26 mei 2015 om 11:21
iBOOD
Jabra Reviewactie

We hebben weer een fraaie primeur te pakken voor jullie. We hebben namelijk acht supervette Jabra Vega headphones binnengekregen en mogen deze door jullie, onze beste vrienden, laten testen!Wat maakt de Jabra Vega volgens ons zo vet?

Om te beginnen is het een zeer uniek model en zijn er slechts twee webshops in Nederland die dit model actief voeren. Nu snappen wij dat dit een headphone niet per direct goed maakt, maar het volgende wel: De over-ear headphone geeft namelijk een kraakhelder Dolby-geluid met krachtige basprestaties. Dankzij de ingebouwde actieve Noise-cancelling blokkeer je zelfs tot 99% van het omgevingsgeluid, zodat jij je echt tot in de studio waant wanneer je geniet van je favoriete artiest. Mocht je toch even uit je bubbel willen gaan en horen wat men om je heen precies zegt, dan druk je op de eavesdrop-knop. Hierdoor schakel je de externe microfoon in, die vervolgens door de speaker laat horen wat er om je heen gezegd wordt. Best vet toch, Mr Bond? Dezelfde externe microfoon wordt uiteraard ook gebruikt voor het voeren van telefoongesprekken.


Zelf ervaren?

We snappen dat je voor een headphone als deze wel warm loopt en deze dolgraag wilt testen. Maar voordat je deze headphone kunt testen, moet je ons natuurlijk overtuigen. Schrijf op dit forum, in ongeveer 200-250 woorden, waarom jij en alléén jij goed genoeg bent om deze supervette headphone te testen en reviewen. Wanneer we jou uitkiezen help je met jouw uitgebreide review anderen bij het maken van een goede keuze voor een headset en nadat je review uiteindelijk is goedgekeurd door Kieskeurig mag je de headphone gewoon houden, post wel even de link naar jouw review hier in het forum ;).

Wanneer maken we de gelukkige reviewers bekend?

Woensdag 3 juni 2015 a.s., hier op het forum!

Specificaties van de Jabra Vega hierrr

28 mei 2015 om 02:45
gjs Gebruiker

Kan deze Jabra Vega deze Audio Fiel overtuigen? Ik vraag het mij af, maar ik ga de uitdaging graag aan.
Ik hoor het wel,  F.

28 mei 2015 om 02:51
bontmuts Gebruiker

Aan je sjabba, geef me een jabba.

28 mei 2015 om 04:59
supermarktpc Gebruiker

Beste iBood,

Het zal je misschien niet verwonderen dat ik me aanmeld om deze Jabra te testen. Ik test graag, ben kritisch voor wat niet goed is en als het goed is zeg ik het ook. Mijn reviews zijn uitgebreid, eerlijk en diepgaand. Van iBood heb ik al enige koptelefoons gekocht, en na een tijdje gaan ze ook weer stuk. Behalve de duurdere MDR-DS6500 (zie mijn review), die doet het nog steeds. Maar die gebruikt mijn vrouw, om TV te kijken. Ook mijn dochter gebruikt vaak een koptelefoon. Zo storen we elkaar niet, maar zoals gezegd verslijten we nogal wat koptelefoons. Daarom zou ik het fijn vinden deze Jabra te testen, ik geniet altijd van kwaliteitsspullen. Vooral de noise-canceling functie spreekt tot mijn verbeelding :) Bij de High definition Dolby® enhanced sound functie heb ik eerlijk gezegd mijn twijfels. Bij alle audio-apparatenmet een electronisch geluidseffect die ik tot dusver heb gezien, werd het geluid daar nooit echt beter van. Of de Jabra Vega hier wel degelijk presteert, daar ben ik zeer benieuwd naar. Ik vraag ook altijd wat mijn vrouw en dochter er van vinden, en meestal klopt hetgeen zij zeggen in grote lijnen met mijn bevindingen.

Door mij als tester te nemen, koop je niet automatisch een positieve review, maar wel een eerlijke.

28 mei 2015 om 05:01
supermarktpc Gebruiker

Aanvulling: “Bij alle audio-apparatenmet een electronisch geluidseffect die ik tot dusver heb gezien, werd het geluid daar nooit echt beter van” – behalve dan Dolby Prologic decodering van 2.0 naar 5.1, dat vind ik geweldig!

