22 oktober 2014 om 15:22
iBOOD
Dag allemaal, Zoals jullie wellicht weten doen we ook dit jaar mee aan de Website van het Jaar verkiezing. Stemmen kan tot en met 7 november, en natuurlijk hopen we dat we ook dit jaar winnen! ;-) Daarom een speciaal topic: we zijn heel benieuwd waarom jullie vinden dat we dit jaar juist wel of juist niet moeten winnen.
22 oktober 2014 om 15:49
Moderator iBOOD Moderator

Dag allemaal,

In reactie op joslubbers (“Ben er wel een beetje klaar mee met de vele fouten die iedere keer weer in de aanbiedingen staan.”)

Dat kan ik me voorstellen Jos, maar we doen ons best. Soms glipt er echter iets tussendoor. Zien we dat, dan passen we dat ook zo snel mogelijk weer aan. Ironisch genoeg helpt het juist enorm als je dit soort dingen meldt, want dan kunnen we ze ook sneller verbeteren. Dank je wel dus! En natuurlijk gaan we hier beter op letten.

In reactie op JimmyJ (“maar dat betrouwbaarheid en een goede klantenservice voor velen belangrijk(er) is. Zolang ze daar niet in investeren, investeer ik mijn stem ook niet in iBOOD.”)

Ik heb het nagevraagd: we hebben ons team echter recentelijk uitgebreid (ik zie zelf steeds meer nieuwe gezichten). Ook hebben we extra trainingen gegeven. De achterstanden die we hadden, hebben we weggewerkt en we kunnen weer sneller reageren. :-)

In reactie op jaspersinnige (“Veel irritanter vind ik de belachelijk leveringen.. sowieso is de leveringsduur niet meer van deze tijd, ook gaat ook nog eens de helft van de leveringen mis. 2 maanden zitten wachten op een bureaustoel, waarvoor een bij mijn volgende bestelling korting krijg. Bestel ik weer wat, wordt dat ook weer uitgesteld. En overal moet je zelf achteraan voor informatie..”)

De meeste leveringen gaan prima, maar helaas (maar logischerwijs) lees je voornamelijk over de gevallen waarin het niet goed gaat. Dat het af en toe mis gaat, heeft te maken met de manier waarop we werken om de goedkoopste deal te kunnen garanderen. Hierbij zijn veel partijen betrokken: Wij regelen onze deals via diverse leveranciers. Zelf hebben we geen voorraden waarvan het beheer ons geld kost, dat scheelt jou weer geld. Nadat jij je deal hebt besteld, laten we hem zo snel mogelijk naar ons distributiecentrum komen. Vervolgens komt je pakketje via de beste en voordeligste vervoerder naar je toe.

Bij alle partijen (ook bij ons zal ik eerlijk toegeven) gaan er wel eens dingen mis, waardoor we de verwachte verzenddatum niet altijd halen. En dan laat een bestelling langer wachten dan jullie (en ons evengoed) lief is. Maar zoals gezegd: dat is de uitzondering die de regel bevestigt.

Over de communicatie: we doen ons best om zo duidelijk mogelijk te zijn richting onze klanten. Hierbij zijn we echter vaak afhankelijk van informatie van anderen. Pas als we hun info hebben, kunnen we dat jullie laten weten. We doen altijd ons best om alles zo snel mogelijk te (laten) weten, maar in sommige gevallen kunnen wij ook niets anders dan wachten. Daarnaast wil je ook een goede balans tussen informeren en spammen. De een vindt het prima om meerdere updatemails te ontvangen, de ander wordt er juist simpel van. Vandaar dat we niet meteen alles doorsturen.

In reactie op schrobbeler (“Persoonlijk vind ik de aanbiedingen steeds minder scherp worden.Daarnaas wordt al jaaaaaren een vernieuwde website beloofd met een aantal verbeteringen,daar is tot nu toe weinig van gekomen.”)

