27 oktober 2014 om 14:20
iBOOD

De nieuwe site staat live en draait volledig om jou, als trouwe iBOOD'er!

De nieuwe site staat live en draait volledig om jou, als trouwe iBOODér! We zijn daarom heel benieuwd wat jouw eerste indruk is.

Klik hier voor onze eerste reactie op jullie feedback

Klik hier voor veelgestelde vragen

Lees verder voor meer projectdetails want het was een flinke klus!


Lancering

Sinds de oprichting van iBOOD in 2005 is de nieuwe site de grootste IT aanpassing en investering ooit. Niet alleen de voorkant (front-end) is aangepast, ook de achterkant (back-end) is volledig onder handen genomen.

Dat ging niet vanzelf, het ontwikkelteam is voor dit project verviervoudigd en de hele organisatie heeft userstories leren schrijven :-). Voor wie niet weet wat een userstory is, hierin wordt een functionaliteit tot in het kleinste detail beschreven zodat het klaar is om ontwikkeld te worden.

Het project kent veel bloed, zweet en tranen, heeft alle betrokkenen twee jaar uit de kroeg gehouden en ook veel van jullie geduld gevraagd. We zijn blij en trots om jullie het resultaat te mogen presenteren!


Waarom een nieuwe site?

Afgezien dat de site een re-design kon gebruiken werd het ook tijd om hele praktische problemen op te lossen. Er was bijvoorbeeld geen mogelijkheid om meerdere deals in 1 keer af te rekenen, er was geen keuzemogelijkheid voor kleur, maat of type (herinner je de timeslots nog waarin producten met maatkeuzes voorbijkomen?)en het forum was niet mobiel toegankelijk.

Kortom, het hele platform was aan vernieuwing toe. Intern zeiden we altijd: "er staat een wolkenkrabber op de fundering die oorspronkelijk is neergezet voor een huis. Hier kunnen we niet verder mee. Tijd voor een groot en grondig project. Yummy!".


De ontwikkeling van iBOOD

iBOOD groeit hard, tijdens de lancering in 2005 hadden we slechts één dagdeal.

Een aantal jaren later werden de 'die hard' techdeals versterkt met aparte categorieën voor Health & Beauty- en Home & Living producten. Op verzoek van jullie werd iBOOD voor een breder publiek toegankelijk.


Flash sales

Dit jaar zag je geregeld een Flash sale voorbij komen; een sales-event in het teken van een merk of thema welke max. 5 dagen duurt. Zoals je kunt zien op de nieuwe site worden Flash sales nu een structureel onderdeel van iBOOD.

We horen jullie nu denken: 'wordt iBOOD nu gewoon een webshop? ' Ab-so-luut niet! Flash sales zijn geïntroduceerd omdat iBOOD heel veel goede deals niet kon plaatsen door de beperkte plaatsingsruimte op de site. Hierdoor moesten we jullie noodgedwongen topdeals onthouden! Daar is nu gelukkig een einde aangekomen. Net zoals bij een dagdeal heeft een Flash sale een eigen forumtopic en hebben ze een zeer beperkte 'houdbaarheid'. Laat ons dus weten wat je van de Flash sales vindt, we zijn erg benieuwd!


Mobiel

iBOOD heeft een responsive design. Dat wil zeggen dat de site zich automatisch aanpast aan de schermresolutie waar je de site mee bezoekt. Wel zo handig!


Is alles nu perfect?

Nee, vooral in de beginfase zullen er verbeterpunten zijn en vragen we jullie hulp. Laat ons weten als er iets misgaat, wat er beter kan in de koopervaring etc.
De site staat nu in een (open) bèta versie live en is intern uitgebreid getest en stabiel bevonden. We gaan er vanuit dat dit ook zo in de echte wereld is maar je weet het nooit!


Technisch

De nieuwe site is een schaalbaar platform met een asynchrone scheiding tussen voor- en achterkant. Aan de voorkant de site zoals jullie die kunnen zien, geschikt om ook de hoge load van de HUNT aan te kunnen. Aan de achterkant maken we gebruik van een ERP pakket voor de financiële en logistieke afhandeling. Een service bus (ESB) helpt de messaging te stroomlijnen tussen de voor- en achterkant. Deze architectuur is opgezet met state-of-the-art technieken en gebaseerd op verschillende ontwikkeltalen waaronder PHP, Java en Python.