28 mei 2015 om 08:04
Toni2000 Gebruiker

Hallo,

 

Ik ben Toni Zaat en ik ben 15 jaar. Ik zelf hou heel erg veel van muziek. Ik zit bij RTV Lansingerland ( radio omroep ). Ik doe op de Dinsdag avond de techniek en momenteel ben ik bezig voor een eigen Radio programma. Als ik de Jabra Vega zou mogen testen zou ik dat bij de radio testen maar ook buiten huis zoals op school. Zelf ben ik heel erg technische ingesteld. Ik heb namelijk een affiliates website, en als ik aan mijn website werk, zet ik altijd een lekker muziekje op. Ik denk dat ik ook heel goed de Jabra Vega koptelefoon kan beoordelen. Zelf heb ik verschillende koptelefoons. Bij de radio gebruik ik de Pioneer HDJ-1500-K DJ en voor school gebruik ik mijn beats.

 

Hopelijk heb ik jullie overtuigt. Zo niet ? dan heb ik gewoon pech.

 

Gr Toni Zaat

28 mei 2015 om 08:19
RonaldBaan Gebruiker

Beste iBood,

Onwijs, gaaf, te gék, vet, echt wel heftig! Zo, de krachttermen zijn nu al op. Nee, alle gekheid op een stokje… Dit zou geweldig zijn. Muziek neemt een grote plaats in mijn leven in. Maar dan ook goede muziek. En goede muziek moet goed klinken en je komt daar alleen achter als je het één en ander met elkaar vergelijkt en daar ben ik al een aardige tijd mee bezig. Het testen van deze mooie Jabra Vega wil ik graag aan mijn lijstje toevoegen. Om jullie te overtuigen van mijn audiofiliteit :-) zou ik een foto kunnen posten van al mijn koptelefoons, headsets en afspeelapparatuur, maar het allerbeste bewijs naar mijn bescheiden mening de ORDERHISTORIE VAN IBOOD! Daar vind je veel bestellingen die met muziek te maken hebben.

Maak me blij ajb.

Groet, Ronald

28 mei 2015 om 08:47
daanschoorl Gebruiker

Beste Ibood

Lijkt me gaaf om de koptelefoon te mogen testen en reviewen. Studeer werktuigbouwkunde en breng zelf heel wat uren door met studeren in de UB en daarbij is het altijd erg fijn om een koptelefoon op te hebben, dit zorgt voor minder afleiding. Ben benieuwd hoe goed de noise cancelling werkt aangezien er daar altijd nog wel iets van geluid is. Heb hiervoor twee koptelefoons gehad maar die begonnen na een lange dag werk vaak pijn te doen aan je oren omdat ze net niet helemaal lekker zitten. Ben zelf geen audio-specialist maar luister wel elke dag op veel muziek. Daarnaast moet je als student ook geregeld reizen waarbij het altijd fijn is om je even af te zonderen met een goede koptelefoon, denk dat ik daarom geschikt ben om een duidelijk en begrijpelijk review te schrijven.

Keep it up Ibood

28 mei 2015 om 09:21
ERP995 Gebruiker

Ibood

Ik ben een student Marketing die op het moment in de blok zit voor zijn examens. Ik luister over het algemeen vrij veel naar muziek van allerlei verschillende genres. Ik was in het bezit van een Smart Wireless Headset pro van het merk Sony, maar die is al helaas een tijdje stuk. Daarom ben ik al een tijdje op zoek naar een goede vervanger. Aangezien er ooit een oordopje heeft vast heeft gezeten in mijn oor, die er vervolgens bij de dokter eruit gehaald moest worden zoek ik nu een headphone waar ik dit probleem niet bij heb.
Mocht ik deze headset ontvangen zal ik mijn uiterste best doen om hem zo goed mogelijk te reviewen. Ik zal het product beoordelen over bouwkwaliteit, geluidskwaliteit, zit de headset comfortabel, is de headset gebruiksvriendelijk, de pros en de cons en op het moment ga ik hem zeker goed kunnen beoordelen over de  actieve Noise-cancelling over het feit dat hij tot 99 % van de geluidsomgeving zou kunnen blokkeren en mocht ik een telefoontje krijgen terwijl ik muziek aan het beluisteren ben via mijn headset dan neem ik die gewoon op zodat ik daar ook weer wat over kan schrijven.
De headset gaat dagelijks gebruikt worden en mijn review schrijf ik in een normale mensentaal, zodat iedereen mijn review kan begrijpen en er natuurlijk iets aan heeft.

 

Met vriendelijk groet
ERP995

28 mei 2015 om 09:42
fkleinendorst Gebruiker

Beste Ibood,

De Jabra Vega headphone zou ik graag testen en mijn ervaringen met de wereld willen delen.