Je kunt ons altijd tippen op het Tip iBOOD Forum welke deals je graag wilt zien. Onze inkopers kijken daar dagelijks om inspiratie op te doen voor nieuwe deals. En een indicatie van wat je voor een deal over hebt, vinden ze juist fijn om te hebben.

Over de nieuwe site: die komt écht écht écht heel binnenkort. Een datum kan ik helaas niet geven, omdat we nog bezig zijn met het doorvoeren van een aantal verbeteringen, en die verbeteringen moeten we ook testen. We willen immers pas live gaan als alles goed werkt. Maar geloof me: iedereen hier staat op scherp en werkt er super hard aan.

In reactie op Ari.Gold (“Ik ben en blijf een fan!. :)”)

We zijn ook fan van jou Ari!

Heb je nog meer vragen of opmerkingen? Laat het vooral weten, ik geef graag toelichting!

Arthur.

Edited by: iBOOD

26 oktober 2014 om 07:38
BlackScorpion85 Gebruiker

Goed topic Ibood! Durf de confrontatie aan te gaan :)

Ik ben nog steeds fan van jullie. Ibood is nog steeds de beste dagaanbiedingsite, naar mijn mening. Daarom heb ik ook dit jaar op jullie gestemd.

Enige verbeterpunt wat ik zou willen zien is de IboodBox procedure tijdens de hunts. Ik ben al ruim 4 jaar trouwe bezoeker en probeer elke keer weer de IboodBox te bemachtigen, maar het is me nog nooit gelukt. Het hoeft ook niet makkelijk te worden, maar een garantie dat je hem hebt als je in het adresscherm komt, of dat je daar in ieder geval zonder errors doorheen kunt klikken zou fijn zijn.

5 januari 2015 om 00:24
motormuis001 Gebruiker

Inderdaad, goed idee. Alleen is het antwoord doorspekt met smoezen, halve waarheden en regelrechte leugens. Het is gewoon sinds de invoering van de nieuwe site met de vele aanbieding één grote kolerezooi. Geef toe dat je veel te veel hooi op je vork genomen hebt, ga terug naar een of twee aanbiedingen per dag, en kijk over een half jaar nog eens of je zou kunnen uitbreiden.

27 oktober 2014 om 14:08
Derek83 Gebruiker

Beste iBood,

 

Ik wist niet precies waar ik het commentaar over de nieuwe site kwijt moest, maar dit leek me de meest passende plek.

 

De nieuwe website is in mijn ogen zeer druk en leest veel minder prettig. Als ik gewoon de start pagina open (de pagina met de “hoofd” ibood aanbieding), dan zie ik enorm veel vakjes, verschillende soorten letter gebruik (verschillende grootte, kleur, bold etc).

 

Direct daaronder zie ik flashsales, die erg dicht op de aanbieding zelf staan. Ik denk dat er hard is gewerkt om de site moderner te maken, maar ik vind persoonlijk dat de huidige opzet niet voldoet.

 

Het is zo vol dat er vrijwel geen witruimte meer is, terwijl juist wat witruimte zorgt dat het overzichtelijk wordt. Het doet me een beetje denken aan de stijl van telegraaf.nl (prop het zo vol mogelijk design).

 

Met wat simpel knip en plak werk (in mspaint) kom ik op iets wat al een stuk rustiger is (mooier weet ik niet dat is persoonlijk).

 

27 oktober 2014 om 14:29
Moderator Renate Moderator

Beste Derek83,
allereerst bedankt voor de terugkoppeling mbt onze nieuwe website.
Op het eerste gezicht herken ik je reactie. Ook ik had de eerste paar sec. moeite met de nieuwe interface.

Gaande weg echter merkte ik dat het geheel veel prettiger werkt en na een poosje ook prettiger oogt.
Dit is natuurlijk een heel persoonlijk punt om in te oordelen.
Wat ik gedaan heb is je bericht doorgestuurd naar onze community manager. Deze zal de ervaringen allen koppelen.