Veelgestelde vragen

We zijn bèta live, dus nog niet alles werkt even goed. Hieronder vind je de meest gestelde vragen, en de statusupdates erbij.

 


Feedback

Wat doen jullie met alle feedback? Laatst bijgewerkt: 26/11, 17:22 uur Massaal gaven jullie gehoor aan onze oproep om feedback te geven op de site. Dank jullie wel hiervoor! Zie hier onze eerste reactie.

 


Betalen

Ik kan niet betalen? Laatst bijgewerkt: 29/10, 18:42 uur We hadden problemen met de koppeling met Ogone, onze payment provider. Je kunt op de volgende manieren weer betalen: iDEAL, Bancontact/MrCash, PayPal, Sofortbanking (DirectEbanking) en PayU (alleen in Polen).

 

Bestellen

Jullie leveren niet België? Laatst bijgewerkt: 29/10, 14:46 uur Kijk of je op de juiste website zit: de Nederlandse site of de Belgische site. Wil je bestellen, dan moet je op de site zitten van het land waarin je je bestelling afgeleverd wilt hebben. Je kunt het land ook aanpassen door onderaan de site op de vlag van je land te klikken.

 


Nieuwsbrief

Ik heb geen nieuwsbrief ontvangen? Laatst bijgewerkt: 31/10, 16:55 uur Vanaf 29/10 versturen we de nieuwsbrief weer op het normale tijdstip. Voor de mensen die hem alsnog niet ontvangen: we hebben de oplossing. Dinsdag 4/11 zou je hem weer moeten ontvangen.

 


Het Forum

De producttopics werken niet Laatst bijgewerkt: 29/10, 10:48 uur Inmiddels werken ze weer!


Jouw mening!

Wat vind je van het design? Vind je hem prettig in het gebruik? Kun je de info vinden die je nodig hebt? Wat kan (nog) beter? Wat mis je? Kam gerust de hele site uit, hoe meer feedback we krijgen, hoe beter. ;-)


Houd rekening met het volgende

Zodat we jouw feedback zo efficiënt en snel mogelijk kunnen verwerken: 1. Wees zo duidelijk mogelijk Wat bedoel je precies? Om welke pagina gaat het? Welke stappen zet je? Oftewel: hoe kunnen we jouw feedback reproduceren en het probleem zien? 2. Houd de feedback opbouwend Klagen is prima (en soms ook nodig) maar laat ons vooral weten welke oplossing we kunnen voordragen. Site bugs gevonden? Meld deze apart per mail op beta@ibood.com. Bugs worden dan met voorrang behandeld.


Voorbeeld

Een fictief voorbeeld van feedback: Probleemomschrijving: Als ik de 'meer informatie'-pagina van een product bezoek heb ik geen mogelijkheid om meerdere productfoto's in het groot te bekijken. Als ik aan de rechterkant van het scherm op de kleine product thumbnails klik gebeurt er niks. Reproductiepad: 1. Ga naar de meer informatie pagina van de Health Beauty dagdeal. 2. Klik op de kleine thumbnails (meerdere productfoto's in het klein) aan de rechterkant van het scherm. 3. Zie dat andere foto's niet ingeladen worden. Evt. aanvullende informatie voorbeelden: - Ik gebruik Windows 8 met een Firefox browser, versie 31.0. - Ik ben niet ingelogd met mijn iBOOD account - Bij de meer informatie pagina van flash producten heb ik dit probleem niet


Goed om te weten

Over een maand verzamelen we alle feedback en geven we één grote reactie. In de tussentijd beginnen we alvast met het doorvoeren van de eerste verbeteringen. :-)


Feedback wedstrijd

iBOOD kiest onder alle users die feedback hebben gegeven een geluksvogel uit. Deze wint een iBOOD box!

Let's get it on!


Release notes

Laatst bijgewerkt: 3/11, 17:12 uur • Fix for social media icons on forum • Fixed basket icon on forum • Newsletter fix • Fixed Responsiveness forum with large URLs in postings • Fixed language issue in RSS feed in DE/PL/UK/IE where Dutch words were shown • PayPal payment method live • Forgot Password mail fix • Sofortbanking (DirectEbanking) payment method live

 

28 oktober 2014 om 09:26
joey15261 Gebruiker

Proficiat iBood met de nieuwe website. Ziet er professioneel uit, maar naar mijn smaak een beetje te druk. Uiteraard zal er nog het een en ander aangepast worden, maar voor een begin is dit prima.

