26 november 2014 om 16:50
iBOOD
Beste iBOOD'ers,

Een maand geleden lanceerden we onze nieuwe website, een hoogtepunt in onze geschiedenis. We vroegen jullie om feedback, en daar gaven jullie massaal gehoor aan. Allereerst hartelijk bedankt voor jullie enorme betrokkenheid. Bijna 700 reacties vol nuttige feedback, dat is echt een ongehoord aantal dat we hoogstens bereiken tijdens de Hunt. We mogen maar wat blij zijn met jullie, en dat zijn we ook! We hebben jullie reacties doorgenomen, en een aantal dingen sprongen er duidelijk uit. Positief zijn jullie over de nieuwe winkelwagen, dat je nu eindelijk de hele dag door maten en kleuren kunt kiezen, dat je kunt betalen met PayPal en dat de site sneller is. Ook het feit dat we überhaupt durven veranderen vinden een aantal van jullie knap. Andere dingen gaan minder goed: sommige leveringen zijn te laat, de product- en leveringsinformatie is minder uitgebreid en de website is niet overzichtelijk. We zijn nu hard bezig om dit te verbeteren. Alle vertraagde bestellingen worden zo snel mogelijk verzonden en momenteel werken we aan betere en uitgebreidere communicatie naar jullie als klant. Helaas hebben we door de lancering van de nieuwe site een achterstand opgelopen. Customer Service werkt momenteel dag en nacht om al jullie vragen zo goed en zo snel mogelijk te beantwoorden. Ondertussen zijn we ook bezig met het verbeteren van de website. We zullen binnenkort hier een aangepast frontpage design posten en vragen om jullie mening! We houden jullie op de hoogte van de vorderingen en doen er alles aan om deze verbeterslag te realiseren. Team iBOOD
4 februari 2015 om 10:20
dwintert Gebruiker

Waarom blijft mijn Ticket#2014120310003406 onbehandeld – graag actie van iBood want ik wacht nu als sinds december 2014 op de terugbetaling

16 februari 2015 om 12:44
Koelie73 Gebruiker

Helaas, na jaren met prima service en veel bestellingen, die snel werden geleverd, sta ik nu op het punt om mijn account op te zeggen. Temeer omdat iBood nu al niet eens meer wil leveren wat er op de site stond. Ik had in november 2 MicroSD kaarten besteld. Zo stonden de kaartjes in de tekst ook omschreven in de advertentie. Er werden twee gewone SD kaarten geleverd en de reactie van iBood was dat de advertentietekst ‘deels goed en deels fout’ was, maar dat ze het product dus niet om gingen ruilen. Er was echter niets goed aan de advertentietekst, dus niks om je op te beroepen… Als er MicroSD staat, dan verwacht je dat ook te krijgen. En als ik google op de advertentietekst, dan krijg ik een pagina vol met hits voor MicroSD kaarten, dus de fout ligt toch echt 100% bij Ibood zelf. Helaas denken zij er anders over. Ik heb  wel het geld terug, maar iBood houdt zich niet aan de leverplicht. Bovendien levert Ibood tegenwoordig standaard te laat en komt helaas niet meer zijn afspraken na. Meestal het begin van het einde voor een webshop. Ik ga liever weer naar een echte winkel… Jammer dat een website/winkel update je service zo lang en zo drastisch kan verslechteren dat zelfs fouten niet meer worden toegegeven…

22 februari 2015 om 01:17
scorpion31176 Gebruiker

Beste iBood, na vele jaren van een succesvol concept stappen jullie over van een concept waarbij jullie in plaats van 1 product 4 producten tegelijk aanbeden. Een verandering wat denk ik voor beide partijen een handig iets was. 4 aanbiedingen wat meer afzet per dag kan geven en 4 keuzes voor de gebruikers om uit te kiezen. Een goede voortzetting of misschien verbetering van jullie concept destijds, met wel al kanttekening van een merkbare stijging in de wachttijd ten opzichte van de genoemde uitleverdatum.

Met de komst van de nieuwe site hoor ik van mensen om mij heen en zie ik op de forums grote klachten van mensen qua onoverzichtelijkheid van jullie aanbod. Naast de 4 producten ook nog eens extra aanbiedingen per pagina die over meerdere dagen lopen en soms hetzelfde aanbieden wat al in een van de iboods wordt aangeboden.

Daarnaast het verhaal over de levering. Elke dag lees ik van meerdere gebruikers naast het aanbod van de producten een regen aan klachten over niet of na maanden nog niet geleverde producten. Ik kan mij de frustratie van de klanten goed voorstellen. Je koopt hier iets in de aanbieding, maar wil dit toch wel binnen een afzienbare tijd ontvangen. De door jullie genoemde levertijd verbaasd mij enigszins, als ik kijk wat ik tegenwoordig bij andere sites kan krijgen binnen de 5 werkdagen, vaak nog binnen 1 dag.