Wat ik fijn zou vinden is dat je over een paar dagen nog een keer reageert en kijkt of je bevinding dan nog steeds hetzelfde is. Soms moet een mens gewoon ergens aan wennen zeg maar.

We horen graag van je!

Gr. Renate

Edited by: Renate

27 oktober 2014 om 14:37
Moderator iBOOD Moderator

Dag Derek,

Dank je wel voor je feedback!

We hebben nu ook een speciaal topic voor over de site, zie hier! :-)

Arthur.

2 november 2014 om 00:49
zjwaemke Gebruiker

Wat mij betreft zouden jullie wat verbeteringen moeten doorvoeren tijdens de Hunt. 2 dagen lang Hunt is wel erg lang,  vaak maar een paar artikelen en dan uitverkocht? De site die crasht bij de ibood box enz.

En verder zie ik heel vaak dezelfde items terug komen. “vroeger” was er veel meer afwisseling. We zien nu zo vaak de dekbedden, opladers, Bluetooth speakers. Leuke en verrassende ibood, out of the box denken. Dat mis ik tegenwoordig.

 

9 november 2014 om 15:06
Glenne Gebruiker

Waarom iBOOD zeker NIET zou mogen winnen:

3/4 bestelde producten hebben duidelijke sporen van gebruik!

-Ik heb al een haardroger ontvangen vol vieze kleine haartjes!

-Potten vol krassen en putjes, met een pan die een rammelend geluid maakt als je die schud.

-Een waterkoker vol krassen, opgedroogde vlekken en met een roestvlet aan de buitenkant

-Een hanglamp vol stof en vuile vingers, met een klein opgekleefd lapje stof om een beschadiging te verbergen!

Ik ben dit compleet beu! Ik vind dag-aanbiedingen te gek maar word nog gekker van al die keren dat ik bedrogen werd!

IBOOD DOE HIER IETS AAN!!!

 

9 november 2014 om 15:09
Glenne Gebruiker

Ook vind ik dat je verzoeken zou moeten kunnen doen voor een vervangproduct (NIEUW) i.p.v. enkel de mogelijkheid om je geld terug te vragen.

En als je dan melding doet van beschadiging dan heb je geen mogelijkheid om afbeeldingen toe te voegen. Dit terwijl ik net de moeite had gedaan om uitgebreid foto’s te maken van de veelvuldige sporen van gebruik op deze producten.

12 november 2014 om 07:57
d0miniek Gebruiker

Ik bestelde een D-Link router… met “verwachte” verzenddatum 10 november. Op 12 november staat de status nog steeds gewoon op “bevestigd”.

De levertijden worden hoe langer hoe meer naar de toekomst verschoven …. en dan ook nog niet gehaald.

Hier moet iBood toch iets aan gaan doen want dit is niet leuk meer…. zo kom je stilaan in het vaarwater van ‘dealsextreme’ waar je ook hééél lang moet wachten, maar daar doe je het om geen verzendkosten te moeten betalen !

Wat ben je dan met een flashy site …. als de klantenervaring erop achteruit gaat ?

16 november 2014 om 21:20
Djorre Gebruiker

Ik kan alvast een hoop redenen vinden om het Gééén website van het jaar te maken

- Leveringen niet op tijd en men laat de mensen thuis wachten zonder iets te laten weten terwijl jullie al weken weken dat bestellingen niet goed verzonden worden.

- Mail zenden is hopeloos, meestal geen antwoord of moet je weken op een antwoord wachten.

- terugbetalen van de verzendkosten duurt zo maar effe 3 maand … perfecte service

- klantenservice trekt op niks

….

21 november 2014 om 16:51
buutske Gebruiker

Helemaal mee eens!

Ik zit al 14 dagen te wachten op bericht van klantenservice om te kunnen retourneren maar hoor totaal niks.

Goed bezig iBood….NOT

Als dit afgehandeld is zien me niet meer, ben het beu!