Ik ben de juiste persoon om deze Jabra Vega headphone te testen, omdat ik de headphone in verschillende omgevingen kan testen. Ik verwacht dat de noise-cancelling functie in een open kantoor omgeving en als frequent-flyer ook in een vliegtuig zeker zijn waarde kan bewijzen. Het heeft geen verdere uitleg nodig dat ook de eavesdrop functie zeer zeker gebruikt zal worden voor overleg met collega’s of een drankje te bestellen bij de stewardess.

Ik ben geen voorstander van het gebruik van de Jabra Vega headphone of enige andere headphone buiten in het verkeer, dit beïnvloedt namelijk teveel de veiligheid.

Qua muziek of andere geluiden zal de Jabra Vega headphone zeker zeer breed gebruikt worden. Van muziek tot in vele genres van pop naar country tot klassiek en meer, maar zeker ook film en tv uitzendingen zullen niet ontbreken.

Met goede hoop verwacht ik een van de testers te mogen zijn van deze Jabra Vega headphone.

Met vriendelijke groet, Florian.

 

 

28 mei 2015 om 10:41
hwelman Gebruiker

Eigenlijk ben ik alléén goed genoeg voor deze hoofdtelefoon :-) Ik geef mij daarom graag op om deze hoofdtelefoon eens goed aan de tand te voelen! Ik ben op gegroeid in een muzikale familie en geniet nog dagelijks van muziek. Mijn muziek beluister ik draadloos, met koptelefoon, op de computer, bluetooth of gewoon thuis op mijn hifi systeem. FLAC is de toekomst maar een normale mp3 moet ook goed klinken. Mijn muziek smaak is nogal divers van reggae, house, klassiek naar heavy metal. Als vader van twee kinderen is het uiteraard heerlijk om je volledig af te kunnen sluiten met een noice-cancelling hoofdtelefoon. Het is áán met deze hoofdtelefoon!

 

Vriendelijke groeten,

Henk

28 mei 2015 om 11:13
vsander Gebruiker

Ik zou de Jabra Vega graag eens willen testen qua noise-cancelling om te zien of mijn vrouw er nog door geraakt, want ik vrees dat die 99% niet genoeg zal zijn.

Daarnaast zou ik graag een vergelijkingstest willen doen op allerhande verschillende toestellen (tv, multimedia set, laptop, tablet, gsm) om te kijken of hij overal hetzelfde presteert.

Maar ook zou ik de Jabra eens willen testen in een werkomgeving met een landschapsbureau waar iedereen zich probeert te concentreren, maar toch zeer luid communiceert zodat dat eerste niet altijd even vlotjes verloopt.

28 mei 2015 om 11:32
RosalievdSluis Gebruiker

Beste team iBOOD,

Als eerste de opmerking dat ik maar weinig reacties zie van dames, terwijl, laten we even eerlijk zijn, dames heel erg kritisch zijn en een oog hebben voor een prachtig design J De functies van de Jabra Vega passen goed bij mijn levensstijl en vooral de active Noise-cancelling is fantastisch voor het treinreizen. De pure focus op muziek. Fantastisch. Als muziekliefhebber, maar ook gamer in hart en nieren zou de Jabra Vega bij mij op de goede plek zijn. Niet alleen voor treinreizen of de heerlijke ontspanningsmomentjes met muziek, maar ook voor de uren die ik achter mijn PS4 doorbreng.

Ik ben niet snel amazed, tenzij.. het natuurlijk echt goed is! Mijn kritische blik, maar ook positieve geest zal een goede asset zijn voor de juiste recensie. Want een recensie bestaat niet alleen maar uit; “WOW, wat een geweldig geluid”, of “BLEH, dit is niks”, maar uit standpunten, argumenten, positieven en negatieve elementen. Om een top recensie te schrijven moet je, naar mijn mening, niet op je mond gevallen zijn en niet bang zijn voor wat je schrijft. Daarnaast moet je ook niet te lang van stof zijn, want wie wil er nou in drie alinea’s hetzelfde lezen? Eerlijkheid staat voorop, want waarom zou je zeggen dat iets goed is omdat je de eer krijgt dat je het gratis mag testen? Dat is wie ik ben, kritisch, maar toch ook positief, niet op mijn mond gevallen en absoluut eerlijk. En dat is genoeg voor een top recensie.

Met vriendelijke groet,

Rosalie

28 mei 2015 om 11:34
stinoo Gebruiker

Jabra Vega – Audiofiel of audio die viel?

