24 november 2015 om 22:55
iBOOD

iBOOD bestaat 10 jaar en in die tijd is er veel gebeurd. In dit forum halen we herinneringen op met een trip down memory lane.

Om te beginnen delen de oprichters van iBOOD hun herinneringen, maar we zijn ook erg benieuwd naar jullie iBOOD-herinneringen. Deel daarom jouw leukste, opvallendste, grappigste of ontroerendste iBOOD-herinnering op dit forum en  maak kans op €10 shoptegoed. We geven 50 vouchers weg!Het concept

12 juli 2004, de Verenigde Staten van Amerika: Matt Rutledge, bedenker van het 'one deal a day'-concept lanceert zijn Woot.com. Deze site zegt je misschien niet zoveel, maar wij vonden het vanaf dag 1 legendarisch! Vanaf die dag volgden wij de site dagelijks omdat het concept zowel simpel als vernieuwend was: elke dag een nieuwe deal tegen de beste prijs. Met een community die de deal bespreekt op het speciaal daarvoor ingerichte forum.
Ondanks dat Woot! niet in Europa leverde, en we dus niks konden bestellen, bleven we trouw elke dag kijken hoe de site zich ontwikkelde. De community werd steeds groter, en de hardcore electronica en IT deals waren verslavend om te zien. "Dit móet naar Europa komen!"


De start

Met trillende handen speurden we urenlang het web af naar een Europees alternatief. Wat waren we opgelucht toen we konden concluderen dat dit vernieuwende retail concept hier nog niet bestond. Iedereen die we vervolgens ons idee voorlegden had nog nooit van zoiets gehoord en was ook direct enthousiast. Op 18 maart 2005 klonk er een luide YES! vanachter de computer. Eindelijk hadden we een domeinnaam gevonden die ook nog eens in elk land beschikbaar was. Het werd iBOOD.com, de afkorting van Internet’s Best Online Offer Daily.
Zodra de website eenmaal klaar was en al het spaargeld was verbrast om het bedrijf op te starten konden we pas echt aan de slag. De openingsdeal was een Apple Ipod 20GB, we verkochten die dag 3 exemplaren. Warempel waren het geen vrienden of familie die de aankopen deden: het avontuur kon beginnen!


Groeien

Natuurlijk deden we in het begin álles zelf, van de inkoop van deals tot het inpakken en versturen van de pakketjes. Het was dag en nacht werk maar niet zonder resultaat. Het eerste jaar verkochten we behoorlijk wat deals en werden we al serieus genomen door toeleveranciers. Wel was het duidelijk dat we het niet meer alleen konden. We huurden stagiaires in en de meesten hebben nog jarenlang bij ons gewerkt en meegebouwd aan het succes. Om het bedrijf verder te laten groeien haalden we investeerders aan boord. Een van de investeerders had een limousine die we mochten lenen. Natuurlijk gelijk bestickerd met iBOOD logo’s. Hierin hebben we voor een lange periode de bestellingen naar het postkantoor gereden. Twee jonge gasten die stapels pakketjes bij het PostNL-kantoor kwamen afleveren in een limousine: dat trok nogal wat bekijks!
Met het groeigeld namen we onze eerste collega’s aan en groeiden we het tweede jaar met honderden procenten in salesvolume. Dagelijks stonden diverse vrachtwagens met pallets vol met producten voor ons kantoor. We zaten op de tweede verdieping en er was geen ruimte voor vrachtwagens om de spullen uit te laden. Na veel liftreparaties en klagende chauffeurs besloten we het inpakken van pakketten volledig uit te besteden aan een daarin gespecialiseerde partij.
In 2008 groeiden we opnieuw exceptioneel De fulfilmentpartner kon de groei niet bijbenen en dus wisselden we naar de grootste externe partij in de fulfilmentbranche. We groeiden voortdurend uit ons jasje en waren non-stop bezig te professionaliseren om de stijgende verkoopvolumes te kunnen verwerken. Inmiddels was de iBOOD-familie al 25 werknemers groot.


