het ziet er al mooi uit en wordt de komende dagen vast alleen maar beter! :-)

27 oktober 2014 om 22:51
Blauwvinger09 Gebruiker

Ik kon deze twee reacties niet in 1 keer plaatsen. De eerste reactie kon ik ook niet plaatsen terwijl er links in stonden. Ik klikte wel op “reactie verzenden” en kreeg een pagina refresh, maar mijn reactie stond er niet bij.

 

Verder, als je kiest voor beantwoorden op een forum reactie, staat er een oranje link met “reactie verzenden” onderaan de edit box, daaronder staat “Klik hier om je antwoord te annuleren” en daaronder staat weer “beantwoorden”. Die laatste moet denk ik weg.

Bovenaan de edit box waarin ik deze reactie type staan twee grijze icoontjes, een met een schakel die gesloten is en een met een gebroken schakel. Zijn die om links te plaatsen? Bij mij zijn ze grijs en doen ze niets. In Safari, op de Ipad en ingelogd.

27 oktober 2014 om 23:01
Blauwvinger09 Gebruiker

Ik gebruik,de ipad in landscape stand. Dan zie ik rechtsboven dat ik ingelogd ben. Draai ik hem portrait dan kan ik die balk netjes via het icoontje rechtsboven openen. Maar doe ik niets en draai ik hem weer landscape dan is de bovenste balk met de blauwe achtergrond niet in beeld en zie je dus niet meteen dat je ingelogd bent. Bovenaan in Safari op de ipad staat na deze wisseling van oriëntatie de witte balk met iBOOD Beta / Forum / over iBOOD / Help.

27 oktober 2014 om 23:10
Blauwvinger09 Gebruiker

Ipad, Safari, ingelogd

 

Nog over de bestellingen in het account, op account overview https://my.ibood.com/nl/nl/account-overview/ staat nu “Aantal bestellingen” 0 en “je hebt nog geen bestellingen geplaatst”. Ik zou verwachten dat de bestellingen die zijn gearchiveerd hier wel mee zouden tellen.

29 oktober 2014 om 02:57
verstandige Gebruiker

ik kan ook geen vragen stellen, aldoor 404 in het scerm

27 oktober 2014 om 23:06
benha71 Gebruiker

Gefeliciteerd met de nieuwe website Ibood. Ziet er op zich netjes en fris uit, maar komt (vooral de homepage zelf) voor mij als erg druk over. Ik snap best dat jullie graag de aanbiedingen van de dag willen laten zien, maar alles 3x tonen op de homepage is wat te veel van het goede.  ”Meer ibood” staat er al 2x op bijvoorbeeld en ook de optie in de header om de aanbiedingen te zien (via tabs) maken een en ander erg druk en onoverzichtelijk worden. Daar kan denk ik best wat aan gedaan worden lijkt me.

Waar ik me ook aan stoor is dat, wanneer ik op de home page zit en ik linksboven over het IBOOD tab ga met de muis, ik dan nogmaals de aanbieding zie welke ik al in het beeld heb staan. In dat geval biedt het geen toegevoegde waarde lijkt me. Idem als ik naar een ander tabblad ga, zoals “home and living” bijvoorbeeld en ik dan weer over de home and living header ga. Ik zou in dat geval geen pop-up window tonen. (je zit immers al op die pagina en ziet de aanbieding al staan.)

Verder ziet de site er professioneel en strak uit. Wat mij betreft dus iets ”rustiger” maken en dan komt het weer “Helemaal goed met Ibood!”.

 

 

 

27 oktober 2014 om 23:36
harrie45 Gebruiker

lijkt eerder op een rommelmarkt deze vernieuwde site

28 oktober 2014 om 11:52
elchaoto Gebruiker

ben ik het mee eens

27 oktober 2014 om 23:44
Powder Toastman Gebruiker

Allereerst proficiat met de nieuwe site. Heb hem alleen even vluchtig bekeken, dus heb (nog) geen grote op- of aanmerkingen, maar één ding viel mij op:

Bij de account details kun je de aanhef kiezen. De opties zijn Mr. en Mevr., maar kunnen beter veranderd worden in Dhr. en Mevr. Want alhoewel ik begrijp dat met Mr. wel de heer wordt bedoeld, is dit Engels. Mr. in de Nederlandse taal betekent Meester, zoals meester in de rechten. Nu ben ik wel een Dhr. maar geen Mr. als jullie begrijpen wat ik bedoel.

27 oktober 2014 om 23:48
Akariko Gebruiker

Allereerst, na 5 jaar op een rij website van het jaar te winnen toch de durf te tonen om de website compleet te vernieuwen… Dat vind ik echt bewonderenswaardig! En het resultaat mag er zijn! Proficiat!