Wat ik mis is de mogelijkheid te betalen met PayPal, ik sleur niet overal mijn bankkastje mee. Persoonlijk vind ik dit het grootste mankement.

Voor de rest oogt alles prima.

28 oktober 2014 om 09:29
WillemHoekstra Gebruiker

Het is nu een website “hoe kan ik zoveel mogelijk op één bladzijde proppen”

Het is te vol te druk te onoverzichtelijk….

Op de oude website was lekker rustig, open, je zag meteen central wat de aanbieding was en klaar

Nee stop maar en begin opnieuw.

Succes

28 oktober 2014 om 09:31
Devler Gebruiker

De meeste reacties werden reeds gegeven bij de iBOOD van de dag. Persoonlijk vind ik het een stuk minder dan voordien, ik snap dat jullie graag een nieuwe website willen uittesten maar dit is het toch niet helemaal. Er staat veel te veel rommel op de hoofdpagina wat het moeilijker maakt om de juiste knoppen terug te vinden. Ipv “bespreek dit product” staat de knop “Praat mee” ergens rechts verscholen net alsof de knop niet gevonden mag worden.

Wat ik graag had zien gebeuren is dat de belangrijkste specs van het toestel in de highlight komen te staan, nu weet ik enkel dat de onkyo wifi en bluetooth aan boord heeft. Wat meer afbeeldingen had echt geen kwaad gekund. Ook wanneer ik meer informatie hoop te vinden op de “Praat mee” pagina word ik teleurgesteld. Om duidelijke info terug te vinden ben ik haast verplicht om een google zoektocht te doen zodat ik bij tweakers de juiste informatie kan terugvinden. Dat de informatie van iBOOD dan nog eens fout is snap ik helemaal niet, het lijkt erop dat jullie zelf geen moeite doen om de informatie op te zoeken. (Ik tel toch echt 8 hdmi ipv 6+1 bv.)

Wat is er mis met 1 aanbieding per pagina? De balk bovenaan, de enige toevoeging die ik wel geslaagd vind, maakt het makkelijk genoeg om eenvoudig te wisselen tussen aanbiedingen.
Eventueel deze zo indelen dat deze continu bovenaan blijft staan zou het nog beter maken maar dat zijn enkele kleine aanpassingen.

28 oktober 2014 om 09:34
fabrimago Gebruiker

- Te veel Informatie, de sterkte van Ibood was het strakke eenvoudige design.

- Waarom zelfde Iboods op 2de dag?, liever elke dag 1 of 2 scherp geprijsde Iboods zoals het was.

 

 

28 oktober 2014 om 09:36
MartiniHoeR Gebruiker

Wel, zoals al wel enkele mensen hebben gemeld, is de site geweldig onoverzichtelijk en druk geworden. En toen ik om middernacht nog snel wou zien welke nieuwe deals er waren, bleek dat de deals van gisteren er nog steeds op stonden en nog een dagje blijven staan. Het simpele concept van elke dag nieuwe deals, het concept waar de site mee begonnen is, is bij deze ook de deur uit… Wat is dan het nut van Flashdeals die enkele dagen blijven staan, als de “dagelijkse” deals eveneens enkele dagen blijven staan…

28 oktober 2014 om 09:42
Fabian76 Gebruiker

Ik mis dat je bij je profiel nog steeds geen tussenvoegsel kunt invoeren. Als Nederlandse site is dat wel vreemd. Een tussenvoegsel is in Nederland heel normaal.

En ik heb al 2 dagen geen mail gehad met de iBood aanbieding.

28 oktober 2014 om 09:45
hobbix Gebruiker

Kort door de bocht: veel te druk, veel te veel informatie, geen (duidelijke, voor mij zichtbare ) structuur. “Door de bomen het bos verbergen” was de eerste gedachte die in me opkwam. En de inhoud? Kan ik weinig over zeggen door zo veel afleiding. Helaas, het is niet anders.