23 november 2014 om 10:31
sidney_boogaard Gebruiker

Ik wacht zelf ook al 2 weken lang op het annuleren van een bestelling voordat deze überhaupt verzonden is. Vind het belachelijk dat ik niks te horen krijg in die tijd. Nieuw personeel aangetrokken voor de klantenservice? Misschien moet je ze dan eens aan het werk zetten…

25 november 2014 om 08:51
Refthoom Gebruiker

Ik wordt hier ook beu van. Geen communicatie over verzenddatum en geen reactie van de klantenservice.

Tijd voor een twitter actie. Wie doet er mee?

1 december 2014 om 17:41
Binnenmars Gebruiker

iBOOD van harte gefeliciteerd, ik zie dat 2014 aan jullie banner is toegevoegd.

lees hier het volledige juryrapport:         )

http://nl-nl.forum.ibood.com/inside-ibood/wat-is-je-eerste-indruk-van-de-nieuwe-website/

 

16 december 2014 om 14:07
Djorre Gebruiker

Hoe is het in godsnaam mogelijk dat jullie die award gekregen hebben??????

Zeker het budget voor klantenondersteuning gebruikt om stemmen binnen te halen?

30 december 2014 om 15:18
itsreal Gebruiker

Snap het eerlijk gezegd ook niet en al helemaal niet dat ze zichzelf zo geweldig vinden terwijl het de grootste prutsers ooit zijn.

5 januari 2015 om 00:18
motormuis001 Gebruiker

Toen ik destijds probeerde om mijn kritiek tot uiting te brengen, kreeg ik de indruk dat ik alleen door op die knop voor de beoordeling te drukken alle mogelijke sterren al weggaf. Als het iedereen zo vergaan is snap ik wel dat ze die award gekregen hebben. Maar zeg nou zelf, hoeveel bedrijven lopen er te pronken met zo’n award? Volgens mij is de waarde daarvan intussen ongeveer nul! Alleen de grootste stommelingen hebben er geen, en de mensen die gewoon hun werk goed doen zonder steeds naar complimenten te hengelen.

3 februari 2015 om 07:42
luc.deley Gebruiker

Ruim anderhalve maand wachtend op een bestelling, geen antwoord op bestelstatus. Voor mij geen reden om “website van het jaar” te zijn. Integendeel.

5 februari 2015 om 11:06
adsmkus Gebruiker

Ik heb ongeveer dezelfde mee gemaakt. Ik wacht nu 4 wk op mijn bestelling die zou al 3 wk geleden ingeleverd moeten worden.  Ik bel en mail IBOOD en krijg ik geen reactie. Ik ga mijn negatieve ervaringen zeker verder verspreiden.

 

5 februari 2015 om 18:20
Driesvl Gebruiker

met zulke vertragingen op levertermijnen krijg je mijn stem voor site van het jaar toch ook niet , ronduit schandalig begin ik het hier te vinden als je alle replieken erop naleest…

29 september 2015 om 10:18
DoubleUx2 Gebruiker

Even een vraag.

iBood is zowel in 2014 en 2012 niet website van het jaar geworden.
Waarom wordt dit wel vermeld op de website? (Nee, populairste website betekent niet Website van het Jaar)

Mijn experiment met jullie begint trouwens ook uit de hand te lopen.
Op 16 juni 2015 een serviceverzoek ingediend en er nooit wat van gehoord, dat kan de bedoeling toch niet zijn? (Ik was erg benieuwd hoe lang het zou duren voordat ik een reactie zou krijgen zonder dat ik een tweede melding moet maken)

Ook belofte via de telefoon voor meer informatie over een bestelling van mij wordt niet waar gemaakt.
Ik zou een e-mail krijgen wanneer de

Tefal Jamier Oliver enamel hapjespan 24 cm van bestelling SO403272 verzonden zou worden, nog geen bericht ontvangen. (Ik zou vrijdag 25 september bericht krijgen)
Totdat jullie de zaakjes helemaal op orde hebben verdienen jullie het niet om Website van het Jaar te worden.

Dit topic is gesloten en daarom is het is niet meer mogelijk om te reageren.