*** omslachtige navigatie:

— er zijn 4 thema’s. Ibood (de main deal), Home & Living, Health & Beauty en Extra. Met deze nieuwe website hebben flash deals een grotere positie gekregen. Maar de flash deals zijn verstopt onder de verschillende thema’s. Het lijkt mij beter om een geheel aparte button/thema aan te maken geheten ‘flash deals’ of simpelweg ‘flash’. Nu moet ik alle thema’s af om alle flash deal te bekijken, en dit zijn er best wat… genoeg voor een eigen thema?

*** De startpagina oogt mij wat druk / er staan wat zaken dubbelop:

— Geheel linksboven staat de tekst/link Ibood. Meteen daaronder, maar dan meer als logo precies dezelfde link in blauw Oranje ‘Ibood Beta’. Ik denk dat dit wel samengevoegd kan worden tot een enkele tekst/link om de pagina wat op te ruimen. Desnoods maak je het blauwe kader onder Ibood wat groter om toch het logoformaat te behouden. Of je laat het blauwe kader rechts van het Iboodbeta logo beginnen.

— Rechts van het logo Ibood beta staat de tekst/link ‘Forum met daaronder in oranje ‘bespreek deals!’ Deze bespreek deals lijkt mij wat overbodig. Maar belangrijker, onder het kader ‘highlights’ is er een kader ‘forum’ (dus twee maal forum op het eerste gezicht van de startpagina!). Met de uitgebreide tekst ‘lees wat Ibooders van …. en discussieer mee’. Ik denk dat deze tekst veel te lang is en het neemt de aandacht weg van de meer interessante ‘highlights’ van de deal. Liever de geliefde aloude button ‘bespreek deze deal’ en het daar gewoon bij houden; zonder verdere plaatjes of poespas. Belangrijke sidenote is dat als ik de startpagina op mijn ipad air (natuurlijk bij jullie aangeschaft haha!) op z’n kant open  dan staat er in het kader ‘forum’ links van de button ‘praat’ mee vier maal uiteengerekt en onleesbaar ‘productexpert op het forum’.

— Ik vind het storend dat de tekst ‘ik neem er een’ door het plaatje heen loopt (of misschien is dit alleen op mijn netbook en ipad gezien het scherm wat kleiner is?) Ik denk dat er over het algemeen, ook hierbij, wat meer van boven naar beneden moet worden gewerkt. Waarmee ik bijvoorbeeld bedoel, eerst het plaatje en dan de tekst (het liefst zelfs mooi in het midden) daaronder ‘ik neem er een’. Als ik mijn ipad rechtop zet dan ben ik in een klap gelukkig. Deze indruk had ik graag teruggezien in de uitgebreidere versie van de startpagina.

— ‘aanmelden’ en ‘ik neem er een’ zijn in een oranje vlak geschreven. Ik zou ‘praat mee’ wat betreft het product dan in dezelfde vorm gieten (of nog liever zoals hierboven benoemd ‘bespreek dit product’!) Of houd gewoon het blauwe vlak van ‘praat mee’ maar maak dan de ‘lees verder’ onder highlights in eenzelfde blauw kader. Dit maakt de pagina wat harmonieuzer.

— Onder de main deal van de startpagina staat ‘Flashsales’. Verder daaronder staat wat algemeen ‘bekijk deals’. We gaan hier van sales naar deals in taalgebruik. Ik zou gewoon schrijven ‘bekijk (de) flashsale(s)’.

— Tot slot, ik denk dat alles wat overzichtelijker oogt als het kopje van een kader onderdeel is van het kader zelf. Onder de tekst flashsales is het kader daarvan. Onder ‘forum’ is het kader daarvan. Ik zie deze teksten liever terug, op wat voor manier dan ook, bovenin maar ook in het kader.

Nou goed! Genoeg geschreven. Veel hiervan is mijn persoonlijke kijk. Maar misschien staat er wel wat tussen waar jullie wat aan hebben. Website van het jaar heb ik jullie al gestemd, en ik heb er nog steeds alle vertrouwen in, dus dat zit wel snor!

Recht zo die gaat!

 

28 oktober 2014 om 00:17
jip_86 Gebruiker

Kort en bondig, vind ik het erg rommelig. Het echte product verkocht word is een beetje in elkaar gedrukt, terwijl een dubbele flashsale bij Home&Living de helft meer ruimte heeft. Maak een tabje voor die flashsales en pak die ruimte voor meer productdetails. Dat wil ik in een opslag kunnen zien, daar kom ik voor!

Verder staat er 2x meer iBood met de 4 iBood groepen. Een keer lijkt me wel voldoende toch?