 

Ik ben wel heel benieuwd wat de oorspronkelijke gedachte was die ibood heeft doen besluiten de nieuwe site vorm te geven.

 

Jammer, gemiste kans. Nu krijgen jullie het pas echt druk;-)

28 oktober 2014 om 09:47
Derek83 Gebruiker

Voor wie weet wat greasemonkey is, ik heb even een scriptje gemaakt die de boel een beetje opruimt.

 

http://pastebin.com/Z2NKUwm6

 

Echt heel mooi is het niet maar het is zeker een stuk minder druk

28 oktober 2014 om 09:49
Derek83 Gebruiker

nog kleine aanpassing: http://pastebin.com/JsZQ2XHk

28 oktober 2014 om 09:50
tijger123 Gebruiker

Sorry Ibood, veel te druk, onoverzichtelijk. Een grote misser

28 oktober 2014 om 09:52
Reefje Gebruiker

Op advies van Dees naar hier verplaatst:

Over de nieuwe site:

1)  Ik weet niet of het een bewuste keuze is, maar het valt me op:

Als ik op “ik neem er een” klik op

http://www.ibood.com/health-beauty-nl/nl/

dan word ik eerst doorgeleid naar

http://www.ibood.com/health-beauty-nl/nl/product-specs/6/11/3x-loral-men-expert.html

alwaar ik nóg een keer op “ik neem er een moet klikken”

2) ik vind de startpagina erg onrustig en daarmee lelijk, blijft natuurlijk een kwestie van smaak, maar al die schreeuwende kleine blokken tekst doen geen goed, ik zou voor de vier rubrieken zijn gegaan, gewoon die vier blokken onder een menubalk, (grotere kans op impulsaankoop?) en pas na rubriekkeuze de eventuele tekstblokjes toevoegen.

3) Leuk en fris die blauwtint veranderende menubalken, maar geef dan Home&Living ook iets in een blauwe tint (paars?) en niet dat vieze bruine.

4) Ook in de app (android) zou ik de vierkantjes met de rubrieken bovenaan zetten ipv helemaal onderaan
5) Mobiel via browser (Galaxy s3 / Chrome) zie je wel de prijs, maar valt in landscape de foto van de versterker buiten beeld (zie je pas na scrollen)

Succes, er is hard gewerkt zie ik.

Reefje

 

28 oktober 2014 om 10:08
since1983 Gebruiker

Ontzettend onoverzichtelijk en rommelig, was juist zo lekker simpel dat was de kracht. Daarom kwam ik altijd op ibood en niet op dagaanbiedingen..

Alles went maar tot nu toe vind ik het geen verbetering

28 oktober 2014 om 10:10
Marx1st Gebruiker

Natuurlijk moet je een keer veranderen en dat is lastig als je jaren al dezelfde uitstraling hebt. En natuurlijk moet je nieuwe dingen proberen en zullen mensen zeggen dat je mogelijk niet de juiste keuze hebt gemaakt. Dit alles zal gebeuren. Maar als professioneel ontwerper/interaction designer @ Userflow heb ik wat vragen/opmerkingen die jullie hopelijk weer verder helpen.

 

Huisstijl / uitstraling / herkenbaarheid

Als we de oude en nieuwe website naast elkaar leggen dan is het natuurlijk zo dat het logo er op staat en de kleur hergebruikt zijn. Toch zullen velen van jullie de unieke Ibood herkenbaarheid missen.

 

De oude website:

- Simpele uitstraling: weinig afleiding van het hoofddoel

- Duidelijk waar het om gaat: logo IBOOD + Productfoto van aanbieding als eerst in beeld.

- Relative veel wit ruimte om de aanbieding heen

- Prijs en Call-to-Action stonden dichtbij elkaar, prijs springt eruit door kleur en formaat

- Weinig tekst, veel afbeelding(eN)

- Aanbiedingspagina herkenbaar uit duizenden!

Nieuwe website:

- Foto is secundair geworden aan de producttitel

- Hierarchie tussen tekst koppen is niet juist. Product titel (aanbieding) lijkt zelfs kleiner dan titel Flashsales?

- Veel tekst (met verschillende formaten en kleuren), geeft onrustig gevoel

- Continuiteit, korting label trekt door kleur en vorm meer aandacht dan de aanbieding zelf.