Ik luister elke dag uren lang naar muziek en zo ook onderweg,
Helaas heb ik momenteel die ‘standaard’ bekende witte oordopjes, blegh.
Ik luister graag naar allerlei soorten muziek, van hiphop en techno tot punkrock en klassiek,
En met een dikke Jabra Vega wordt deze ervaring meer dan uniek.
Thuis heb ik leuke hi-fi speakertjes staan en die klinken zeer fijn,
Maar voor onderweg ben ik helaas nog niet voorzien van goed geluid met venijn.
Ik zou daarom graag willen genieten van Dolby-geluid met een dikke bas,
Uiteraard met 99% noise reduction zodat het lijkt alsof ik echt in een studio was.
Ik ben ook zeer benieuwd naar de ‘tune in and out of your surroundings’ knop,
Tovert deze Jabra Vega zich echt om tot sociale headphone als ik zeg “stop!”?
Dezelfde microfoon wil ik ook graag testen om telefoongesprekken mee te voeren,
Zal mijn stem kraakhelder klinken in Groningen, tussen al die boeren? ;)
Verder wordt de headphone uiteraard getest op draagcomfort, bouwkwaliteit, geluid en meer,
Alle bezoekers op Kieskeurig moeten immers een objectief beeld krijgen, keer op keer.
Ik ben de uitgewezen persoon om een objectieve review met veel foto’s te maken,
Ik schrijf immers vaker in m’n vrije tijd reviews en dat doe ik nóóit voor knaken.
Een passie voor muziek, gadgets en technologie maken mij een zeer geschikt reviewpersoon,
Dus iBood en vooral Jabra doen er goed aan om mij te selecteren; wees slim en doe het gewoon!

28 mei 2015 om 12:10
Susantigoon Gebruiker

Wat een TROEP!

 

En dan zeker ook de godganse dag met zo’n lelijk prul op je kop ronddazen als de zoveelste introverte contactgestoorde zombie waarvan de straten en stations inmiddels zijn vergeven?

En passant blaas je trommelvliezen nog even je Buis van Eustachius in, mooi niet!

28 mei 2015 om 12:32
kappa2500 Gebruiker

 

 

Ik zou deze graag willen testen , ik ben al jaren een gamer . Ik ben vrij bijna op prof niveau bezig geweest met cs 1.6 gedurende een periode van 2004-2011 . Ik speelde toen ook meerde games op mijn pc . Het aller belangrijkste dat je moet hebben als gamer is niet alleen een bom van een pc of laptop maar als je zoals ik nu mijn games speel via mijn tv op playstation 3/4 is geluid voor mij super belangrijk . Ik heb gemakkelijk sinds mijn begin periode zeker 2 headsets/hoofdtelefoons versleten per jaar .ik heb merken van sennheiser , rodcat , phillips , turtlebeach , steelseries , razer , plantronics enz gehad. Buiten gamen bekijk ik mijn films ook met headphone op mijn laptop of tv ( tv mag niet te luid staan voor mijn kinderen :) ). Dus bij deze zou ik hem wel willen testen en over mijn ervaringen willen vertellen.

 

28 mei 2015 om 13:20
mrdummy Gebruiker

Ik ben geïnteresseerd in Jabra Vega, omdat ik nog niet veel ideale over-ear koptelefoons tegenkomt die mijn oren kunnen irriteren en goed (schoon) geluid kan leveren.

Als slechthorende ben ik weer een andere doelgroep en daarom ben ik geïnteresseerd in wat de koptelefoon voor mij kan doen om aantal punten:
- ongestoord kunnen luisteren naar muziek en films kijken onderweg, ook in rumoerige omgeving zoals in de trein.
- zonder koptelefoon afdoen toch even luisteren naar je naaste (knop indrukken dus)
- draagcomfort beoordelen vanwege mijn grotere oren mét gehoorhangers erin. Kan ik hiermee hele dag mee dragen? Gaat het niet pijn doen? Ik heb paar over-ear koptelefoons meegemaakt en ze zijn helaas niet prettig in comfort en kunnen soms pijn doen.
- natuurlijk met plezier in games spelen, alles helder en duidelijk kunnen horen. Vergeet niet dat gamen uren duurt, dus ook hier is comfort belangrijk. En in de lanparty krijg je lawaai om je heen, zodat de concentratie kan storen.
- En natuurlijk ook mee telefoneren! Ik kan wel bellen als slechthorende, maar ook geen lawaai erbij!
Als slechthorende kan ik maar 1 geluid waarnemen. Mocht het veel geluid omheen zijn, dan kan ik niks meer verstaan in de films en muziek aanvoelen als er bijgeluiden komen. Dat is niet zo leuk. Ik ben benieuwd of Jabra mijn probleem kan oplossen.