Community

Het grootste succes behaalden we in onze community, elke dag om 0.00 uur was er een grote groep hardcore iBOOD’ers online om de productwissel te aanschouwen. Soms waren de commentaren op het forum lovend, soms werden we finaal gesloopt. Deze geweldige afwisseling was voor ons de reden om ook elke nacht live te zijn. Er ontstonden levendige discussies op het forum en we kregen feedback hoe we zaken konden verbeteren. Een drijfveer die ons tot de dag van vandaag bezig houdt.

In 2009 beloonde de iBOOD community ons voor het eerst met de titel “Website van het Jaar”. Als 'nieuwkomers' versloegen we de grote en bekende namen: Apetrots waren we. En toen wisten we nog niet eens dat dit zich daarna ook nog 5x zou herhalen!


Nieuwe site

Eind 2014 was het zover, na 2 jaar hard werken met ons IT-team werd de nieuwe site gelanceerd. Een heel spannend moment, het zou de site compleet veranderen. Niet alleen kregen we er Flashsales bij, ook was de 'achterkant' compleet vernieuwd met een ERP systeem. Een lancering die, zoals jullie waarschijnlijk nog goed kunnen herinneren, niet zonder slag of stoot ging. Waar iedereen in het begin erg moest wennen horen we nu eigenlijk alleen maar positieve geluiden!


Toekomst - wat kunnen jullie nog van ons verwachten?De langbeloofde mobile apps komen er volgend jaar dan toch eindelijk aan. Verder zijn we bezig met een nieuw forum, een betere bestelervaring en natuurlijk een nieuw community-programma waarin we trouwe klanten gaan belonen. Wil je hieraan meewerken, kijk dan op onze vacature pagina of er iets voor je tussen zit!

The best is yet to come!

Bedankt voor jullie steun en proost op ons 10 jarig jublieum!

Dennis Sanders & Jöran Prinssen

3 december 2015 om 07:45
MaartenBELG Gebruiker

iBood is een begrip. Ondanks de hordes die we soms moeten nemen, blijf ik een trouwe klant. Altijd blij als een kind als mijn pakje toe komt. Daarom zal ik ook altijd klant blijven! Ik kijk uit naar mijn allereerste iBoodbox, hopelijk ben ik ooit eens snel genoeg :p

4 december 2015 om 05:07
ElisevdEijnde Gebruiker

Hallo IBood.

Ik ben er nog niet zo heel lang bij maar mijn ervaringen zijn tot nog toe echt super goed!

Wat een goede en leuke aanbiedingen, het is het eerste wat ik doe ’s morgens al heel vroeg als ik weer niet meer kan slapen.

Jammer dat ik niet eerder van jullie gehoord heb, al 10 jaar, heel veel succes de komende 10 jaar, ga zo door!!!

4 december 2015 om 06:08
Moderator Jeroen Moderator

Hallo ElisevdEijnde,

Wat leuk om te horen dat je tevreden met ons bent!
En wie weet staan we over 10 jaar wel bij jou aan de deur met een taart.
Wees gerust het zal dan wel een verse zijn hoor!

4 december 2015 om 09:43
wouter9999 Gebruiker

Standaard ochtend ritueel:

koffie, mail, ibood.

Altijd goede aanbiedingen en natuurlijk van tijd tot tijd de Hunt! Ga zo door!

16 december 2015 om 10:42
tobiashoegen Gebruiker

Al jaren trouwe fan, en een eeuwig ritueel blijft de eerste email ’s ochtends; iBOOD. Wat zou er nu te koop zijn? De jaren dat een product nog echt uitverkocht kon zijn op de vroege ochtend waren het spannends, toch vaak nog om 00:00 kijken wat de aanbieding was.

Ook een keer de box kunnen scoren, wat een feest. Daarna zijn alle directe collega’s helemaal verslingerd geraakt aan iBOOD, als de hunt is zitten we met zijn allen te jagen op de box en andere mooie koopjes. Roodgloeiende whatsapp en overal schermen aan.

Ga zo door en blijft die acties scherper maken! Echt onderscheidende acties maken het iBOOD leven weer aantrekkelijk.