- Weinig gebruik van witruimte, lucht en rust voor de ogen.

- Call-to-action is duidelijk aanwezig, maar staat wel wat ver van de prijs.

- Niet herkenbaar tussen duizend webshops/aanbiedingsites. :(

 

Redesign concept:

Om een voorzetje te geven en mogelijk nieuwe meningen en reacties los te krijgen heb ik een schets gemaakt van de nieuwe website met aanpassingen die een mogelijk verbetering zijn. Ik heb met de elementen gewerkt die Ibood zelf nu ook gebruikt, wat soms wat lastig is, maar het is in iedergeval rustiger en meer Ibood. Natuurlijk zijn reacties welkom.

Schets gemaakt door Userflow.nl

 

28 oktober 2014 om 10:16
jay03 Gebruiker

Hoi Ibood, Zie onderstaande afbeelding voor mijn feedback. (Ben zelf een interaction designer, en vind het leuk om even mee te denken over het nieuwe ontwerp.)

Het lijkt alsof jullie geen aandacht hebben besteed aan de informatie architectuur. Met behulp van card sorting: http://www.wikiwand.com/en/Card_sorting Kun je heel goed in kaart brengen hoe de structuur van de site verbetert kan worden.  Met andere woorden: ga eventjes goed nadenken wat belangrijk is voor de gebruiker. Dan kom je er waarschijnlijk achter dat je veel te veel informatie wilt tonen in een veel te kleine ruimte. Less is echt MORE!

Succes ermee verder!;)

28 oktober 2014 om 10:29
Marinow88 Gebruiker

Inderdaad goed dat de website een update heeft gekregen, en zeker een positief punt dat de basis voor deze update, het mogelijk maken voor meerdere producten aan te bieden is. Daarnaast is, wat hierboven al vaker werd aangehaald, de website nu niet meer zo overzichtelijk als vroeger. Enkele aanpassingen aan de layout en ik ben helemaal overtuigd!

 

28 oktober 2014 om 10:32
Rezar Gebruiker

Halo,

iBood, jullie site is zoals hierboven al gezegd veel te druk en erg verwarrend. Te veel informatie dood alles. KIS: Keep it Simple.

Het pluspunt is vast en zeker meer ibood offertjes die langer duren :)

Wat ik jammer vind is dat het “iBood van de dag” hetzelfde is als gisteren? Komen er geen nieuwe elke dag, ik dacht dat dit het moto was van deze site?

Ik hoop dat dit te wijten is aan het beta-versie.

Veel succes met het evolueren van deze site, ik ben ervan overtuigd dat jullie alles zullen doen om de presentatie van het “content” te verlichten.

 

 

28 oktober 2014 om 10:40
janger12 Gebruiker

Vanwege opstartproblemen gisteren is besloten om de deals van gisteren ook vandaag aan te bieden, vanaf morgen weer gewoon 1 deal per dag :)

28 oktober 2014 om 10:34
basandra Gebruiker

Ten eerste gefeliciteerd met de nieuwe site, ik miste niets op de oude maar snap dat jullie willen blijven vernieuwen.

Mijn mening:

Veelte druk.

Het is ook een beetje een zooitje, raar uitgelijnd en chaotisch.
Jullie core bestaansrecht, de iBood dagaanbieding wordt nu een beetje ondergesneeuwd onder het ander aanbiedingen wat er op meer uitziet als reclame ik heb ze dan zelf ook al weer weggehaald en dat is veel beter. Die flash sales en forum onderaan mogen best wel wat subtieler, en de blauwe balken zijn wel erg dik. komt een beetje ouderwets over.

Het zou mooi zijn als de site weer op 1 beeldscherm past zonder te scrollen dat was immers wat jullie site zo fijn maakte ten opzichte van andere sites.
Lekker rustig en overzichtelijk. Ik kijk op een 27″

Maar ik kan er wel mee werken

 

28 oktober 2014 om 10:45
IIgor Gebruiker

Erg jammer dat de dagaanbieding weg is, site is vol, onoverzichtelijk en nu 1 van 1000 andere aanbiedingen sites.
NIet meer origineel dus zal ook veel minder langs komen op deze manier. De echte IBood is niet meer, jammer.