Over de tweede regel onder de kop met tabjes: voelt een beetje overbodig. Logo -> mwah ok. over ibood -> kan dat niet onderin bij de rest. Forum -> valt bijna niet op in eerste instantie. Website van het jaar staat ook al weer 2x op de frontpage. Nieuwsbrief aanmelden, dat stond toch al in mijn account waar ik bij kan rechtsboven?

Bijna onderaan staat iBood forum… Waarom? Er staat een youtube link en een facebookpagina. Als ik er op klik krijg ik geen forum, en de inhoud er onder is ook geen forum.

Nietemin is er een hoop werk verzet en zeker een grote stap voorwaarts gezet. Maar denk dat er zeker nog eens kritisch gekeken mag worden naar de opbouw, met name bij de flash sales heb ik het idee dat het er nogal haastig onder is gezet.

28 oktober 2014 om 00:20
MaartenArnouts Gebruiker

Prachtige site. In een wereld waar er steeds meer keuze is, hebben jullie een goed evenwicht gevonden. Ik hou niet van sites met 400 aanbiedingen, maar misschien waren 4 aanbiedingen net iets te weinig voor mijn verwende ingesteldheid. Prachtig programmeerwerk. Toch mis ik iets essentieel. Jullie willen meegaan met mobiel webshopping and fast payment, MAAR hebben nog steeds geen PayPal mogelijkheid? Ik hou van impulsieve beslissingen maken (deze leiden, bij mij toch, toch beste aankopen) en dit is niet mogelijk als je altijd een “bakje” van je bank bij moet hebben om betaling af te ronden!

Top werk toch! IK kan niet wachten om eerste aankoop te doen.

28 oktober 2014 om 00:22
ljsquare Gebruiker

Is de klok wel goed gezet? Het is nu 0:22u en de aanbiedingen zijn niet veranderd. Of is dit een nieuw concept en veranderen ze niet meer om middernacht?

Mvg,

LJ

28 oktober 2014 om 00:25
Gunkfighter Gebruiker

Wel, qua uiterlijk was de vorige site véél beter. Ook gebruiksvriendelijkhheid was veel beter op de oude, je kon op je smartphone tenminste alle aanbiedingen zien zonder te moeten scrollen. Het enige wat ik goed vind aan deze versie is dat ik nu weet dat er flash sales bestaan bij ibood, en dat dit wel zichtbaar is zonder al te veel gescroll. Al bij al vind ik dus dat deze versie minder smartphone-vriendelijk is. Er zijn waarschijnlijk wel een aantal mensen die net als ik bij het opstaan de smartphone nemen en ibood checken om de dag met een glimlach te kunnen beginnen. Ook hebben mensen niet zoveel tijd ’s morgens, dus is het veel makkelijker als alles onmiddelijk zicjtbaar

30 oktober 2014 om 11:53
JohnnH Gebruiker

sluit me hier bij aan. Allemaal iets te druk en ik ben idd ook een ochtend smartphone kijker…

Wat me ook stoorde op de smartphone was de zoekfunctie van Superdry. Ik moest per item kijken of mijn maat nog beschikbaar was. Er waren nog 4 kleuren beschikbaar maar bij het selecteren van de maat was mijn gewenste maat uitverkocht. Dit moet ik in 1 oogopslag kunnen zien of de artikelen die voor mij van toepassing zijn nog beschikbaar zijn. De filter moet dus bij de start staan

28 oktober 2014 om 00:30
mrVazil Gebruiker

Eerste indruk? Als iets niet kapot is moet je niet proberen om het te maken… Dit is zoals binnenkomen in je favoriete winkel om dan te merken dat alles kaal en strak geworden is, gezelligheid weg, en tot overmaat van ramp komt er zo’n op speed en coke trippende verkoper aan je kop zeuren zonder te snappen dat je niet opgezet bent met al dat opdringerig gedoe. Het overzicht is kwijt.

Ik ga niet zeggen wat ik allemaal vind dat er mis is, ik ga gewoon een suggestie geven: maak het mogelijk voor geregistreerde gebruikers om terug te gaan naar de oude, simpele, layout. Ik heb geen enkele interesse in flashdeals, en nog veel minder in een pagina waar ik voor moet scrollen en/of een vergrootglas nodig heb om alle inhoud te kunnen zien.

28 oktober 2014 om 00:40
Donder03 Gebruiker

Wat is dat nu met sites die de laatste tijd nieuwe sites live zetten? Stuk voor stuk zijn ze minder gebruikersvriendelijk geworden en een stuk rommeliger. Wil iedereen meedoen met het Responsive Design hype?