Met mij kun je de koptelefoon testen in de andere doelgroep waar veel slechthorenden rondlopen. Zo krijgt Jabra meer informatie voor wat voor nut heeft met de andere doelgroepen naast bekende doelgroep muzikanten, muziekliefhebbers en technici. Dat hebben we hier genoeg.

28 mei 2015 om 13:53
vverbeke Gebruiker

Vroeger dacht ik dat mijn speakersetje met subwoofer die aan mijn laptop hing subliem geluid produceerde.  Tot ik overschakelde op een receiver met degelijke speakers erbij.  Nu mijn oren zo verwend werden viel het pas op hoe dof mijn speakersetje wel niet klinkt.  Nu heb ik wel een klein probleempje, want voor mijn iPod (ja, ik heb nog zo’n ouderwetse iPod Classic, nog snel gekocht voordat ze hem uit productie namen) gebruik ik Sony oortjes.  Op zich best oké van kwaliteit, maar het verschil met mijn receiver en speakers is toch groot.  Mijn oren verdienen betere headphones!

De vriendin zou jullie ook dankbaar zijn, kan ik Game of Thrones met headphones bekijken en hoeft ze niet te klagen wanneer het geluid (te?) hard door mijn speakerset knalt.

28 mei 2015 om 18:24
ArnoStuyts Gebruiker

Mijn naam is Arno

Ik ben nog jong maar heb al heel mijn leve interesse in alle soort elektronica ik luister heel veel muziek. Ik kan zeer goede reviews schrijven en ben zeer snel op de hoogte van de nieuwste snufjes. Ik heb al een keer een review voor de krant geschreven.ik zou natuurlijk deze headphone graag willen uittesten voor julie! Aangezien ik nog jong ben 14jaar heb ik ook veel vrije tijd om de headset te testen ik ben ook een gamer dus kan ik meteen testen of hij ook goed werkt om te gamen. Jullie zullen er zeker geen spijt van hebben dat jullie hem naar mij zouden sturen.

Ik hoop natuurlijk dat ik de headphone mag uitproberen maar voor iedereen succes!

28 mei 2015 om 18:53
monkeykop6 Gebruiker

Beste Ibood,

Ik hoor je al denken, waarom zou hij de Jabra Vega moeten testen, nou ik zal het je zeggen. Ik luister veel muziek op veel verschillende plekken, moet elke dag drie kwartier fietsen, zit vaak in de bus en ook wel is in het stilte coupe van de trein! Ik zelf hou heel veel van muziek, harde muziek, zachte muziek, en word warm van een lekker bas op mijn trommelvliezen. Ik zou dus met liefde jullie koptelefoon uit willen testen en hem beoordelen, aan de foto’s te zien vind ik hem al een pracht ding dus door de vrouwtjes word ik niet meteen afgewezen als ze me zien met deze koptelefoon op! Ernstig punt bij de andere koptelefoons die ik heb gehad. Ook heb ik gevoelige oren waardoor ik als ze niet goed zitten bij me (meestal te harde paddings) dat ik dan last krijg van me oren en/of hoofdpijn. Ik kan dus nu al de koptelefoon op meerdere dingen testen, voornamelijk word het natuurlijk geluid maar met een koptelefoon komt er natuurlijk veel meer bij te kijken.

Ik zal dus veel uren doormaken met mijn nieuwe speeltje en hem kritisch beoordelen op meerdere punten, de noise cancellation is voor mij iets waarop ik voorruit kijk omdat altijd de wind het geluid verstoort waarvan het gevolg is dat ik mijn muziek harder moet zetten en als ik thuis ben koppijn en een piep in mijn oren heb omdat ik het geluid zo hard heb staan!

Toedelidokio,

Felix

28 mei 2015 om 19:25
Morpheuz Gebruiker

Ja ik ben een audiofiel.
Lang leve lossles audio!