28 oktober 2014 om 10:49
Thymdavia Gebruiker

Ik sta wel achter wat jay03 paar posts terug meldde. Eerste indruk is dat de frontpage te druk oogt, teveel tekst en een aantal objecten worden in frontpage te vaak naar voren gebracht. De frontpage is de locatie waar je mensen trekt of kwijtraakt, dit is voor mij persoonlijk (nog) geen positieve verbetering. Anderzijs, als ik naar de frontpage kijk en denk ff het onderste gedeelte van de flashsale weg, dan denk ik dat je meer het een veel beter beeld geeft. Misschien had die er even niet onder moeten staan, waardoor je minder afgeleid wordt van de hoofdaanbieding.

De hoofdaanbiedingen vind ik de laatste tijd zowiezo erg geconcentreerd op de duurdere markt, je ziet veel exclusieve en mooie aanbiedingen van duurdere items, maar goed ik vrees toch dat een zeer gering percentage van de dagelijkse bezoekers die daadwerkelijk aankopen doen op sites als Ibood, bereid is 100 euro of meer uit te geven. Ook daardoor ontneemt ibood in mijn ogen de motivatie de volgende keer weer op de site te kijken, de leuke betaalbare gadgets/ hebbedingetjes zie ik persoonlijk te weinig. Uiteraard heeft het aanbod ook vervolgens zijn invloed op het aangeboden pakket tijdens de hunt, hoge kortingen zijn leuk, maar prijzen zijn nog steeds aanzienlijk. En dan een frontpage die mij meer afleid dan motiveert een aankoop te doen. Tja dat kan de bedoeling niet zijn. Ik zou graag zien als morgen bijvoorbeeld de website getoond wordt zonder een Flashsale erbij Hoe oogt dat? Ws een stuk beter en overzichtelijker.

Dan zag ik ook meldingen over de nieuwsbrief/mailing, persoonlijk, krijg ik genoeg van die mails en lees vaak enkel de titel,  `is dit interessant voor mij of niet. –> Mark as read. De Website of zoals hij weergeven wordt op bijv Jouwaanbieding.nl. Dat is overzichtelijk duidelijk en concreet. Waar maakt de klant de keuze, In mijn beleving in , titel van mail, een plaatsje zoals op jouwaanbieding, of anders de website, wat springt daar direct naar voren. het geheel er nu op de website staat, vertroebelt het beeld, en leid af van het werkelijke aanbod.

28 oktober 2014 om 10:54
WooD Gebruiker

Het is in elk geval duidelijk waar jullie leentjebuur hebben gedaan voor het design: http://www.woot.com/

 

Het mooie van het oude design was de eenvoud en het overzicht. Nu heb ik direct het gevoel dat ik iets mis. Als koopjesjager is dat misschien wel je grootste angst, je wilt in één oogopslag weten wat je kunt krijgen. Daarnaast zijn er te veel ‘bananen’ op de website, te veel lokpunten om op te klikken. Er mist één punt dat je aantrekt bij binnenkomst.

28 oktober 2014 om 10:56
1dieseltje Gebruiker

Proficiat met jullie site!

Het is minder overzichtelijk want, je hebt de dagdeal en daarbij 3 flashseals bij die 3 flashdeals staan ook weer 5 flashdeals.

Waarbij 1 van Grohe, hier toch maar n setje van besteld.

Als ik bij die ene niet kijkt ,kan ik ook niet weten dat daar ook weer sales staan.

Ik kijk zoal niet bij producten van LG ,is voor mij troep en zeer slechte garantie.

Maar toevallig stond daar van Bresser optiek en Patriot sales.

Hoorde ik van mijn vrouw,dus toch maar ff gekeken.

Waarom niet alles dan aan de linker/rechterkant of in n banner voorbij laten komen?

Overzichtelijker en men ziet alle soorten deals.

En een paar kinderziektes, dat is normaal ga ik niet op in!

Verder ziet het er lekker fris uit.

Hopelijk op meer goede deals,

PS

is het niet mogelijk om meer aanbiedingen van Medion te krijgen,en met 3 jaar garantie zoals de Aldi?

 

28 oktober 2014 om 11:03
justj78 Gebruiker

ziet er netjes uit. Tis even wennen. Maar ik zie de logica en het overzicht wel goed.