Alle negatieve verhalen van de gebruikers zonder een duidelijk antwoord van jullie kant geeft mij in ieder geval een angstig gevoel dat deze personen de waarheid van jullie service en klantafhandeling juist weer geven. Het elke keer weg modereren van reacties neemt niet de frustratie weg van de mensen, ik denk dat dit het zelfs verergerd.

Mijn gedachte in eerste instantie was met de ibood beta, dat er gekeken werd (gemeten) en daarna gevaluteerd, geleerd en aangepast. Maar ik heb niet het idee dat het concept “klant is koning” hier ten volle wordt uitgedragen. Als jullie een posting hier doen om onze mening te horen en er vervolgens geen zichtbare verandering komt, dan kan ik mij goed voorstellen dat de klanten weglopen. Jullie adverteren trots met “website van het jaar”, maar de reacties hier op de forums en dagelijkse aanbiedingen geven mij een andere indruk.

Is het niet handig om in dit forum meer antwoorden te geven op de vragen en verontruste verhalen van de klanten?  Een tevredenheidspoll per periode / na een verzending een kort enquette? Een inzicht waarom de levertijd uberhaubt zo lang duurt en waardoor vertragingen daarna nog kunnen ontstaan (dit topic is in november 2014 aangemaakt en 4 maanden later lijkt hetzelfde probleem zicht nog voor te doen, ik denk dat iedereen wel leert van zijn fouten van het verleden, wat kan er allemaal gebeuren en mis gaan en zijn jullie acties daarop?) Een overzicht wat jullie veranderingen zijn geweest aan de site te opzichte van de eerste release? (want er zijn hier een heleboel klachten genoemd en suggesties, maar ik zelf kan niet zien dat hier iets mee gedaan is)

22 februari 2015 om 04:54
peetpp Gebruiker

Mee eens, alleen,  de levertijd is bij iBood altijd al vrij lang geweest omdat iBood zonder voorraad werkt maar pas besteld bij de leverancier na afloop van de aanbieding. Alleen worden die toch al lange levertijden sinds de invoering van de nieuwe website vrijwel meestal nog overschreden ook.

2 maart 2015 om 17:17
jpfeenema Gebruiker

Idd heel vreemd allemaal bij iBood. Zeker als je deze site gaat lezen want op deze site: https://nl.trustpilot.com/review/ibood.nl staan (vindt ik heel apart) allemaal lovende berichten vanaf 15 januari 2015 over de goede en correcte service van ibood en dan met name over de snelle leveringen en goede afhandelingen van de klanten service. Wat mij hier opvalt is dat sommigen (ook heel apart) in de omgeving van Rotterdam wonen en allemaal lovend zijn over iBood, terwijl de bestellingen die zij gedaan hebben allemaal, stuk voor stuk veel eerder zijn geweest. Tot zover ik heb kunnen vinden 10 november 2014 en dat deze persoon pas donderdag 19 februari 2015 een beoordeling geeft van 5 sterren. BEETJE VEEL ongeloofwaardig, ik heb overal screenshots van gemaakt want ik persoonlijk heb het gevoel dat iBood “ZELF” heeft gevraagd aan het personeel om goede reviews en beoordelingen te schrijven op “Trustpilot”. 1 van de lovende berichten: Netjes afgeleverd volgens afspraak.

Ik bestel regelmatig producten bij Ibood vanwege de scherpe prijzen en leuke aanbiedingen. Ik heb bij Ibood nog nooit geen leverings problemen gehad op een keer na, maar hiervan heb ik netjes bericht gehad en mocht eventueel de aankoop ook annuleren. Ik heb er toen toch voor gekozen om te wachten tot het product wel leverbaar was, de datum daarvoor was ook netjes aangegeven en het is ook voor die datum geleverd.+Scherpe prijzen – levering is altijd wat langer+goede aanbiedingen+Goed mail contact+Helpdesk reageert binnen een dag
Dit bericht zelfs op het moment dat het echt knudde was met de hoofdletter “D” op alle afdelingen van iBood.
ik ga hier verder geen woorden meer aan vuil maken behalve dan dat iBood zijn beste tijd heeft gehad en sinds de lancering van de nieuwe website worden leveringsdatums niet gehaald!

9 september 2015 om 09:42
Rikpagoni Gebruiker

Flash aankoop – WMF bestekset besteld op 3 september – verzending aangekondigd voor 9 september – geleverd 4 (vier) september!  Toppie

Dit topic is gesloten en daarom is het is niet meer mogelijk om te reageren.