Maar nee ik wil hem niet testen.
OF hij is slechter dan mijn Sennheiser HD800 en dan wil ik het niet weten.
OF hij is beter dan mijn Sennheiser HD800 en dan wil ik het zeker niet weten.

mvg,

28 mei 2015 om 20:30
testtester01 Gebruiker

Dag mede iBOODian’s

Als beginnende student kan ik wel een hoofdtelefoon gebruiken om me volledig afzonderen van deze drukke planeet. Het zo heel leuk zo om dit hebbedingetje te mogen uittesten en terwijl aan mijn studies te werken. Ik studeer al langere tijd met een hoofdtelefoon maar ofwel is er een trilling of wel is het dit of dat je kent het wel dus ik zal snel mijn eigen mening hebben over iets. Daarbij zal het ook van pas kunnen komen terwijl ok aan het pendelen met op de bus en op de trein. Ook graag zou ik willen weten hoe dit exemplaar zich gedraagt tijden vluchten. Ik zal het dus met andere woorden zo goed mogelijk verwoord of proberen te beschrijven hoe deze hoofdtelefoon van jabra is dus beste IBOOD geeft een beginnende student de kans om voor jullie eens iets te te testen. Zelf ben ik ook nog bezig met audio in mijn richting Elektriciteit-Elektronica zijn we namelijk een versterken van 100 W RMS te maken dus het zal ook wel moeilijk zijn om me te kunnen overtuigen.

Dus IBOOD? challenge accepted dat ik de hoofdtelefoon van jabra mag testen en zo eerlijk mogelijk mijn mening mag geven over dit hebbedingetje

Alvast veel succes aan de andere Iboodian’s

En Bedankt IBOOD!

MVG

P.

 

28 mei 2015 om 21:21
quid_faciendum Gebruiker

Waarom?

Omdat het leven te kort is om er niet het beste uit te halen.

Omdat muziek het beste is wat het leven te bieden heeft.

Omdat de fluisterzachte stem van een zanger die weet wat liefde is alle tranen kan stelpen.

Omdat ik verrukt wil worden door geluid dat zich een weg bant door mijn oren naar mijn hart.

Omdat muziek emotie is.

Omdat ik geloof dat de Jabra Vega die emotie kan overbrengen.

Daarom!

28 mei 2015 om 21:25
eenmaalandermaal Gebruiker

Beste,

Met veel genoegen onderwerp ik deze headphone aan een persoonlijke test resulterend in een eerlijke en goed onderbouwde beoordeling. Eerlijkheid gebiedt mij te zeggen dat het aanbod om de Jabra Vega te mogen houden dit genoegen sterk heeft aangewakkerd.

Redenen om mij toe te voegen aan uw testpanel zijn:

- uiteraard ben ook ik een audiofiel (en al jarenlang muzikant)

- ik zeg toe een eerlijke en goed onderbouwde beoordeling te geven

- mijn profiel [een frequent flyer] mogelijk enige diversiteit aan het testpanel geeft. Ik ben oprecht reeds sinds korte tijd op zoek naar een headphone met noise-cancelling functionaliteit. Belangrijke reden hiervoor is dat ik wekelijks voor mijn werk naar Londen vlieg. Tijdens deze vluchten test ik de Jabra zeer graag uit.

Succes met het samenstellen van het testpanel!

28 mei 2015 om 21:42
FooLsKi Gebruiker

Waarschijnlijk zal mijn postje verdwijnen in het niet tussen allerlei studenten, hebberige mensen met (verzonnen) zielige verhaaltjes en (semi-) professionele muzikanten, maar bij deze toch een poging van een professioneel tester. Ik ben een absolute muziek- en gadgetfreak met bijna 10 jaar ervaring op het gebied van testen en dan met name het testen van mobiele apparatuur en sinds een jaar+ ook ruimschootse ervaring met het testen van wearables, vanaf de eerste generaties. Ik heb de beschikking over honderden verschillende modellen telefoons en tablets, zodat ik kan checken of de Jabra wel goed werkt met de verschillende besturingssystemen (Android, iOS, Windows Phone, BB10, etc) en toestellen. Mijn reviews van deze apparaten zijn voor mijn werkgever (1 van de 3 grootste telecomproviders in Nederland) en onze internationale organisatie leidend voor de beslissing of iets wel of niet in ons portfolio komt. Ik sta bekend als één van de meest kritische testers binnen onze organisatie, met een uitgesproken mening die ik op een no-nonsense manier weet te ventileren zonder te schofferen.

Als groot liefhebber van muziek heb ik gelukkig ook de beschikking over diverse merken en modellen koptelefoons/headsets, ik ben erg benieuwd of de Jabra op kan tegen de Sony en de Samsung die ik momenteel gebruik (hangt af van mijn bui welke ik gebruik). Mocht de Jabra erg goed zijn en mijn verwachtingen overtreffen, wat vrij lastig is, dan zal ik deze zeer zeker promoten bij mijn collega’s die over de inkoop van accessoires gaan.