Bovenin direkte links naar iBood thema, onderin alles op een rij met fototje. En ook nog eens een flash sale mbt tot het iBood product. NAAST het product gelijk een omschrijving en link naar uitgebreide omschrijving en forum en product expert. Nu ook verzendkosten en verzenddatum duidelijk in beeld.

Het is een kompleet andere look en dus even wennen voor eenieder, maar het ziet er top uit.

 

Ook even de verbeter punten:

In mijn iBood bestel geschiedenis, zie ik mijn bestel geschiedenis niet. En waar ik mij nog meer zorgen om maak, ik zie ook mijn huidige bestelling (1x PNY 2×32 GB Class 10 High speed MicroSDHC-kaart + adapter € 26.95 + Verzendkosten € 2.95) niet staan.

Ook heb ik nog niet een directe link naar het producten forum met geschiedenis gezien (moet je nu nog vrij omslachtig via product info, en dan bovenin producten forum).

Dus bestel geschiedenis, huidige bestelling en een direkte link naar het productenforum met geschiedenis ontbreken nog. En ik zou HEEEEEEEEL graag een bevestiging krijgen dat mijn openstaande bestelling alsnog staat en netjes op 28 Oktober wordt verstuurd (vandaag dus). Aangezien ze voor mijn vakantie in Senegal zijn bedoeld (Voor mn nieuwe Camera), en ik daar op 1 November naar vlieg.

 

28 oktober 2014 om 11:11
dimvandeput Gebruiker

Kreeg al geen email meer met de dagaanbiedingen, weer opnieuw aan moeten vragen. Bestel historie is ook weg :(.

Wel veel keuze nu, begint een internet shop te worden ipv impuls aankopen.

28 oktober 2014 om 11:13
supahfly Gebruiker

Met het design heb ik geen probleem, het is verfrissend, reactie tijd is ook goed. Dus al bij al geslaagd imho.

User Friendly mag het weer wel wat meer zijn:

-De Flash sales, goed idee (zolang je prijzen goed blijven, mag je van mij gerust 100 producten verkopen :-)), maar ook hier zijn er weer verschillende sub categorieën onder ieder product. Groepeer de flash sales allemaal samen, blijft ook weer overzichtelijk, zodat ik niet hoef te gaan zoen wanneer ik terug inlog, onder welke categorie dat ook weer stond.

Dus maak een tab bij: Flash sales, en klaar is kees (behandelt ook de drukte van de website, waar vele mensen over klagen, er staan te veel dingen op de pagina’s.)

-Misschien ook eens aan native app uitbrengen voor Android en iOS, doen alle grote winkels toch? (amazon, ebay, …) Ik denk dat veel mensen deze site ’s morgens openen met een kop koffie of in de trein (of zelfs in de file, waar het eigenlijk niet zou mogen :-)) en dit zou veel comfortabeler zijn met een app (cfr. I’ve got an app for that!)

-Als je een tab opent (vb. Extra) dan krijg je binnen die tab weer tabs, dit maakt het ook weer een drukke bedoeling.

-Op 1 pagina zou je geen dubbele linken mogen hebben, bvb. Je ziet de forum tab bovenaan, en dan rechts zie ik ook bespreek dit product.

Maar in ieder geval bewonder ik de moed om jullie site aan te pakken, want het is zo gekend bij iedereen, dat elke verandering jullie klamten kan kosten.

Tegelijkertijd denk ik wel dat als jullie een beetje naar de reacties luisteren , en de site wat aanpakken , dat het zeker en vast weer een succes wordt!

S.

28 oktober 2014 om 11:18
BytebierMon Gebruiker

Wat een rommelig geheel. De site waar jullie groot mee geworden zijn is nu helemaal om zeep. Waarom iets dat overzichtelijk is veranderen ” a la Groupon” ?

Ibood dit gaat jullie onwaarschijnlijk klanten kosten !!! Reken er alvast op geen 6de keer site van het jaar te worden !!!

28 oktober 2014 om 11:22
dethroned Gebruiker

Als jullie wel website van het jaar worden in het duidelijk doorgestoken kaart.

Persoonlijk vind ik het een drama. Ik wil best aanbiedingen bekijken maar ik word zo agressier van de lay-out out. Heel teleurstellend.