De oude stie vond ik een stuk overzichtelijker en duidelijker. De aanbieding in het midden, links de flash sales en rechts de andere iBood thema’s. Snel even kijken of er een leuke aanbieding was zat er toen in. Nu, misschien een stukje gewenning, maar heb ik dat gevoel niet. Ik vind de aanbieding er nu niet echt uit springen, met uitzondering van de knop ‘Ik neem er een’ (Irritant-groot), en mis vooral een snelle blik op de andere thema’s. Nu moet ik naar beneden scrollen en mis ik hier de beprijzing. Ergens midden in de pagina staat plomp verloren de tekst iBood forum, waar ik niks mee kan? Daaronder een video en facebook-vind-ik-leuk wat me gestolen kan worden. Ik zie nu net dat er trouwens ook linkjes ‘Forum’, ‘Over iBood’ en ‘Help’ ergens half bovenin staan. Oftewel die springen er niet uit en zijn niet duidelijk genoeg.

Mijn advies: Scrap it and try again.

28 oktober 2014 om 09:37
WillemHoekstra Gebruiker

helemaal mee eens

29 oktober 2014 om 00:06
mike1234 Gebruiker

Ben het er helemaal mee eens. Ik hoop dat jullie niet teveel hebben betaald voor de nieuwe website. Het oogt meer als een opdringerige site met een heleboel spam en andere meuk.

29 oktober 2014 om 00:17
texxx Gebruiker

Helaas ook mee eens, geen overzicht, 3 secties die hetzelfde tonen op een andere manier?? Verschillende keren klikken om dat toch weer hetzelfde te zien te krijgen. Vrij karakterloos ook. Geen idee wat de backend betreft maar de frontend.. nah.

29 oktober 2014 om 23:11
Evert Tromp Gebruiker

mee eens. de site was goed, nu niet echt meer. jammer.

30 oktober 2014 om 00:13
jawkuijk Gebruiker

Helemaal mee eens. Ik word gek van alle informatie op de eerste pagina. Afschuwelijk.

30 oktober 2014 om 08:47
Jaip Gebruiker

Ik sluit me aan bij u en andere: totaly agreed! Ziet er eerder een spam site uit! Veel te druk, onoverzichtelijk, niet mooi (oke persoonlijk)…

Site van het jaar kan je op deze manier zo op je buik schrijven!

30 oktober 2014 om 09:34
martijngr Gebruiker

Perfect verwoord!

Ik vind de nieuwe nieuwsbrief ook he-le-maal niks. Die is ook net zo druk en onoverzichtelijk als de nieuwe, verslechterde site.

Nee iBood, in plaats van 1 stap vooruit zijn jullie 10 stappen achteruit gegaan :(

 

30 oktober 2014 om 09:47
TaranQ Gebruiker

Volledig maar dan ook volledig mee eens. Jammer dat een bedrijf als iBood zich zo laat kennen en dus duidelijk niet doorheeft dat de UITSTRALING van de site minstens zo belangrijk is dan de producten die ze aanbieden. De oude site was overzichtelijk, rustig, prettig om te bekijken : uitnodigend! En dan verkoop je, als mensen het prettig vinden om te vertoeven. Met dit nieuwe gedrocht, anders kan ik het helaas niet noemen, jaag je klanten weg, dan maakt het niet uit hoe je winkelwagen in elkaar steekt als er niks meer in zit! Dit getuigd van een gebrek aan professionaliteit en inzicht. Doe zo door iBood dan zijn jullie klanten straks allemaal vertrokken naar Aliexpress of zo.

30 oktober 2014 om 10:45
Ayuri Gebruiker

Een goed begin is het halve werk. Dat is in het geval van de nieuwe site echter niet kloppend. Wat een drukte, ik vind het echt helemaal niets. Juist het overzicht op een site is belangrijk, maar er is hier duidelijk geen structuur aangebracht.

Zo zonde. Ik vind het echt veel en veel te druk!

 

1 november 2014 om 13:44
Olaf911 Gebruiker

Sluit me bij alle bovenstaande mensen aan. Onoverzichtelijk irritant. Zelfs zo irritant dat ik geen prikkel meer heb om even te kijken na twaalven. Het forum ziet er in het nieuwe design wel beter uit.

9 november 2014 om 15:30
WiCo Gebruiker

Ik kan het alleen maar eens zijn met bovenstaande!!!

En waarom is dat nu plotseling, dat ik moet inloggen met mijn email-adres. Jaren ben je gewend geweest met je gebruikersnaam in te loggen.

Ga alsjeblieft terug naar de oude site!

Dit topic is gesloten en daarom is het is niet meer mogelijk om te reageren.