28 mei 2015 om 21:49
FooLsKi Gebruiker

Nu ik nog wat meer reacties zit te lezen kan ik sowieso garanderen dat mijn review in foutloos Nederlands geschreven zal zijn. Ongelooflijk hoeveel mensen het verschil niet weten tussen ‘me’ en ‘mijn’… Om nog maar niet te beginnen over de vervoeging van werkwoorden ;)

28 mei 2015 om 22:39
teiwazBEL Gebruiker

Ibood,

Kans is klein dat de hoofdtelefoon mijn kant opkomt, maar ik waag het erop! Waarom?  Het kan altijd beter. Ik ben steeds op zoek naar verbeteringen in mijn audio-ervaring. De afgelopen jaren heb ik al verscheidene innovatieve audiotechnologïen uitgetest en mijn honger naar de perfecte luisterervaring is nog niet gestild.

Vandaag maak ik gebruik van een Bose Quietcomfort 15 hoofdtelefoon. Wat voor mij de beste actieve noise-cancelling hoofdtelefoon op de markt is. Maar om terug te komen op mijn pitch, het kan altijd beter. De bose hoofdtelefoon kan u volledig afschermen van omgevingsgeluiden, toch zijn er nog steeds achtergrondgeluiden. Vooral de hoge tonen kunnen niet opgevangen worden. Een gevolg hiervan is dat u plotseling een stemmetje in uw hoofd kunt horen…. Tot u beseft dat uw zus naast u staat te roepen om de afstandsbediening te geven. Met de jabra vega zou dit
natuurlijk een overbodige discussie worden. Aangezien uw zus nu zou klinken als een sopraan in de ruimte, veel beeld, geen klank. 

Verder is de uitdaging van deze hoofdtelefoon om nog meer luistercomfort te bieden en tegelijk niets inboeten aan superieure geluidskwaliteit.
Superieure geluidskwaliteit is het 2de aspect van de hoofdtelefoon naast het afschermen wat van levensbelang is. Mijn idee is om deze hoofdtelefoon te testen bij verschillende genre’s muziek, film en vooral ook met verschillende media. De bedoeling is te vinden bij welk medium de jabra het best gedijt.

Om een lang verhaal kort te maken,
Jabra Vega, overtuig me!

mvg,
Tim

28 mei 2015 om 23:45
Rogiervz Gebruiker

Hi iBood,

Een koptelefoon is meer dan een stukje plastic met een merk er op. Eigenschappen zoals het geluid, prijs, comfort, of bouwkwaliteit staan niet los van elkaar: het gaat om het totaalplaatje. Ik ben zeer benieuwd hoe de Jabra presteert tegenover andere merken zoals Sony, Philips, Bose, Pioneer, Sennheiser, Audiotechnica, Beats By Dre of wat dan ook.

Ik heb meerdere persoonlijke favorieten, vaak heeft een merk wel iets waarin het uitblinkt, danwel geluidskwaliteit, isolatie, comfort, draaggemak, gewicht etc. Ik ben benieuwd waarin de Jabra excelleert en wil hem graag testen. 

Hier nog wat ‘bewijs’ aangezien dat populair is, slechts een deel van mijn collectie, ik heb er nog wat meer tegenwoordig..
[IMG]http://i58.tinypic.com/29f6×69.png[/IMG]

Ondertussen zijn er onder andere nog wat Pioneers bijgekomen, de Sennheiser hd-25 Adidas is (momenteel ;) ) de enige nog op mijn verlanglijstje.

29 mei 2015 om 00:24
RSarelse Gebruiker

Hallo iedereen,

Ik bezit na wat sennheisers en Phillips al een tijdje via ibood de Jabra revo wireless.

Enige nadeel is het windgeruis op de fiets, dus zou graag eens willen onderzoeken of tijdens mijn dagelijkse fietstocht de Jabra dit nadeel weg is.

Ook moet hij wel dezelfde voordelen bezitten (is de opvouwbaarheid net zo goed en blijft ie ingesteld op je grootte? etc.etc).

Maar hierboven lees ik veel headphone spaarders die dat wellicht ook al doen….

29 mei 2015 om 00:53
Pere Gebruiker

Beste Ibood,

Als militair ben ik vaak onderweg in binnen- en buitenland. Tijdens deze omzwervingen kan het er zowel mentaal als fysiek soms nogal ruw aan toegaan. Dan kan het wel eens helpen om tot rust te komen met een klassiek streepje muziek, of net om in actie te schieten met die harde schijf vol beats of gitaarsneren en dat zonder de collega’s in de buurt te storen in hun bezigheden of zelf, zittend in een voertuig of vliegtuig, gestoord te worden door omgevingsgeluid.