28 oktober 2014 om 11:24
Dclercq Gebruiker

Het is zeker even wennen. Goed dat jullie vooruit proberen te gaan.

Enkele + punten:

De flash sale is veel duidelijker

Er staat direct meer info bij het product ipv altijd te moeten doorklikken

Het forum is toegankelijk vanaf mijn smartphone

Enkele – punten:

Het was vroeger iets makkelijker om te zien wat er in de verschillende iboods (extra, living etc) stond als actie

De site komt wat druk over, heel veel tekst

28 oktober 2014 om 11:50
Xbrain Gebruiker

Het design is mij te druk.

Maak verticale kolommen (1 kolom per categorie) met de hoofdaanbieding per categorie bovenaan. De sub-aanbiedingen er onder in dezelfde kolom, een soort tabel dus. Korte omschrijving met de prijs erbij, meer weten = doorklikken naar de productomschrijving met productforum er gelijk onder.

Bovenaan een balk voor belangrijke mededelingen (superaanbieding over x dagen, aankondiging hunt) . Onderaan een balk voor “geneuzel”.

Ik kijk graag even snel op de site om te zien wat er in de aanbieding is maar als ik moet scrollen of doorklikken is het snel afgelopen. De vraag is: “Wat wil je zijn”? Een site waar je even snel kijkt en koopt, of waar je gezellig wat tijd doorbrengt met winkelen (kijken niet kopen).

Toegevoegde waarde! Soms is het leerzaam om een artikel te bekijken om te leren hoe het werkt, dan blijf ook ik even hangen.

Verder de complimenten voor de vele aanbiedingen en de oude website!

28 oktober 2014 om 11:52
elchaoto Gebruiker

er staat nu zoveel info op..

28 oktober 2014 om 11:53
justj78 Gebruiker

Hoi Renate,

even totaal offtopic, sorry daarvoor maar is voor mij even MEGA belangrijk.

De servicedesk is niet telefonisch bereikbaar. Ik kan mijn bestelgeschiedenis en bestelstatus niet terug vinden (geen geschiedenis of status in mn profiel). Maar kheb dus 2 geheugenkaartjes besteld, welke volgens de bevestigingsmail VANDAAG verzonden zouden worden (28/10). Voor mij is het echt HEEL belangrijk dat ik ze VOOR 1 november heb (wat zou moeten lukken als ze vandaag zijn verstuurd).

Ik heb ondertussen al het eea geprobeerd om in contact te komen met iBood, maar het is voor mij echt heel belangrijk dat ik uiterlijk vandaag bericht krijg. Zou men vandaag nog contact met mij willen opnemen? Het is voor mij echt HEEL belangrijk.

Mijn gegevens zijn ondertussen wel bekend denk ik, aangezien ik gemailt heb en via contact formulier en via Prive chat op Facebook al geprobeert contact te krijgen en daarbij mijn gegevens heb vermeld.

 

PLEASE dit is echt HEEL belangrijk voor mij

28 oktober 2014 om 11:58
Ehsan Gebruiker

Een grote verandering ten op zichte van de vorige site die ik al jaren bezoek. Het ziet er strak uit, zoals je tegenwoordig vaak ziet met websites, jullie konden niet achter blijven!

Omdat de site nieuw is en er veel mensen feedback geven weet ik niet of mijn feedback al eerder benoemd is. Ik ga het toch proberen. Dit is voornamelijk wat ik zelf ervaar, persoonlijke voorkeur over hoe de site is ingericht. Wat mij het meest “stoort” is dat elk onderwerp een eigen pagina heeft, een aparte pagina voor Health, Home, Extra en iBood. Echter zijn er meerdere aanbiedingen van de Flash sale die verspreid zijn over de andere pagina’s. Dit is onoverzichtelijk en het kost wat moeite om alle pagina’s te bekijken  voordat je alle Flash sale aanbiedingen hebt gezien.

De site ziet er zoals gezegd strak uit, maar er zijn veel foto’s en tekst aanwezig waardoor het er erg druk uitziet. Dit was bij de vorige site absoluut niet het geval en dat maakte het mooi en overzichtelijk.

Hopelijk hebben jullie hier iets aan, succes!

Dit topic is gesloten en daarom is het is niet meer mogelijk om te reageren.