28 december 2015 om 11:27
247 Gebruiker

Van harte gefeliciteerd. Ibood is inderdaad een dagelijkse routine geworden. Jaren geleden rond de kerst een Popcorn Hour A-110 in de winkel gekocht voor € 299,00 en een dag later bij Ibood voor € 179,00!! Sindsdien geen dag meer gemist :-) maar missen jullie de doelgroep die net is voorzien. Pas nog een UE Boom in de winkel gekocht en 2 weken later bij jullie. Misschien een idee om aan het begin van de maand een teaser te maken met de producten die we die maand kunnen verwachten. Dan kun je daar rekening mee houden en naar uitkijken. En op welke dag.. Tja daar zul je iedere dag voor moeten kijken.

Succes in de toekomst.

8 januari 2016 om 00:32
s.kempeneers Gebruiker

Edited by: Paul
Er zal naar uw ticketnummer gekeken worden.

31 januari 2016 om 01:01
JanvdB Gebruiker

Ik was sinds 2007 een dagelijkse volger van de I-bood deals. Vaak verrassende deals, vrijwel altijd voor een zeer concurrerende prijs, na 12 uur dus altijd even kijken, een leuke afsluiter van de dag. Voor de hunts gold hetzelfde, je voelde je nooit bekocht, zelfs al bestelde je misschien iets dat je niet écht nodig had…. I-bood had écht een uniek verkoopmodel.

Maar de spanning ging er af, de prijzen zijn niet meer zo laag en de originaliteit van de deals verdween ook in rap tempo. De hunts, ooit een origineel uithangbord, zijn nu meer een verkooptrucje geworden. Na ook nog meerdere minder goede ervaringen (en kort geleden een hele slechte) met de kwaliteit van het aanbod en de klantenservice, ben ik er van overtuigd dat I-bood zich hoognodig moet bezinnen op zijn verkoopmodel. Ik hou jullie nog heel af en toe in de gaten, maar ik beschouw mezelf geen I-boodvolger meer. Jammer.

22 februari 2016 om 14:37
Bennykuh Gebruiker

Edited by: Renate
Hoi Bennykuh,
ik heb even navraag gedaan, maar mijn contact persoon ziet op dit moment niets van een klacht.
Ik heb je dan ook doorgezet naar onze klantenservice. Zij zullen binnen 24 uur contact met je opnemen.
Controleer even of je email adres juist is in mijn iBOOD.

Groetjes
Renate

24 februari 2016 om 04:37
Jan-van-Gent Gebruiker

Is de hunt enkel via facebook te bekijken? Pech want ik ben geen faceboker. Dus noppes voor mij.

25 maart 2016 om 22:41
motormuis001 Gebruiker

Tsja, 10 jaar. Hoe is het in hemelsnaam mogelijk? Ach ja, ruwweg tot het moment dat deze al niet meer zo nieuw site een kleine 2 jaar geleden online ging had iBOOD nog iets van betrouwbaarheid en klantvriendelijkheid. Maar die zijn sindsdien ver te zoeken. Inmiddels is het zo ver, dat ook de retourzendingen ergens de mist in gaan. Nog een geluk dat ik gebruik maak van de beste uitbreiding die ze ooit hebben doorgevoerd: betalen met PayPal. Al een paar maal heb ik daar een geschil moeten openen om ze hier weer in beweging te krijgen.
~ ~ ~
Vergeet natuurlijk niet om je retouren met track & trace te versturen. Geloof het of niet: zelfs dat kun je bij PP declareren waarna het binnen een week weer op je rekening staat!

Edited by: Paul
Jouw (volledige) bericht heb ik doorgegeven aan de klantenservice met het verzoek dit uit te zoeken en op te lossen.
Om niet teveel af te dwalen in dit topic, heb ik de post ingekort.

27 maart 2016 om 14:51
motormuis001 Gebruiker

Op het moment loopt er weer een, voor een zending die jullie al op zaterdag 20 februari om 10:32 uur hebben ontvangen. En blijkbaar hebben zoekgemaakt.

Dit topic is gesloten en daarom is het is niet meer mogelijk om te reageren.