Op andere momenten ben ik blij dat ik kan genieten van mijn privacy en via Skype een gesprekje kan voeren met geliefden aan het thuisfront. Omwille van het voorgaande bezit ik dan ook meerdere types hoofdtelefoons, smartphones, muziekspelers, laptops en een zeer deftige muziekinstallatie voor die kostbare momenten thuis.

Jabra beweert in hun technische beschrijving dat de hoofdtelefoon getest is onder zware omstandigheden zoals hitte, vuil en vocht. Het toeval wil nu dat ik zeer binnenkort nogmaals vertrek naar een heet, vuil en vochtig uithoekje van de wereld. Zullen we die test dan nog eens dunnetjes doch zeer kritisch overdoen?

Het genoegen zou geheel het mijne zijn om tijdens deze missie verslag uit te brengen van mijn bevindingen met deze headset… Maar durft deze hoofdtelefoon de uitdaging aan? :)

29 mei 2015 om 09:16
Jimm28 Gebruiker

Waarom ik goed genoeg ben om deze headphone te testen? Een betere vraag is: Waarom niet?

Ik ben een 16 jarige jongen en ben net klaar met school. Nu heb ik 3 maanden zomervakantie, tijd genoeg om deze headphone eens goed uit te testen! ;). Sinds kort ben ik bezig met wat dingen proberen in FL Studio; met andere woorden: Ik probeer Martin Garrix 2.0 te worden. Om er voor te zorgen dat mijn muziek goed klinkt probeer ik mijn muziek uit op allerlei verschillende hoofdtelefoons / speakers / oordopjes, varierend van €1,50 tot €100,- . Graag zou ik deze megavette hoofdtelefoon ook aan mijn collectie willen toevoegen, dan kan ik buiten jullie review ook reviews over mijn eigen muziek maken.

Verder luister ik ook veel naar muziek, en ook nog eens in allerlei genres. Hardstyle of house, maar ook naar Metallica en ACDC. Verder heb ik bijna de hele dag de radio aan op SlamFM. Voor mij is het dus belangrijk dat dit stukje technologie een beetje een fatsoenlijke bass heeft.

 

Mochten jullie deze speaker naar mij op sturen en ben ik straks AfroJimm dan zal ik zeker een mooie shoutout doen naar jullie! :D

29 mei 2015 om 23:47
dicorn Gebruiker

Als gamer heb ik al verschillende hoofdtelefoons versleten,nu wil ik al jaren dit merk eens testen en vergelijken met de andere hoofdtelefoons die ik reeds in mijn bezit had,ik heb al reeds verschillende testverslagen gemaakt over hardware voor pc & geluidsboxen. Dus indien je uit bent op een goede review neem dan deze jongen die nooit iemand kan teleurstellen.

30 mei 2015 om 10:56
harmony22 Gebruiker

Een audiofiel klinkt nogal mannelijk en het zullen waarschijnlijk het meest mannen zijn die hier hun kans wagen.Toch wil ik als audiofielster ook mijn kans wagen.Waarom jullie mij dan zouden moeten kiezen?Nou ik heb al wat jaren dus best wat ervaring en beschik over een uitmuntend gehoor.Ik ken Jabra al wel maar uitsluitend van de goedkopere versies en daar dit een nieuw model is ben ik toch wel nieuwsgierig wat deze te bieden heeft qua klanken,bas.Ik baal van geruis ook al is dat slechts minimaal en moest dat zijn gaat die stante pede retour.Het geluid maakt voor een stuk de muziek en als dat niet van goede kwaliteit is maakt dat het liedje naar de kl…(filestijnen).Het moet gewoon goed klinken eender hoe hoog of laag het volume staat en de bas speelt hierbij eveneens een grote rol.Iedereen weet wel dat de noice canc. als dat niet goed werkt heel storend is dus dat wil ik ook wel weten hoe dat bij deze zit.Met mijn nu gebruikte headset die dient om te bellen maar vooral om online te gamen kan ik duidelijke gesprekken voeren.Ben benieuwd of dat met deze ook zo zal zijn tenminste als ik de kans krijg om te mogen testen.Even belangrijk voor mij is de pasvorm.Hij mag vooral niet gaan drukken tegen mijn hoofd en best is dat je hem helemaal niet voelt(zoals mijn Philips fid.)Enfin uitleggen kan ik het wel dus een review maken is geen probleem.Mijn lot ligt nu in jullie handen dus doe er iets mee.P

groetjes

Dit topic is gesloten en daarom is het is niet meer mogelijk om te reageren.